Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ponoć 2gą ciążę często przechodzi się z innymi objawami niż 1szą.jakie miałyście

Polecane posty

Gość gość

Spotkałam już się tutaj ze wspomnieniami, że któraś w pierwszej ciąży przytyła książkowo, a w drugiej za dużo - mimo, że diety nie zmieniała na bardziej kaloryczną i nie jadła za bardzo tłuszczu i słodyczy. Inny przypadek: jedna mama mówi, że w pierwsze ciąży miała ciągłe mdłości, a w drugiej żadnych. Trzecia: przypadek odwrotny, druga ciąża nagle z mdłościami. Powiedzcie, jak Wy miałyście i czy rzeczywiście jest taka duża różnica w objawach? Szkoda, że nigdzie nie ma rzetelnie wyjaśnione, od czego dokładnie to zależy. "Od hormonów" to stara śpiewka, którą ludzie i mdłości, i swoje tycie niekoniecznie w ciąży, tłumaczą.

Gość gość
Jesli chodzi o objawy , to moje 3 ciaze byly identyczne; nie mialam zadnych ! :D Zadnych mdłosci, wymiotow, bóli spojenia, zawrotow głowy , zmiany smaku , nadwrazliwosci na zapachy itp. Moze ze 2 razy mnie zemdliło.. Spac tylko na poczatku kazdej bym mogla cały dzien ! Raz przytylam 20 kg, drugi 12 kg , a 3 6kg.. Nie stosowalam zadnej diety i jadłam co chcialam.. Mialam zatrucie ciązowe , w pierwszej ciazy, w drugiej nic, a w trzeciej lekkie krwawienia w 5 miesiacu.. Porody tez były rózne, bo nastepne byly dluzsze, nie szybsze :) Moze to kwestia zzo byla. Jak widzisz to prawdziwa loteria :D

Pierwsza ciąża praktycznie zero dotkliwych objawów. Przytylam ksiazkowo 15 kg i zgubilam to w ciągu 2 tygodni. Bez rozstępów itp. Do ostatniego dnia mogłam maraton przebiec, malutki brzuszek ciąża niemalze jak wymarzona. Teraz jestem w drugiej ciąży. 25/26 tydzień a ja juz mam 12 kg na plusie pomimo braku zmiany diety, ba mało tego teraz mam Core za ktora ciagle biegam, spaceruje a waga i tak poszła kolosalnie w górę. Pierwsze 3 miesiące okropne mdłości i odruch wymiotny nawet przy ziewaniu juz nie wspominając o kaszlu. Ciągle parcie na pecherz i okropna senność. Sama byłam w szoku ze jedna ciąża od drugiej moze sie aż tak bardzo różnić. Jedyny plus taki ze rozstępów nadal brak i lepiej niech tam zostanie :D

Gość gość
pierwsza ciaza - do 5 mc wszystko było ok , tylko troche wymiotów... Po 5 mc problemy z ciśnieniem, za mało zelaza, za wczesne skurcze (od 24 tyg brałam fenoterol). Na koniec cc druga - od samego poczatku wymioty, złe samopoczucie... Oczywiście niedobór żelaza (duży bo byłam 3 razy w szpitalu). na koniec cc