Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćblizniaczki

Czworo dzieci i małe mieszkanie

Polecane posty

Gość gość
tu nie chodzi ze patologia miec tyle dzieci tylko o to ze czworo dzieci bedzie sie gniezdzic w ciasnocie , i tak jak wyzej ktos napisal podrosna i nie bedo miec swojego kata , prywatnosci

Gość gość
gość dziś Wiesz co, autorko, a ja ci napiszę, że się dziwię, dlaczego zdecydowaliście się na 2 dzieci w dwupokojowym mieszkaniu! Przecież to nie te czasy kiedy dziecko nie miało własnego kąta i wszyscy siedzieli na kupie! A jeszcze teraz czwórka dzieci w dwóch pokojach??? Przecież to nieodpowiedzialność. Pomyśleliście, co dzieciaki będą przeżywać w szkole? Gdzie zaproszą kolegów, koleżanki? Do wspólnego pokoju? ech... Pomyślcie może o mieszkaniu za tzw. odstępne skoro nie macie zdolności kredytowej, w moim mieście za 10-20 tys. można dostać umowę na spore mieszkanie. Próbujcie, bo w takich warunkach chować dzieci to wstyd! to dzieci autorki pojda na "SALOOOOONY" do kolegów i juz. zanim rodzice zamienili sie na wieksza tzn 2 pokojowe, mieszkalam z nimi w 1 pokoju. czasem przychodzily do mnie kolezanki, ale czesciej ja chodzilam do nich, nocy placząc nie zarywałam z tego powodu. traumy nie mam. wiekszosc czasu spedzalo sie na podworku nawet zimą. ale wiem wiem, dzis nie te czasy zeby dzieci sie bawily, one spotykaja sie we wlasnych pokojach po to aby posiedziec przy kompie/tablecie czesto anwet malo rozmawiajac. autorko...coz sytuacja niezbyt, niemniej to nie koniec swiata, dacie rade, wyjscia nie macie, wazne aby dzieci byly zdrowe, to jest teraz priorytet. potem najzwyej sie zamienicie pokojami i dzieci pojda do wiekszego. zreszta zanim maluchy podrosną, to starsze moze z domu wyjda, moze wygracie kase, albo dostaniecie spadek. jest jak jest. nic im sie nie stanie. wazne zeby mialy w co sie ubrac, co jesc, byly zadbane, zdrow ei kochane, wlasny pokoj to nie wsyzstko ale dla kafeteryjnych oszołomek wlasny pokoj dla dziecka (koniecznie w stylu scandi srandi) jest wyznacznikiem bycia trendy i cool....nie przejmuj sie!

Gość Inneva
Pisałaś, że 1 pokój jest dosyć spory, może w przyszłości pomyśl o tym, żeby zrobić ściankę działową z wielkiego pokoju i wyodrębnić malutki pokoik dla bliźniaków?

Gość gość
odezwaly sie te wszystkie z ktorych dobra polowa zaliczyla wpadki..moze autorce tez sie to przytrafilo...i beda blizniaki. ale nie mysli o aborcji tylko mysli jak je wychowac. wy zaraz pobieglybyscie na skrobanke? boze ale jestescie patologiczne... szlachcianki. jak ktos nie ma 3 pokoi to juz dziad i niemota spoleczna. żal mi was. bo takimi kategoriami oceniacie ludzi i tego uczycie dzieci. a czesto w malym ciasnym kącie wychowywali się geniusze.... ale coz trzeba torche wiedziec o zyciu a nie zachwycac sie swoimi sterylnymi mieszkankami 60m+ w ktorych prawie nie bywacie, bo je/bie/cie w tych swoich korporacjach, dziec***ilnuje szkola/przedszkole/opiekunka, jecie na miescie a dzieci w szkole, wieżi nie ma żadnych miedzy wami bo jedyny wspolny czas to wyjscie do kina raz na miesiac lub na psacero-lans w niedziele po obiedzie...dzieci wtedy na placu zabaw a wy ze sr/aj/fonami w rekach..to wasze zycie....

Gość gość
Wiadomo, że te, co same wychowały się w jednym pokoju resztą będą bronić autorki i nie przyznają się do tego, jak im z tym było źle.

Gość gość
"to wasze zycie..." A Ty co wróżka? :D To prowokacje, na kilometr widać a Ty spuszczasz się nad tym jak nie wiem. Widać jakieś swoje kompleksy odreagowujesz. Swoimi dziećmi się zajmij bo na razie jak korposzczurzyca klepiesz w komputerek :P

Gość gość
4 bachory w jednym pokoju,patologia :O...w jednym pokoju powinno być jedno dziecko...autorko myślisz tylko pi/zdą zamiat głową a i męża masz ćwoka który tylko potrafi dzieci robić...na kredyt was nie stać ale ważne,że 4 bachory będą :O..pieprzona królica :O:O

Gość gość
gość dziś 10.52----dokładnie!!! Przecież to życie gorsze niż w chlewie, jak zwierzęta pieprzyć się przy dzieciach!!! Aż się rzygać chce!!! I takie zero jeszcze ma czelność się odgryzać normalnym ludziom!!! x Ale oni nie parzą się przy dzieciach, ponieważ dzieci są w drugim pokoju analfabetko jedna z drugą. xxxxxxx Autorko gość 11:08 coś mi przypomniała. Można zamienić własnościowe mniejsze na większe komunalne. Ostatnio był program o pewnej sytuacji, gdzie to małżeństwo tak się zamieniło, ale nie odprowadziło jakiegoś podatku i było halo. Przejdź się do UM i popytaj, czy jest też taka możliwość. Czy można w ten sposób zamienić się z kimś mieszkaniem. Może znajdzie się komunalny lokator chętny na taką zamianę.

Gość gość
i już widzę jak odkłada te 2 tysiące,przy tylu dzieciarach to kasy trzeba w brud więc pewnie ani złotówka nie trafi na konto tylko wszystko rozpierdzielicie...patole pieprzeni

Gość gość
Pytanie, ile dzieci jeszcze spłodzą, w końcu jak bliźniaki podrosną, to zostaną dwa łóżeczka.

Gość gośćblizniaczki
gość dziś gość dziś 10.52----dokładnie!!! Przecież to życie gorsze niż w chlewie, jak zwierzęta pieprzyć się przy dzieciach!!! Aż się rzygać chce!!! I takie zero jeszcze ma czelność się odgryzać normalnym ludziom!!! x Ale oni nie parzą się przy dzieciach, ponieważ dzieci są w drugim pokoju analfabetko jedna z drugą. xxxxxxx Autorko gość 11:08 coś mi przypomniała. Można zamienić własnościowe mniejsze na większe komunalne. Ostatnio był program o pewnej sytuacji, gdzie to małżeństwo tak się zamieniło, ale nie odprowadziło jakiegoś podatku i było halo. Przejdź się do UM i popytaj, czy jest też taka możliwość. Czy można w ten sposób zamienić się z kimś mieszkaniem. Może znajdzie się komunalny lokator chętny na taką zamianę. x no tak , ale mieszkanie wartosci 200 tys zamienic sie mieszkanie wieksze ale bez wartosci , nigdy nie moje :(

Gość gość
12:44 nie musi odkładać. Jeśli uda się jej zamienić mieszkanie na większe z dopłatą, to może da radę ugadać się i dopłatę płacić w ratach? Poza tym jest jeszcze coś takiego jak tysiąc zł becikowego przez rok. Na bliźnięta to becikowe razy 2 i jest kolejne 2 tysiące. Nawet jeśli z becikowym jej przekroczy dochód to ma 3500 od państwa. Jak autorka będzie mądrze gospodarować kasą, to za rok spokojnie uzbiera 30 tys i na 20 tys pewnie kredyt już dostanie.

Gość gośćbliznaiczki
gość dziś Pytanie, ile dzieci jeszcze spłodzą, w końcu jak bliźniaki podrosną, to zostaną dwa łóżeczka. x spłodze sobie tyle ile sobie spłodze i nic ci do mojej macicy :P

Gość gość
no tak , ale mieszkanie wartosci 200 tys zamienic sie mieszkanie wieksze ale bez wartosci , nigdy nie moje smutas.gif x Z braku laku można i tak. Ale wy wolicie od patoli wyzywać.

Gość gośćblizniaczki
To mieszkanie na zamiane o którym pisałam jest fajne i sporo wieksze , swietny układ pomieszczen , ale podczas remontu nie mielibysmy gdzie sie podziac . A zapewne remont trwałby troche czasu . Trzeba wymienic okna , drzwi , podłogi - jednym słowem wszystko , a nasze mieszkanie jest całe wyremontowane w ubiegłym roku a łazienka 4 lata temu . Mamy odłozone troche kasy ale to stanowczo za malo . Byłam w spoldzielni ale jakos nie maja ochoty na pomoc .

Gość małpa pl
Same wyższe sfery tu piszą chyba. A tak ludzi poniżają. Uważajcie,żeby te złośliwości do was nie wróciły. Autorka być może nie ma komfortowej sytuacji mieszkaniowej,ale bez przesady. Dwupokojowe mieszkanie dla rodziny to nie patologia. Pewnie będzie ciasno,ale trzeba być dobrej myśli. Życzę zdrowych bliźniaków i dużo spokoju. Z dala od takich nieżyczliwych osób.

Gość gośćblizniaczki
Dziękuj***ardzo " malpo pl " Zupelnie nie zwracam uwagi na docinki , mam ich w nosie :P

Gość gość
spłodze sobie tyle ile sobie spłodze i nic ci do mojej macicy xx To po wała tu piszesz krowo rozpłodowa?

Gość gość
mam ich w nosie xx nie w nosie, a w c***e, a mąż w penisie

Gość gość
gość dziś boze ale jestescie patologiczne... szlachcianki. jak ktos nie ma 3 pokoi to juz dziad i niemota spoleczna. żal mi was. bo takimi kategoriami oceniacie ludzi i tego uczycie dzieci. a czesto w malym ciasnym kącie wychowywali się geniusze.... ale coz trzeba torche wiedziec o zyciu a nie zachwycac sie swoimi sterylnymi mieszkankami 60m+ w ktorych prawie nie bywacie, bo je/bie/cie w tych swoich korporacjach, dziec***ilnuje szkola/przedszkole/opiekunka, jecie na miescie a dzieci w szkole, wieżi nie ma żadnych miedzy wami bo jedyny wspolny czas to wyjscie do kina raz na miesiac lub na psacero-lans w niedziele po obiedzie...dzieci wtedy na placu zabaw a wy ze sr/aj/fonami w rekach..to wasze zycie.... x Tak jesteśmy patologią, jesteśmy zatyrane, nieszczęśliwe, zimne i podłe, nie kochamy naszych dzieci, których w ogóle nie widujemy i z którymi nie mamy więzi, bo miłość jest tylko wtedy gdy się ciśniesz w kawalerce z piątką dzieci. Jak masz dobre warunki to już scenariusz o tobie jest gotowy i jasny. Napisz coś jeszcze o mnie, bo widzę, że już wszystko wiesz ;) Łącznie z tym gdzie jadam, co robią moje dzieci, a nawet jaki mam telefon :P Tak serio to żałosne są te opowiastki na pocieszenie. Musicie wymyślać te historyjki o zimnych rodzinach w normalnych mieszkaniach gdzie każdy ma kąt dla siebie byle się poczuć lepiej w swojej marnej wegetacji i nadać jej głębszy sens :o

Gość gość
"Zupelnie nie zwracam uwagi na docinki , mam ich w nosie" ---- taaa, właśnie widać, jak nie zwracasz uwagi, wyzywasz każdego kto pisze ci niewygodną prawdę :D Ja już nic nie muszę dodawać, sama się pogrążyłaś :D

Gość gość
autorko widzisz ze nie masz warunkow by miec wiecej dzieci , to czemu sie nie zabezpieczasz? , twoj maz gumy nie moze zalozyc bo myslicie ze narobicie dzieci a potem to jakos bedzie , dzieci beda sie meczyc w tej ciasnocie

Gość Inneva
Mam wrażenie, że wypowiadają się właśnie idioci... Zero wyrozmiałości, każdy jest głupiomądry i ma swoje racje. ludzie, idźcie zająć się swoim życiem, bo poniżacie się tak infantylnym pisaniem.

Gość gość
"Tak serio to żałosne są te opowiastki na pocieszenie. Musicie wymyślać te historyjki o zimnych rodzinach w normalnych mieszkaniach gdzie każdy ma kąt dla siebie byle się poczuć lepiej w swojej marnej wegetacji i nadać jej głębszy sens pechowiec.gif" ---- AMEN!!!

Gość gośćbliznaiczki
No tak bo jak każde dziecko ma własny pokój jest takie szczęsliwe :P

Gość gość
a ja mieszkałam z trojgiem rodzeństwa w pokoju w bloku :( nie polecam :(

Gość gośćbliznaiczki
gość dziś autorko widzisz ze nie masz warunkow by miec wiecej dzieci , to czemu sie nie zabezpieczasz? , twoj maz gumy nie moze zalozyc bo myslicie ze narobicie dzieci a potem to jakos bedzie , dzieci beda sie meczyc w tej ciasnocie x znasz 100 % antykoncepcje ?

Gość gość
Wiele razy tu czytam o ciasnych kuchniach, czy łazienkach, żalu że nie ma się sypialni, a co dopiero 6 osobowa rodzina na dwóch pokojach? Autorko, może wepchnij wszystkich do jednego, a drugi wynajmijcie?

Gość gość
100 % antykoncepcji nie ma ale mysle ze ty zadnej nie stosujesz

Gość gość
"Autorko, może wepchnij wszystkich do jednego, a drugi wynajmijcie?" --------- hahahahahaha :D :D :D mistrz :D