Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciężarne jak radzicie sobie

Polecane posty

Gość gość

z mdłościami gdy jesteście poza domem? Ja mam straszne mdlosci. Jak jestem w domu to po prostu to przeleżę, przeczekam i kolo 11 przechodzi w miare. Jutro mam wizytę u lekarza na 8 :/ o tej porze to ja nawet wstać nie mogę, bo w głowie mi się kreci. Mąż rano pracuje i nie ma opcji, zeby wziął wolne. Co robic? :(

Gość gość
Umawiaj się do lekarza na późniejszą godzine

Gość gość
Weź ze sobą jakąś foliówkę, dużo chusteczek w razie czego.

Gość gość
U mnie nudności od początku ciązy sa od rana do nocy i to z tego co zauważyłam to z rana mam najmniejsze. Mi pomaga żucie gumy do żucia, koniecznie miętowej i miętowe cukierki. Chociaż cukierki mi się przejadły już. Jem też mniejsze porcje ale co 2, 3 godziny i ważne żeby nie dopuszczać do głodu. Jak gdzieś wychodzę i jestem dłużej to biorę cukierki ziołowe i wafle ryżowe, albo kiść winogronu. Coś co szybko podnosi cukier.

Nudności w ciąży to niestety częsty i typowy objaw. :-( Kobiety w ciąży powinny jeść większą liczbę posiłków ( 5-6), ale mniejszych. Dobrze jest unikać dłuższych przerw między posiłkami, wtedy stężenie glukozy jest bardziej wyrównane. W przypadku nudności i wymiotów należy zadbać o zwiększone spożycie płynów - np. wody. Unikać mocnych zapachów, które mogą spotęgować nudności. Można również spróbować zjeść kilka sucharów przed wyjściem z łóżka.

Gość gość
Mi też pomagały gumy do żucia i picie mięty z rana... lekkie posiłki i dużo wody niegazowanej

pamietaj o tym żeby nie wykonywac zadnych gwałtownych ruchów, wstawaj powoli, miej tez zawsze pod ręka szklankę wody. u mnie na parapecie zawsze była świeża mięta i melisa ;) możesz też spróbować akupresury, poczytaj o opaskach akupresurowych

Gość kasza_manna
Spróbuj jeść banany albo migdały, podobno bardzo pomagaja przy mdłościach.

Gość natalie88
hm, szukałam czegos o tych opaskach, ale jest jakos mało informacji i jedyne na co trafiła, to to: http://opaskinanudnosci.pl/poranne-mdlosci/ o takie opaski chodzi? myślałam, że to ma być bardziej zaawansowane :P

Gość gość
Mnie pomagala zielona herbata