Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jezdzilyscie na rowerze w ciąży póki brzuszek nie był duży?

Polecane posty

Gość gość
jednej moze zaszkodzic 20 km drugiej 2 km . tylko po co ryzykowac ? można zastapic inna aktywnoscia

Gość gość
może na ciebie najechać rower jak idziesz i myślisz że to że tak powiem mniejsza szkoda, niż upadek z roweru? mi się zdaje, że różnie może być, zależy jak upadniesz i z roweru i jak upadniesz jak cię rower potrąci...

Gość gość
zapytaj lekarza a potem sie wypowiadaj

Gość gość
Jazda na rowerze to sport dozwolony tylko w pierwszym trymestrze ciąży, o ile nie ma przeciwskazań medycznych do uprawiania tego typu aktywności fizycznej. W późniejszym okresie ciąży wycieczki rowerowe są niewskazane, ponieważ ciąża nie lubi wstrząsów. Jeśli do tej pory był to jeden z elementów naszego aktywnego życia możemy zakupić rowerek stacjonarny lub wybrać się na wycieczkę do siłowni. Jazda rowerem w czasie ciąży może okazać się dla przyszłej mamy zbyt forsownym zajęciem i potencjalnie niebezpiecznym. parenting.pl

Gość gość
lekarz mają inne zdania :D, to też często od ich natury zależy, ci spokojniejsi będą odradzać, a ci energiczniejszy, powiedzą jak ciąża ok, to czemu nie ;), piszę z autopsji ;)

Gość gość
parenting pl to nie żadna wyrocznia :P

Gość gość
Jaki brzuszek?! Co ty infantylna jesteś. Jak ty wychowasz własne dziecko! Brzuszek to ma malutkie dziecko, a ty masz brzuch!!!

Gość gość
a mnie zawsze mówili ;), że to właśnie w I trymetrze trzeba najbardziej uważać, a już szczególnie pierwsze tygodnie, kiedy jeszcze ciąża się rozlokowuje w macicy ;)

Gość gość
gość dziś parenting pl to nie żadna wyrocznia x z głupkami nie pisze , sorry dziecko

Gość gość
a ja nie piszę ze ślepymi wyznawcami parenting pl :D wiesz kto to pisze, często jacyś studenci bez wiedzy w temacie, bo im się najmniej płaci :D

Gość gość
gość dziś a ja nie piszę ze ślepymi wyznawcami parenting pl smiech.gif wiesz kto to pisze, często jacyś studenci bez wiedzy w temacie, bo im się najmniej płac x rozumiem pani doktor :P

Gość gość
sorry ale ja wole zapytać zaufanego lekarza niż czytać na parentingach ;), wątpliwą wiedzę, bo kto to sprawdza?

Gość gość
12:51 mi lekarz pozwolił ale dla odmiany inna lekarka odradziła....więc nie dziwcie się że sama nie wiem co o tym myśleć, no...

Gość gość
Mnie dwóch różnych ginekologów przestrzegało przed jazdą na rowerze - z powodów, które już tu padły. I nie ma się co wysmętniać na ten temat.

Gość gość
sorry ale ja wole zapytać zaufanego lekarza niż czytać na parentingach oczko.gif , wątpliwą wiedzę, bo kto to sprawdza? x bo sama nie masz mózgu i nie kojarzysz faktów, o których tu piszą, powołując się na wskazania ginekologów

Gość gość
Na rowerze w ciąży? Może jeszcze na wyścigówce. Bo brzuszek nieduży.

Gość gość
Jaki upadek na drodze dla rowerów równej prawie pustej bez ludzi? Malapety.... niedołęgi :/ nie widzę powodu do odstraszania kobiet od roweru jak wcześniej jeździły a brzuch jeszcze niewidoczny i lekarz pozwala co, lepiej przed tv się rozsiasc x mElepety, jeśli już, analfabecjo

Gość gość
Ciąża bliźniacza, jeździłam do 8 miesiąca. Porod miałam szybki, ciąża donoszona, krasnale zdrowe.

Gość gość
13:14 a co to jest melepeta? jakiś rynsztokowy język z twojej wsiury pod miasteczkiem prowincjonalnym? super masz język i pewne 5 klas skoncznych maks. podaj mi link do definicji czy takie słowo istnieje, słowotwórco na miarę Gombrowicza. poyebie.