Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Też się czujecie gorsze od innych dziewczyn?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja ogromnie.. przede wszystkim mam wrażenie, że jestem od nich glupsza, schizy z urodą mi ciut przeszły (chociaż i tak widzę, która ma lepsze nogi, tyłek, twarz i czasem sama po sobie jadę). Znam zresztą dużo lasek, które umieją normalnie pogadać z każdym, ja też gadam, ale jestem dziwadłem niestety.. i z małą ilością tak prawdziwie się dogaduję. Szczególnie jestem zazdrosna o takie 2 koleżanki, one dosłownie z kimkolwiek umieją porozmawiać i znaleźć język.. a ja z prawie nikim :(. Wiem, że to przez niską samoocenę zapewne, najpierw trzeba lubic siebie, żeby dobrze dogadywać się z innymi.. ale jak ją podnieść?

Gość gość
ja się czuje brzydsza :(

Gość gość
Sluchałaś kiedyś o czym gadają te co potrafią z każdym się dogadać?Zazwyczaj o niczym, są to płytkie rozmowy dostosowane do potrzeb rozmówcy. Też tak czasami robię, patrzę z kim mam do czynienia i dostosowuję się do poziomu/zainteresowań. I tyle..

Nigdy w życiu nie czułam się od nikogo gorsza. Nie mam powodów. I Ty autorko też nie masz. Przestań się katować, bo to do niczego nie prowadzi.

Gość gość
O czym one gadają? Owszem, na płytkie tematy. ale ja też potrafię o takie zahaczać, tylko to nigdy nie ma takiego efektu. Jak są 3 osoby, to zazwyczaj te dwie wolą ze sobą gadać, mnie czasem pomijając. Ale ja nawet jak mam z kimś wspólne i to nie płytkie tematy, to nie potrafię pociągnąć dalej tej znajomości, nadawać na wspólnych tematach. Potrafię z jednym kolegą rozmawiać na naprawdę poważne tematy przez internet, a na żywo ani be.

Gość gość
Musisz przestać się porównywać. Jeśli złapiesz się na czarnych myślach to przestaw się na coś miłego. Nie analizuj tak wszystkiego i nie martw się o to jak zostaniesz odebrana.

ja nie uważam się za gorszą od innych choć może inni mnie uważają za gorszą. Też mam problemy z kontaktami Ale cieszę się z obecności tych których lubie i może czasem nawet nie ma oczym gadać a o niczym na siłe też nie ciekawie. Jak się uda to złapie kontakt

Gość gość
Robiłam próby i przestawalam analizować, ale ja jestem tak dziwna, że i tak nie złapię ze wszystkimi kontaktu. Chcialabym mieć jednak taką umiejętność 'lekkości rozmowy' i przede wszystkim zacieśniania kontaktów, a to drugie leży i kwiczy u mnie

Gość gość
hop

Gość gość
pomoże ci tylko lina z pętelką, likwiduj chore geny zanim je powielisz