Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doggy_style

Uszkodził auto i uciekł z miejsca zdarzenia

Polecane posty

Witam wszystkich forumowiczów. Od razu zaznaczę, że auto stało prawidłowo zaparkowane. Wczoraj rano jedna z osób poinformowała mnie, że ktoś musiał mi auto uszkodzić. Wyszedłem zobaczyć i co się okazało, to mam praktycznie cały lewy bok (od strony kierowcy) porysowany (uszkodzony lakier) i całkowicie oderwane lusterko. Wyglądało na to, że ktoś musiał bokiem swojego auta otrzeć moje i uciec z miejsca zdarzenia. Wezwałem policję w celu zgłoszenia uszkodzenia. Dzielnicowy się pojawił, porobił zdjęcia i kazał zgłosić się na komendę w celu złożenia zeznania. Przy okazji sąsiad słyszał, że coś huknęło w nocy z soboty na niedziele i wyszedł na zewnątrz, ale nic i nikogo już nie widział. Na komendzie złożyłem zeznania i przy okazji okazji przyszedł sąsiad powiedzieć kto mógł to zrobić. Sąsiad przed tym jak poszedłem rano na komendę poszedł do Kościoła i po drodze zauważył zaparkowane auto, które miało bok obtarty. Policjant jak to usłyszał, to po moich zeznaniach udał się zobaczyć tamte auto i porozmawiać z właścicielem. Co się okazało, to nie dało się z nim rozmawiać bo był na podwójnym gazie i zostawił mu wezwanie na komendę na drugi dzień w celu wyjaśnień.Ogólnie był też swoją drogą po tym jak dzielnicowy udał się do "podejrzanego" (wezwany pewnie przez dzielnicowego) jakiś biegły z policji, który porobił zdjęcia z jakąś miarką przy moim samochodzie. Powiedział, że wygląda to na jego auto. Podobno ten gościu jest niezły cwaniak i w ogolę jest znany z tego, że jeździ na podwójnym gazie. Myślę, że w ogolę może się wszystkiego wyprzeć bo nikt go za rękę nie złapał. Jak dalej może przebiegać sprawa, policja złoży sprawę do sądu ? Jest w ogolę szansa jeśli on nie zostanie ukarany to czy chociaż będą mi zwrócony koszty naprawy auta z jego polisy itp ? Praktycznie policja ma jak na tacy podanego sprawcę, tym bardziej że auto jego też jest obtarte w takich miejscach że pokrywają się z moimi obtarciami.

Gość gość
Różnie może być, policja średnio sie przykłada do takich spraw ale kto wie..