Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przez moją matkę, chyba straciłam siostrę.

Polecane posty

Gość gość

Byłam ostatnio u matki, przyjachała siostra z mężem, o coś się pokłóciły z matką, matka ją zwyzywała od bezpłodnych krów, jej mąz to slyszał.Zaraz się ubrali i wyszli, pobiegłam za nimi, ale powiedziła mi tylko:sama słyszałaś i kolejny raz siedzisz jak mysz pod miotłą.Potem dzwoniłam do niej, powiedziała,że jest zmęczona matką, a ja nie widzę problemu i że chce od nas odpocząc i mam do niej nie dzwonić. No i teraz sama nie wiem co dalej będzie, powiedziałam matce,że chyba straciła córkę, a ta mnie jeszcze wyzwała.Co za rodzina.....

Gość gość
A dlaczego nie stanęłaś po stronie siostry? W sumie chyba też byłabym zła gdyby matka mnie atakowała o nic a siostra miałaby to w głębokim poważaniu.

Gość gość
Tylko ja byłam w innym pokoju, usłyszałam krzyki, potem oni wyszli, przecież to nie moja wina,że matka jest nienormalna.Takie obwinianie jest jeszcze gorsze.

Gość gość
Masz jebnietą matkę. Tyle ci powiem. A skoro siostra ci powiedziała ze znowu sie nic nie odezwałas to znaczy ze równe akcje się dzieją miedzy twoja matka a twoja siostrą. U mnie kiedyś była podobna sytuacja. Tyle że to było u mnie w domu. Moja matka zaczęła wyzywać moją siostrę, kazałam jej przestać a ta do mnie żebym sie zamknęła. Wiec ja do matki żeby to ona sie zamknęła bo nie jest u siebie. Obraza majestatu była na całego. Do tej pory przeboleć nie moze ze jej tak powiedziałam. I przynajmniej nie musze wysłuchiwać jak pierdzieli na siostre jakies głupoty.

Gość gość
Nie naciągasz prawdy autorko? Skoro siostra miała pretensje to chyba byłaś świadkiem tej "kłótni". I z tego co piszesz nie pierwszy raz. Prawdą jest, ze nie musiałaś stawać po stronie siostry- jest dorosła i może się sama bronić. Ale skoro jest niesłusznie atakowana to wypadałoby. Dziwi mnie w ogóle, że macie ochotę utrzymywać kontakty z jakąś toksyczną matką.

Gość asdsas
Jaką podłą babą trzeba być, by tak powiedzieć do córki, która pewnie zmaga się z bezpłodnością, a Ty udajesz, że o niczym nie wiesz...

Gość gość
Moja siostra jest 12 lat starsza, jak sobie wyobrażacie "bronienie" 36 letniej kobiety? Boję się,że zaraz nie będę miała nikogo, z matką jestem na wielki dysnans, z ojcem prawie bez kontaktu, siostra z ojcem i jego żoną jest bardzo blisko, to bardzo boli i rozsierdza naszą matke. Ja nie dam sie wciągnać w te ich wojny, sama jestem też tym zmęczona, ale obwinić się nie dam.

Gość gość
autorko tematu, w tytule zrobiłaś błąd. przestańcie walić, te, przecinki, w niewłaściwych, miejscach. Ręce, opadają, na, taką, skalę, analfabetyzmu

Gość asdsas
To zamiast trzymać się z siostrą wkrótce zostaniesz tylko z psychiczną matką...

Gość gość
Mylisz sie, jesli myslisz, ze na obrone zasluguja tylko dzieci :/. Poza tym nie mowimy o obronie, a o stanieciu po jej stronie (co jest oczywiste jesli jest ona bezplodna a matka jej to wyrzuca), przerwaniu takiej 'rozmowy'.

Gość asdsas
autorko tematu, w tytule zrobiłaś błąd. przestańcie walić, te, przecinki, w niewłaściwych, miejscach. Ręce, opadają, na, taką, skalę, analfabetyzmu xxx Spójrz lepiej na swoją interpunkcję, bo sama źle stawiasz przecinki.

Gość gość
Asdas, dobre, super ci ten zart wyszedl :D

Gość gość
13:42 Rusz głową trochę- ona zrobiła to umyślnie :O xxxxx Autorko- wiesz, ja jestem zdania, że warto stanąć zawsze po stronie tego kto jest niesłusznie atakowany i nie radzi sobie z tym- bez względu na to czy ma lat 7, 37 czy 70. Siostra ma racje- siedzisz cicho bo zależy Ci tylko na własnym spokoju. Ja bym miała gdzieś stosunki z matką, która jest tak podła i okrutna dla mojej siostry.

Gość gość
13:42 Współczuję ci tępoty...nie rozumiesz takiego czegoś jak ironia i sarkazm

Gość asdsas
Asdas, dobre, super ci ten zart wyszedl smiech.gif xxx Po 'ręce' nie powinno być przecinka, po 'na' , po 'taką'..przed 'walić' równie, także to Ty robisz sobie żarty.

Gość gość
Nie no, teraz to przegielas, juz po pierwszym poscie zalapalysmy, ze udajesz, ze nie zrozumialas sarkazmu w tamtym poscie. Zarty robia sie malo smieszne jak je powtarzasz co post :)

Gość gość
Jesli to prawda, to siostra miala racje, ze wyszla i chce odpoczac od matki i ciebie..

Gość asdsas
13:42 Współczuję ci tępoty...nie rozumiesz takiego czegoś jak ironia i sarkazm xxx Od razu wyzywać. Czy ty nie umiesz inaczej? Stara cię tak wyzywała? A moze mąż tak do ciebie mówi? Tępota, to cię zrobiła i wyhodowała sobie podobną, miło ci się to czyta, jak ktoś się zniża do twojego poziomu rynsztoku? W realu pyska byś nie otworzyła, bo zaraz słusznie byś po nim oberwała, sfrustrowany padalcu.

Gość gość
Asdsas, ladnie, w jednym poscie krytykowac kogos za obrazanie i rzucac w niego miesem. Praktyczne i rozwijajace.

Gość gość
ale DNO ! :-(

Gość gość
Mam w domu podobny sajgon ;/ Nic tylko SPlEPSZAĆ jak najdalej .

Gość gość
Ja chyba stracilam w podobny sposob brata, bo nagle przestal sie do mnie odzywac. Podejrzewam, ze moja matka musiala mu cos nagadac.

Gość asdsas
Asdsas, ladnie, w jednym poscie krytykowac kogos za obrazanie i rzucac w niego miesem. Praktyczne i rozwijajace. xxx To się nazywa zniżanie do poziomu przedmówcy, wygoogluj sobie, co to znaczy. Ileż razy można czytać wypowiedzi niewychowanych, sfrustrowanych trolic? Co ty sobie wyobrażasz, że będziesz ubliżać, a ktoś nadal będzie grzecznie? Nie, z patologią trzeba rozmawiać w ich języku.

Gość gość
adas uspokoj sie chlopie ! :-D

Gość gość
Paniom polonistkom dziękuję za uwagę. Ja się nei będę z matką wdawała w żadne rozmowy, to droga donikąd.Siotra hei ma prblemów, razem z mażem nie chce mieć dzieci na chwilę obecną,i nie wmawiajcie mi,z ejest inaczej bo z nią gadałam o tym wiele razy .Żyją sobie swoik życiem, dużó podróżują. Nie winkam w to, jej zycie, jejs sprawa, jej wybor. Naszej matce nic się njei da powiedzieć, bo od razu jest wojna, wyzwiska, płacz, cyrk.Wychodzę z załozenia,ejśłi ni jestem w stanie z kimś sie dogadać, to tego nie robię, nie czerpię roxzrywki z bezcelowych niczego nie wnoszących dialogów. Purystki jezykowe upraszam o nieczytanie tego tekstu, występują w nim literówki, błędy interpunkcyjne, piszę z tefelonu i już nie poprawiam.osobom domyślnym i biegle znającym jezyk polski, gdzue brak litery nie utrudnia zrozumienia kontekstu dziękuję za wyrozumiałość. Autorka tego tematu.

Gość gość
Adas kotku tylko, że ona słusznie nazwała cię tępym..

Gość gość
Tego się czytać nie da:-D

Gość gość
Brak znajomości ortografi i interpunkcji nie jest twoim największym problemem. Twoja siostra ma rację. Odpowiedziałaś się po złej stronie konfliktu - po stronie osoby toksycznej i sfrustrowanej. Za kilka lat będziesz taka sama. Jeśli już nie jesteś. Ojciec ma dobry kontakt z siostrą, jesteś zazdrosna i pewnie zadowolona,że matka ją wyzywa

Gość gość
Ja tez mam toksyczna matkę :-(

Gość gość
Pralki sobie nie kupila, wiec kombinuje i ostatnio kurtke prala u mnie, wody cieplej nie ma, wiec jezdzi brac prysznic do brata :-( Masakra...