Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulajna20

Test owulacyjny a nieregularna miesiaczka

Polecane posty

Witam w tym miesiącu okres dostałam okres 12.02.2016 poprzedni okres miałam 18.01.2016 , dziś mamy 1.03.2016 wykonywałam test owulacyjny pierwszy wyszedł 2 mocne kreski o godzinie 16 drugi robiony o 21 wyszedł troszkę słabiej, staram sie od 3 miesięcy o dzidziusia, czy możliwe że doszło już do owulacji czy ona dopiero nastąpi, nie jest za późno? Dołączam zdjecie testów , nie wiem czy bedzie widac roznice i coś znaczą http://zapodaj.net/9d004feccaa02.jpg.html

Gość gość
skoro z czasem kreska była słabsza to znaczy że owulacja już była.

Gość gość
Test wykrywa lutropinę. Owulacja może nastąpić dopiero po pewnym czasie od tego jak test będzie pozytywny. Tylko dokładnie nie pamiętam jaki to czas ale jak poszukasz coś o tym hormonie to znajdziesz może. Pisząc pozytywny, mam na myśli to kiedy test był najmocniejszy. Po owulacji jajeczka też jest przez jakieś 12 godz zdolne do zapłodnienia więc można chyba jeszcze działać.

Gość gość
Znalazłam. Owulacja może nastąpić 9 do 24 godz po szczycie lutropiny. Informacja z portalu 28 dni

Aha czyli jak sie kochaliśmy wczoraj to wszystko możliwe :) a testy owulacyjne nie wykrywają czasami ciązy ?

Właśnie teraz zrobiłam kolejny test owu i znów wyszły 2 kreski praktycznie tego samego koloru

Gość gość z 9 42
Testy owulacyjne wykrywają ciążę, ale ja bym na twoim miejscu się nie nakręcała na sprawdzanie tymi testami. To że dzisiaj ci wyszedł pozytywny test znowu to może być spowodowane tym że test jest dla ciebie zbyt czuły. test powinien wychodzić pozytywnie dokładnie w ciągu około 12 godzin a jak wychodzi w więcej niż jeden dzień to powinnaś je zmienić na jakiś inny rodzaj, mniej czuły.

Aha to odpuścić i poczekać aż dostane okres? Naprawde bym sie cieszyła gdyby to była ciaza bo od ostatniej miesiaczki miałam 12 lutego do 16 lutego , kochałam sie codziennie praktycznie lub co 2 dni :P

Gość gość 9 42
Tak jak liczę to od tego czasu minęło 20 dni. Nawet jakbyś miała bardzo wczesną owulację (nie słyszałam żeby u kogokolwiek występowała wcześniej niż 7dc) to byłyby początki, weź pod uwagę że skoro ci z popołudniowego moczu wyszły dokładnie 2 kreski to raczej średnio możliwe. Czytałam że maja zbliżoną czułość do tych ciążowych, a przy ciążowych to nawet z porannego moczu to jak już wychodzi to 2 kreska słabsza. Ale kto wie.