Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki kolor mebli macie w kuchni? Zamawiam meble i jeśli nie biały to jaki?

Polecane posty

Gość gość

Urządzam kuchnię i stoję przed wyborem mebli kuchennych. O ile podobają mi się białe meble, to obawiam się, że ta moda zaraz przeminie jak każda moda. Zastanawiam się nad meblami popielatymi albo jasnymi albo ciemnymi lub w kolorze jasnego drewna - dębowego? Nie wiem sama. Jakie macie meble w kuchni lub jakie obecnie zamawiacie? Może coś mnie natchnie ;)

Gość gość
Ja mam prawdziwe dębowe meble swoje kosztowały :-)

Gość gość
gość dziś ile cię kosztowały meble?

Gość gość
Ja mam jasny popiel, lakierowane. Ale były robione na zamówienie, bo mam dużą kuchnie i potrzebowalam niestandardowy wymiar. Plus mam tez szuflady na wyspie, a tego nie bylo w standardowych meblach.

Gość gość
ja mam różowe w zielone paski i kropki super

Gość gość
gość dziś czy widać odbicia rąk bardzo na tych połyskliwych meblach? myślałam też nad nimi, ale boje się, że cały czas będę je polerować z odcisków palców ;)

Gość gość
ja mam biale matowe i blaty bezowe, cos jak kawa z mlekiem :)jesli chodzi o utrzymanie czystosci to nie ma problemu. Polecam w 100 procentach.

Gość gość
Biały to uniwersalny kolor zawsze będzie wyglądał dobrze to samo naturalne drewno

Gość MamaMloda39
Ja mam białe na polysk. Myje je prawie codziennie. Nie widać na nich mocno śladów

Gość gość
ja mam dość ciemny szary, połysk, wcale na nim paluchów nie widać, jakby tak było dostawałabym szału:P do tego zielone dodatki tzn. ściany, hookery, czajnik itd.

Gość gość
MamaMloda39 dziś Ja mam białe na polysk. Myje je prawie codziennie. Nie widać na nich mocno śladów śmieszna wypowiedź:)

Gość gość
Ja mam białe polmat, rzadko je czyszczenie super sprawa nic nie widac

Gość gość
MamaMloda39 dziś Ja mam białe na polysk. Myje je prawie codziennie. Nie widać na nich mocno śladów x czyli widać mocno skoro codziennie je pucujesz ;)

Myje prawie codziennie nie dlatego ze widać brud a dlatego ze tak juz mam iż lubię sprzątać i dla mnie to przyjemność przetrzec scierka szafki.codziennie też odkurzam,myje podłogi, lustra itd

Gość gość
Gość 9; 39 A co masz miedzy meblami ? Plytki, szklo? Jaki kolor? Tez chce taka kuchnie a nie mam pomysłu ?

No jakbym codziennie miała odkurzać myc podłogi i szafki itd to bym chyba padala na twarz. Ja mam u góry fioletowe z polyskuem a ba dole białe. Okapu Malo używa i jak się gotuje dużo to na szafkach wszystko sie skrapla osadza i bardzo to widac. Na tych dolnych białych nie

Gość gość
białe meble są ponadczasowe, już moja babcia i mama miały białe, teraz mam ja i bardzo sobie chwalę,tylko nie połysk weź półmat,są aksamitne w dotyku i nie znać paluchów

Ja juz na pewno nigdy polysku nie wezmę! I w dodatku Latwo je zarysiwac!

Gość gość
Białe są najpiękniejsze. Ja mam z połyskiem- piękne.

Gość gość
Ja stoje przed podobnym wyborem i zgadzam sie ze bialy jest ponadczasowy i uniwersalny. Latwo zmienic biala kuchnie dodatkami. Ale w zwiazku z tym ze teraz prawie kazdy robi biala kuchnie to ja bede wkrotce robic szaro-biala tzn. Wysoka zabudowa i dolne szafki szare w polmacie a wiszace biale lakierowane. Do tego debowe blaty i biale kwadratowe kafelki fazowane. Chce zeby kuchnia miala przytulny charakter a nie nowoczesny. Szary jest tez neutralny tylko mam problem z wyborem konktetnego koloru ral lub ncs

Jak beda białe polki z polyskiem to będzie nowocześnie. Mi się podobają teraz wlasnie takie dębowe czy z innego drzewa. Wyglądają szlachetnie. Na polysk wszyscy teraz robia

Ja mam właśnie białe, ale nie na wysoki połysk. Sosna pomalowana na biało, tak żeby było widać słoje. Nie przejmowałam się w sumie modą, urządzałam dom pod siebie.

Gość gość
Góra biała,dół dąb sanoma.

W mojej kuchni też są białe, bez połysku. Do elementy z jasnego surowego drewna, pieknie sie to wszystko komponuje razem z jasnoszarymi scianami. Zauwazylam z resztą, że dużo nowootwartych knajp we Wrocławiu urzadza sie wlasnie w ten sposób, Zatrudniłam ArteCubo, stylizowali ją na kuchnie niemieckie, czyli otwarte, z neomodernistycznym układem ścian. Fajnie to wyjaśnili na stronie: http://artecubo.pl/

biały jest modny zawsze takze nie martw sie, zastanow sie nad jakoscia a skoro o tym juz mowa to polecam firme która robila dla mnie meble kuchenne, firma z lublina i nazywa sie kuchrem jak wpiszesz w wyszukiwatke to ci podpowie ich stronke

Gość gość
Szare lakierowane.

Gość gość
Białą można połączyć z różnymi dodatkami ,ale jak widzę w kazdej reklamie w każdym programie gdzie widać kuchnię to oczywiście biała i dlatego bym takiej już nie chciała. Lepiej mieć coś co nie ma każdy. Planuję dwu kolor jeszcze się wacham jaki .

Gość gość
Ja mam kuchnie czarna na wysoki połysk. Wiele ludzi mi odradzało , że niby to się brudzi i tp....nic takiego.... kuchnia jest elegancka i bardzo funkcjonalna.... Ja zamawiałam w Agalu.

Gość gość
A ja mam pytanie jeśli białe meble to czy przy częstym gotowaniu będą żółkły jeśli nie będę okapu włączać.