Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

26 tc skurcze bez bólu, ale regularne

Polecane posty

Gość gość

Witam, od wczoraj odczuwam wieczorem serię regularnych skurczy. Np 5-6 kilkusekudowych skurczy co 6 minut (twardnienie brzucha, widoczne stawianie brzucha, uczucie ciągnięcia, napiecia) potem pół godziny lub godzina przerwy i znowu taka seria. Nic mnie nie boli, nie krwawie, dziecko rusza się raczej jak zwykle. To 26 tc. Wizyta u gina dopiero w poniedziałek. Co radzicie?

Skórcze przepowiadające. Wszystko jest ok. Nie oznaczają zbliżającego się porodu. Macica "ćwiczy się" w ten sposób i przygotowuje do porodu. Fajnie, że szybko zaczęła, bo im wiecej bedzie ćwiczyć tym łatwiejszy i szybszy bedzie poród. Ciesz się ;)

Gość gość
to są skurcze Braxtona- Hicksa

Gość gość
Ja tak miałam i okazało się, że szyjka się skraca, a też lekarz twierdził, że to skurcze Braxtona-Hiksa i kazał się nie martwić, bo macica ćwiczy przed porodem. Gdyby nie czujność mojej teściowej to bym straciła dziecko, albo urodziła skrajnego wcześniaka. Jednego dnia moja szyjka wynosiła 3,5 cm na wizycie u gina, a tydzień później już miała 0,5 cm rozwarcia.

Gość gość
No właśnie martwi mnie to że są takie regularne. Wcześniej też miałam, ale raczej pojedyncze. To jeszcze średnio zaawansowana ciąża, a boje się ze zbagatelizuja to na izbie przyjęć.

Gość gość
Ja miałam 0,5cm rozwarcia od ok. 6-7 miesiąca ciąży. I mniej więcej też wtedy zaczęła mi się napinać macica. Urodziłam 2 dni po terminie.

Gość gość
Ja jestem w 28tc i mam tak samo jak autorka i tez od wczoraj, nieprzyjemne uczucie i troche mnie to stresuje... Bardzo sie boje przedwczesnego porodu, jeszcze nie mam skomplementowanej calej wyprawki :O

Gość gość
z powodu niekompletnej wyprawki boisz się przedwczesnego porodu??

Gość gość
Ja tez tak mialam, może nie aż tak czesto i regularnie jak Ty. Jedź na IP mi skracała sie,szyjka. Lepiej to sprawdzić niż się martwić. Leżałam w,szpitalu tydzień i obserwowali szyjkę.