Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

objawy zabkowania, czy to już??

Polecane posty

Gość gość

moja córka ma 3, 5 miesiąca, ślini się ale głownym powodem dla którego podejrzewam ząbkowanie to trzymanie palca w buzi, nie ssie go tylko przesuwa sobie po dziąsełkach. nie są spuchnięte , chociaż może nie umiem ocenić. i ma wypieki na policzkach. Często jak zabieram jej rączkę bo na przykład chce ją nakarmić to ona robi tak wraaaa, krzyknie sobie i szybko do buzi wkłada i dalej jeździ palcami w buzi. tak apropo zapytałam dwa tygodnie temu mojej pediatry czy mozliwe , że zaczyna się ząbkowanie to ta mi wyjechała z tekstem , że dzieci od 8 miesiaca ciazy mają ząbki, a kiedy się wyzynają to już indywidualne , proszę sobie sliniaki kupić.. ;)

Gość gość
To wyglada na ząbkowanie. Kup dobry żel do dziąseł. Powodzenia

Gość gość
właśnie dziś zamówiłam dentinox , żeby sobie leżał. 2,5 miesiąca z córką nie spałam wogóle w nocy, ciekawe co to będzie przy zabkowaniu...

Gość gość
Niekoniecznie. Mój w tym wieku ślinił się jak buldog. Po całym domu miałam porozkładane pieluszki tetrowe, żeby mu co chwila przecierać buźkę. Pchał rączki, gryzaki i wszelkie zabawki do buzi i bez przerwy coś memłał. Też myślałam, że to zęby mu idą. Pierwszy ząbek wyszedł mu dopiero wczoraj :D A za 3 dni kończy dokładnie pół roku, więc trochę czasu minęło. Zauważyłam dopiero, kiedy zaczął mnie gryźć w palec i poczułam coś ostrego. Zajrzałam, a tam ząbek przebił dziąsło :) Nie ma opuchnięcia, nie ślini się bardziej niż wcześniej (czyli wciąż ślini się jak buldog ;) ) i nawet nie jest bardziej marudny. Zobaczymy, jak będzie, kiedy zaczną wychodzić następne.

Gość gość
Dodam jeszcze, że mojej znajomej córcia też zaczęła się bardzo ślinić w wieku ok. 3 miesięcy a pierwszy ząbek wyszedł, jak miała 9 miesięcy.

Gość gość
Moja corka też zaczeła się slinić i ladować wszystko do buzi w tym wieku... Normalnie wodospad niagara z buzi a pierwsze dwa ząbki bo jej wychodzą po dwa albo po cztery wyszyly jej jak miała 8,5 miesiąca jak skończyła 10,5 wyszyły jej praktycznie 4 na raz na gorze i teraz za 2 tyg skończy roki i pchają się dolne dwojki i co gorsze czwórki i na górze i na dole. Dentinox jes na prawde dobry u nas ida hurtowe ilosci teraz doslownie. A wczesniej stosowałam camilie jak nie bylam pewna czy to juz zabki czy po prostu dojrzewajace ślinianki i wkladanie do buzi aby cos zbadac

Gość Karomama
Mojemu dziecku pierwsze ząbki wyszły, jak miała 8 miesięcy. A od 6 miesiąca cały czas się śliniła i wkładała wszystko do buzi. Ząbkowanie to indywidualna kwestia każdego dziecka, także trzeba czekać cierpliwie.

Gość gość
Tak, to moze byc ząbkowanie .mój synek w wieku 4,5miesiaca mial juz dolne jedynki całe . Teraz ma 8miesiecy i 8zabkow, kolezanki coreczce na roczek wyszedł dopiero pierwszy ząbek. I tak źle i tak niedobrze, jak ząbki wychodzą wczesnie ,gdy dziecko pije z butelki to moga byc bardziej podatne na prochnice, a jak późno to z kolei problem z rozszerzaniem diety, musisz do roku dziecku papki robic bo nie ma czym gryźć.

Kup sobie Dentosept A Mini, u nas tylko to się sprawdza. Najmłodszy nie chce żebym mu cokolwiek wsadzała do buzi (żele odpadają) - więc radzimy sobie spray'em. Preparat działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo, a przede wszystkim nawilża, koi i przyspiesza regenerację błony śluzowej.