Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieproszone osoby na chrzcinach

Polecane posty

Gość gość

brat mojego meza jest w zwiazku od 10 lat, mieszka w domu rodzicow swojej narzeczonej, znamy sie od jakichs 6 lat i nigdy przez ten czas dziewczyna mojego szwagra nie zaprosila nas do domu nawet na kawe, oa nie lubi calej rodziny mojego meza ale poniewaz my mieszkamy za granica brat meza odwiedza nas wlasnie z nia, ona jedzie z nim bo jak to ze on pojedzie sam, uwazam ze to wstyd skoro nas nie zapraszaja do siebie, kiedys brat meza powiedzial ze ona niechce i jej rodzice zeby szwagier kogokolwiek zapraszal do domu nawet mojego meza-mimo ze to rodzony brat, poza tym nie utrzymujemy zadnego konaktu z nia, teraz mamy chrzciny no i ona tez przyjezdza razem z nim, kurcze sama nie wiem jak sie zachwac, to jej powinno byc wstyd, jak chce zachowac klase ze wzgledu na mojego szwgra, tymbardziej ze oni przez te 10 lat rozchodzili sie pare razy, niedawno rozeszli sie na rok i znowu sa razem, mysle ze w koncu sie rozejda na zawsze bo nie potrafia ze soba zyc, ona ma niepoukladanae w glowie, jej zachowanie to masakra ale szwagier nie slucha nikogo i znowu wraca do tego toksycznego zwiazku, nie wiadomo jak sie zachowac

Gość gość
to niezapraszaj

Gość gość
skoro to jego wieloletnia partnerka, to nie wypada szwagra zaprosić samego, a że ona nigdy Was do domu nie zaprosiła, to świadczy o jej kulturze osobistej, jak ktoś pluje na chodnik, to nie znaczy, że ja mam robić to samo

Gość gość
No w sumie oni nie są u siebie, moze i chetnie by wad zaprosili gdyby mieli własne mieszkanie a nie do domu jej rodziców. Zastanów sie nad tym swoim szwagrem kim on jest skoro nie potrafi wynająć sobie mieszkania tylko siedzi na lasce jej rodziców. Pewnie o to są zgrzyty i to przyczynia sie do takich huśtawek w ich związku. We wszystko tez wierzysz co ci ten szwagier gada a kim on jest? Może to on nie chce żebyście go odwiedzali tam gdzie siedzi na lasce i najłatwiej jest zwalić winę na kogoś jak sie nie układa ze ma niepoukładane w glowie ta dziewczyna a co w tej glowie ma niby brat twojego męża?

Gość gość
Jak przyjedzie to traktuj ją jak powietrze

Gość gość
akurat brat meza jest porzadnym i zaradnym mezczyzna, swojej dziewczynie funduje wszystko o czym niektore moga sobie pomarzyc, chodzi o to ze jego dziewczyna ma jakis problem ze soba, wyzywa go od smieci, zer itp wiec dlatego on ja zostawia, a ona dzwoni po jakims czasie zeby zaczeli od nowa, niechce dorosnac bo sie wychowala w bardzo bogatej rodzinie+brat meza tez ma duzo kasy, ale ona niechce sie wyprowadzic chociazby do wynajmowanego mieszkania i zyc jak dorosla, wiec n dal jej chyba setna szanse, tylko nie o to chodzi to ich sprawa, ale ja tez juz mam sporo lat zeby bawic sie w takie niby znajomosci ktore sa tylko na duzych uroczystosciach, ale chyba nc nie poradze niech przychodza razem, cala rodzina mu trabila zeby do niej nie wracal ale niechce sluchac, przyzwyczail sie do jej slownictwa jak z marginesu spolecznego a zdrugiej strony to toksyczna znajomosc, tylko mi sie tez niechce udawac ze kogos lubie jesli ktos nie potrzebuje kontaktu ze mna

Gość gość
To ze ONI Cie nie zaprosilI to jest inne sprawa. Tak, to oni Cie nie zaprosili a nie ona. Bo oni sa para. Chamstwem jest zapraszac brata meza samego skoro ma wieloletnia partnerke. Nie oceniaj innych ludzi, nie badz jak stara plotkara. Po prostu zachowaj sie sama przyzwoicie. Zapros ich dwoje, ewentualnie (masz do tego prawo) nie zapraszaj ani jego ani jej. To nie jest trudny temat ktory trzeba roztrzasac na kafe. Dorosnij.

Gość gość
wlasnie jest trudny bo takie relacje sa najtrudniejsze, ona nawet nigdy niechciala zeby moj maz odwiedzal swojego brata zyli jej chlopaka, no ludzie a sami przyjezdzali, brat meza powiedzial ze ani ona ani jej rodzice nniechca zeby ktokolwiek ich odwiedzal, a czy uwazacie ze mimo ze sa dorosli to do brata mego meza nie ma prawa nikt przyjechac?przeciez o chore, ona sama przyjezdzala do mojej tesciowej ale sama nigdy nikogo nie zaprosila, ktos mi doradzil zeby wlasnie takie toksyczne osoby zapraszac specjalnie do siebie i pokazac jak sie zyje w normalnych rodzinach bez wyzwisk, bicia itp ona nie bedzie mogla na to patrzec bo sama nie potrafi sie zachowac jak czlowiek na poziomie, skoro sa w toksycznym zwiazku to ona napewno tez nie ma zadnych swoich znajomych