Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ailukka

Chyba zauroczyłam się w mordercy 2

Polecane posty

"Zabicie czlowieka jest ZLE,poprostu zle. Jak ktos to porownuje do krowy czy swini to chyba jednak jest cos z nim nie tak" A zabijanie zwierząt jest niby dobre? Jezali tak uwazasz to dla Twojej wiadomosci tez jestesmy zwierzetami.

Gość kocham drzewa
Jeśli chodziło mu o samo morderstwo człowieka dla przezwyciężenia słabości, równie dobrze mógł zabić zdrowego mężczyznę zamiast słabszej fizycznie kobiety. Tchórz. - mógł zabić..rzeźnika ;) wtedy mógłby to wytłumaczyć tym,że go ukarał,bo on zabił wiele niewinnych istot. To by jakoś może i mogło wstrząsnąć ludzmi,skłonić do myslenia. Też uwazam,że ofiare wybrał najgorzej jak mógł..gorsze byłoby chyba tylko zabicie dziecka.

Gość gość
'to nie człowiek tworzy prawo moralne, nie decyduje co jest dobre co złe, są pewne odwieczne prawa, które my odczytujemy a kiedy ktoś je łamie, to czujemy do niego naturalny wstręt/ - bzdura do kwadratu. Pewne odwieczne prawa są przestarzałe i powinny ulec zmianie. To co napisałaś równa sie temu co jest przerażające.." Widzisz żle mnie zrozumiałaś owe prawa natury to min nie zabijaj, nie krzywdź drugiego człowieka, miłość- takie uniwersalne prawa ( w tym również godne traktowanie wszystkich istot żywych czyli zwierzat) Kajtek wmówił sobie, że to on decyduje kto jest godny by żyć a kto nie. Dał sobie prawo do zabicia i usiłuje wmówić sobie że tylko silny człowiek może to znieść. Ps zgadzam sie z tobą ze zabijanie zwierzat w niehumaniarnych warunkach jest zle, ale niektórzy ludzie też nie maja wyboru i muszą co jakis czas zjesc mieso, samo jem zadko

Gość kocham drzewa
mógł staranniej wybrać ofiarę,szczególnie jeśli sie do tego wcześniej tak przygotowywał i nie było to z zaskoczenia mało to gwałcicieli? czemu akurat niewinna kobieta. Chyba,że nosiła futro z obdartych ze skóry zabitych zwierząt..i uznał,że należy sie jej za to kara. No ale wątpie..

Kocham drzewa, zadziwiasz mnie szczerze mówiąc ;) Otwartością umysłu, kategoriami myślenia i ogólnie całym swoim podejściem. Popieram Cie w 100% Ludzie maja tendencje do potępiania jednostek. Potępiajmy czyny a nie ludzi. Kajetana nie potępiam. To, co zrobił potępiam bardzo, ale to chyba oczywiste.

Gość gość
Dziewczyny wy za duzo myslicie, staracie sie go zrozumieć, za bardzo ... to jest takie przeintelektualizowane Jest takie powiedzenie Nietschego, nie wiem czy sie dosłownie tłumaczy "Nie patrz w otchłań, pustkę, bo ona może odwzajemnić twoje spojrzenie"

Gość gość
"mało to gwałcicieli? czemu akurat niewinna kobieta. Chyba,że nosiła futro z obdartych ze skóry zabitych zwierząt..i uznał,że należy sie jej za to kara. No ale wątpie.." No a jak by nosiła takie futro to co, mógłby ją zabić?

Gość gość
A ja go potepiam. Co innego nie robic tego wobec ludzi ktorzy robia zle rzeczy nienaumyslnie. Ale on dobrze wiedzial co robi i do tego jego motyw to przerosnieta megalomania.

Gość gość
A zastanawialiście się dlaczego wasz "bohater" nie zabił np. faceta tylko kogoś słabszego od siebie?

Gość kocham drzewa
/Widzisz żle mnie zrozumiałaś owe prawa natury to min nie zabijaj, nie krzywdź drugiego człowieka, miłość- takie uniwersalne prawa ( w tym również godne traktowanie wszystkich istot żywych czyli zwierzat)/ - no właśnie,zwierząt też to dotyczy a większość o tym zapomina. /Kajtek wmówił sobie, że to on decyduje kto jest godny by żyć a kto nie. Dał sobie prawo do zabicia i usiłuje wmówić sobie że tylko silny człowiek może to znieść./ - Niestety. A mógł pomyśleć inaczej..ile silnej woli potrzeba,żeby sie wyrzec pokus ( w tym jedzenia mięsa). Ciekawe dlaczego to u niego poszło w tym kierunku. /Ps zgadzam sie z tobą ze zabijanie zwierzat w niehumaniarnych warunkach jest zle, ale niektórzy ludzie też nie maja wyboru i muszą co jakis czas zjesc mieso, samo jem zadko// - no i to sie chwali,że rzadko. Że nie jesz mięsa na każdy posiłek zasłaniając sie,że to dla zdrowia co akurat jest raczej bardzo niezdrowe. Niektórzy nie mają wyboru ale większość ma :) Poza tym już co jakiś czas byłoby o wiele lepiej niż właśnie tak masowo..o czym napisałam wyżej.

Gość kocham drzewa
Redivy,ciesze się,że mnie rozumiesz. Ludzie potępiając innych chyba czują się lepiej,bardziej wartościowi..że skoro oni by tak nie zrobili to znaczy,że oni są dobrzy a tamten co tak źle zrobił jest zły. A wiadomo,każdy chyba lepiej sie czuje gdy myśli o sobie,że jest dobry i lepszy od innych. Poza tym to łatwe tak po prostu kogoś ocenić,potępić,skreślić. A po co sobie życie komplikować,nie? Ja wiem,że za dużo o tym myślę i analizuję,że być może to sie wydaje komuś dziwne no ale nic nie poradzę na to,tak już mam. Zawsze za dużo myślałam.

Gość gość
A ja go potepiam. Co innego nie robic tego wobec ludzi ktorzy robia zle rzeczy nienaumyslnie. Ale on dobrze wiedzial co robi i do tego jego motyw to przerosnieta megalomania.

Gość kocham drzewa
/No a jak by nosiła takie futro to co, mógłby ją zabić?/ - pewnie,że nie. Ale przynajmniej miałby jakieś wytłumaczenie dla swojego toku rozumowania..że skoro dla niej nic nie znaczyło życie tylu zwierząt to on jej pokazał,że dla niego jej życie nic nie znaczyło czy coś takiego. No,ciężko mi to wytłumaczyć zwłaszcza,że nie wiem co Kajtek tak dokładnie o tym myślał..ale jeśli chciał coś światu udowodnić mógł to zrobić inaczej. A ja wiem,że za bardzo chce go zrozumieć,tak też mam,że innych próbuje zrozumieć,szczególnie jeśli w ogóle nie rozumiem a tych co zabijają właśnie nie rozumiem. Dlatego zastanawia mnie,co im może siedzieć w glowie.

Gość kocham drzewa
a nick Callipso mi się podobał

Gość gość
/A zastanawialiście się dlaczego wasz "bohater" nie zabił np. faceta tylko kogoś słabszego od siebie?/ - zastanawia.

Gość kocham drzewa
no cóż,zwierzęta też zazwyczaj są słabsze od ludzi. I pewnie gdyby było inaczej mielibyśmy przechlapane..gdyby tak zwierzęta postanowiły sie zemścić na ludziach.

Gość gość
"No a jak by nosiła takie futro to co, mógłby ją zabić?/ - pewnie,że nie. Ale przynajmniej miałby jakieś wytłumaczenie dla swojego toku rozumowania..że skoro dla niej nic nie znaczyło życie tylu zwierząt to on jej pokazał,że dla niego jej życie nic nie znaczyło czy coś takiego. " E sorry to nie jest żadne wytłumaczenie, no chyba że nazwiemy to bardzo głupim wytłumaczeniem w ogóle Kajtek raczej nie był obroncą zwierzat, po co ta dyskusja i sorry ale każdemu życiu należy się szacunek ale życie człowieka jest wiecej warte niż zwierzecia wiec nawet jakby nosila te futra to nie powinien jej zabijac tylko idac waszym tokiem rozumowania oddzielić czyn od człowieka i starac sie ja zrozumiec

Równie dobrze zamiast zabójstwa słabszej kobiety mógł zabić samego siebie przecież. Wegetarianinem nie jest, mięso jadł, Panem Życia i Śmierci też nie jest - chyba że Waszym, nie moim. Nieważne. Oglądał ktoś "Milczenie owiec"? Możecie powiedzieć coś o tym filmie? To klasyka, nigdy nie oglądałam - może obejrzę...

Gość gość
i co ma w ogóle piernik do wiatraka co ma wegetarianizm do tego że facet zabił człoweika

Gość virriel
Przyznam że nie rozumiem jego motywu. Do konca mialam nadzieje ze chociaz sensownie to uzasadni. Dlaczego to byla kobieta ktora nic zlego mu nie zrobila? Dlaczego na przyklad nie jakiś zakazany typ ktory zneca sie nad rodzina , nad dziecmi albo nad zwierzetami?? Wtedy spoleczenstwo by to w jakis sposob rozgrzeszylo .Dlaczego nie utlukl kogoś, kto jest równy z nim waga ,wzrostem ? Dlaczego wybrał osobę która była od niego słabsza ,bezbronna? Jego motyw jest dla mnie od czapy. Zastanawia mnie czy to nie jest gra z prokuratura...

Gość gość
Dlaczego wybrał osobę która była od niego słabsza ,bezbronna?" odpowiem Ci, bo taką osobę było łatwo zabić, jemu coś sie w głowie pomieszało, może taki był zawsze to nie ma sensu rozkminiac tego, trzeba to zostawic policji i lekarzom

Gość virriel
Pisząc "sensownie uzasadni" miałam na myśli wątek miłosny ...zdradę ew. jakieś zawiedzione nadzieje. Tymczasem w tej chwili on niczym się nie różni od pospolitego bandziora ...przemocowca. życzę mu kary śmierci. Tacy jak on sie nie resocjalizują. I niech żadnej z was nie przyjdzie do głowy szukać z nim kontaktu.

Hejterzy ogarnijcie sie... Kajtek zabil tą kobiete zeby pozbyc sie "cięzaru" ktory ciązyl na jego sercu przez kilka lat. Nie jest zadnym psychopatą bo wyraznie powiedzial ze zabijanie nie jest dla niego przyjemne i ze nie lubi jak ludzie cierpią..

Gość gość
"Hejterzy ogarnijcie sie... Kajtek zabil tą kobiete zeby pozbyc sie "cięzaru". Nie jest zadnym psychopatą bo wyraznie powiedzial ze zabijanie nie jest dla niego przyjemne i ze nie lubi jak ludzie cierpią.." Serio? ja tu nie widze żadnych hejterów, tylko ludzi ze swoim zdaniem No chyba że tytylko tak trolujesz;) Może jest wiec chory, nie musi byc psychopata Ale wiesz kazde nasze działanie ma jakis powód, każde, dlatego nie rozumiem czemu tak sie podniecacie ze kajtek ma jakis głebszy powód

Gość virriel
Droga Yennefer nie jestem hejterem . Jeszcze do dzis do południa na tym forum byłam 1 zastępcą prezesa jego obronczyn .

Gość gość
Jakiego ciężaru j*****a idiotko a co ta nauczycielka mu była ciężarem? Od razu widać ze z ciebie jakaś bezmózga k*******a jest wypierrdalaj polerować gały w dworcowych kiblach tylko do tego się nadajesz szmato 🖐️

Gość gość
poza tym zrozumiec to może próbować go jego matka, rodzina znajomi a nie obce baby naturaln odruch jest taki ze czlowiek nie zakłąda watku o zauroczeniu w mordercy i nie rozkminia tego za bardzo bo dojdzie do wniosku ze usprawiedliwic mozna każdy potworny czyn, jesli tylko zrobi sie to logicznie

Gość gość
Zabił ja bo chciał się udoskonalić, bo chciał się pozbyć słabości, bo chciał sprawdzić czy zabicie człowieka różni się od zabicia świni. Nie znał jej, nie interesowała go. Czy gdyby on wiedział, że Kasia płakała nad zdjęciem każdego skatowanwgo psa czy innego zwierzęcia, że nigdy nie deptaka mrówek, że lapala w dłonie motyle uwięzione w pomieszczeniu żeby wypuścić je przez okno... czy gdyby to wiedział to jęk życie nie było by nic warte dla niego. A DLA WAS?...

Gość gość
Pieniądze, które Kajetan P. wypłacił z banku pozwoliły mu na opłacenie pokoju w kameralnym hotelu w stolicy kraju, Vallettcie. Przystojny mężczyzna nie wzbudził żadnych podejrzeń właścicielki. wszedzie pisza jaki to on przystojny jest