Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa94

Lęk przed małżeństwem

Polecane posty

Gość Dociekliwa94

Zawsze, jak widzę, gdy ktoś ma obrączkę, przestaję go lubić, zaczynam go nienawidzić. Boję się ślubu, małżeństwa. Nie chcę ubierać tej niewygodnej sukni, przysięgać na oczach dziesiątek ludzi. Małżeństwo kojarzy mi się z cierpieniem, przemocą, końcem wolności, całkowitym zawłaszczeniem przez drugą osobę. Najgorsze jest to, że gdybym miała problemy w małżeństwie i chciałabym się zwrócić do kogoś o pomoc, to nikt by mi nie chciał pomóc, bo powiedziałby, że sama ten papierek podpisałam, to mam sobie teraz sama radzić. Jeżeli nawet mąż byłby wspaniały, to wcześniej by umarł, zostałabym starą, zniedołężniałą wdową i rozpaczałabym po śmierci ukochanego. Kto z Was ma podobne myśli? Jaka może być ich przyczyna? Jak się pozbyć niepotrzebnego lęku?

Idź do psychologa i to szybko. Nie wiem skąd masz taki koszmarny obraz małżeństwa, ale zdrowiej dla Ciebie byłoby się go pozbyć.

Gość gość
Kobiety w związku i małżeństwie zyskują to mężczyźni tracą autorko więc spokojnie

Gość Dociekliwa94
Nie wiem skąd to się wzięło, mam dużo lęków, potrafią życie przemienić w koszmar, może dlatego, że nie mam dobrych wzorców z domu?

Gość gość
a może dlatego, że po prostu jesteś głupia?

Gość gość
gość dziś a może dlatego, że po prostu jesteś głupia? & I znowu gościu piszesz o sobie. To się nazywa przeniesienie.