Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konkubent matki źle na nią wpływa

Polecane posty

Gość gość

Witam. Kiedyś moja mama była z moim ojcem, jednak źle im sie razem żyło i się rozwiedli. Obecnie mama ma nowego mężczyznę i od tej pory zaczeły dziać się różne rzeczy. Kiedyś nie wstydziłem sie przyjść do domu z kolegami, zawsze było czysto, posprzątane i ugotowane, dosłownie wszystko na swoim miejscu, pomimo ojca, który jest alkoholikiem i niweczył mamy robotę. Obecnie, jej nowy facet sprawia że nie ma w ogóle czasu aby ugotować, posprzątać czy uprać, bo musi wyjść do niego pod byle pretekstem, ugotowania czegoś czy posprzatania, zostaje tam również na noc. Stała się agresywna w stosunku do innych, nadużywa alkoholu wraz z partnerem (a kiedyś to w ogóle nie miało miejsca, nie widziałem mamy pijanej!). Ponadto kiedy mówię jej że się zmieniła, ona nie zwraca na to uwagi, mówi że nic sie takiego nie dzieje, ostatnio powiedziałem jej że uciekła od ojca alkoholika a związała się z drugim ale odpowiedziała mi tylko że 'przesadzam'. W lodówce nie mam nic do jedzenia, nawet chleba nie ma, bo oni mają u niego jedzenie i każą mi tam chodzić, pomimo że to jest na drugim końcu miasta. Proszę o pomoc, jak mógłbym temu zaprzestać? Rodzina z nią rozmawiała, każdy, lecz nic nie dociera, ona dalej zachowuje sie tak jak sie zachowywała a mi już nie chce się mieszkać w takim domu, jestem bezsilny. Proszę o pomoc.

Gość gość
A ile ty masz lat ?

Gość gość
Mam 18 lat i do tego wszystkiego dwojke niepelnoletniego rodzenstwa