Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćblizniaczki

Czworo dzieci i małe mieszkanie

Polecane posty

Gość gośćblizniaczki

Mieszka ktoś z czwórka dzieci w mieszkaniu dwupokojowym ? Mamy dwoje dzieci w wieku szkolnym i mieszkanie dwupokojowe . W wiekszym rodzice w mniejszym dzieci . Jestem w ciązy i okzalo sie ze to bliznieta . Nie mam pojecia jak sie pomiescimy no ale wyjscia nie mamy bo nie mamy zdolnosci kredytowej aby kupic wieksze mieszkanie /.

Gość gość
Dacie radę. Może zamiencie pokoje? Większy dla dzieci,mniejszy dla Was,oczywiście za ok 2 lata bo pewnie poki dzieci będą malutkie będą spały w waszym pokoju

Gość gośćbliznaczki
No tak dokładnie beda z nami w pokoju . Większy pokój jest ustawny i spory wiec pomimo dwóch łozeczek i tak bedzie sporo miejsca .

Gość gość
Tylko martwie csie co potem ? czworo w jednym pokoju ? ale za kilka lat nasza sytuacja moze sie zmienic :)oby maluchy urodziły sie zdrowe

Gość gość
to wy jestescie w jednym pokoju z dziecmi ?

Gość gość
Zaraz Cię tu zjadą od patologii, więc nie przejmuj się. A braliście pod uwagę zamianę albo mieszkanie z Urzędu Miasta (nie wiem, jakie są zasady przyznawania). Poszukaj, czy masz w swoim mieście związek właścicieli nieruchomości, często tam są fajne mieszkania (tyle że w kamienicach) wyremontowane z niskim czynszem. A tak poza tym, to zazdroszczę takiej gromadki, dzieci to skarb i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej i że jesteś gorsza, bo nie mają osobnych pokoi. Powodzenia!

Gość gośćbliznaiczki
gość dziś to wy jestescie w jednym pokoju z dziecmi ? x nie , na balkonie :P

Gość gość
Moja siostra też ma czwórkę w jednym pokoju,nikomu się krzywda nie dzieje;) dzieciaki są zgrane a tez z różnicą wieku. Najstarsza 21 lat najmłodsze 9 lat

Gość gośćbliznaiczki
Mieszkanie mamy wąłsnosciowe wiec z UM nie dostaniemy innego . Szukalismy zamiany na wieksze ale to najmnijesza dopłata 50 tys a zdolnosci kredytowej nie mamy.

Gość gośćbliznaiczki
Dziekuje za miłe słowa - bo wg kafeterii wszyscy zarabiaja ponad 1o tys i maja domy badz duze komfortowe mieszkania :P

Gość gość
Zawsze możesz dać ogłoszenie, że chcesz zamienić, może znajdzie jakieś tańsze mieszkanie, a tymczasem odkładać kasę. A problemem jest brak zdolności dla banku czy ogólnie słabe dochody? Bo jeśli dochody macie, ale nie możecie ich wykazać, to może ktoś z rodziny mógłby wziąć na siebie kredyt lub podżyrować (wiem, wiem, mało prawdopodobne). A jeśli nie, to też nie ma tragedii, dacie radę.

Gość gość
Wiesz co, autorko, a ja ci napiszę, że się dziwię, dlaczego zdecydowaliście się na 2 dzieci w dwupokojowym mieszkaniu! Przecież to nie te czasy kiedy dziecko nie miało własnego kąta i wszyscy siedzieli na kupie! A jeszcze teraz czwórka dzieci w dwóch pokojach??? Przecież to nieodpowiedzialność. Pomyśleliście, co dzieciaki będą przeżywać w szkole? Gdzie zaproszą kolegów, koleżanki? Do wspólnego pokoju? ech... Pomyślcie może o mieszkaniu za tzw. odstępne skoro nie macie zdolności kredytowej, w moim mieście za 10-20 tys. można dostać umowę na spore mieszkanie. Próbujcie, bo w takich warunkach chować dzieci to wstyd!

Gość gość
no a z trójką to byłoby ci luźniej? Głupia jesteś, że nie mając możliwości polepszenia warunków zdecydowałaś sie na 3 dziecko w ogóle :o No ale zaraz sie zleca dobroduszne mateczki przyklaskujące twojemu stylowi życia, "bo to takie cudowne i wspaniałe i nie przejmuj się, że cię tu jadą od patologii och i ach" Sorka ale czego byście sobie nie projektowały w tych kafeteryjnych móżdżkach to jest patologia.

Gość gośćblizniaczki
Pomyślcie może o mieszkaniu za tzw. odstępne skoro nie macie zdolności kredytowej, w moim mieście za 10-20 tys. można dostać umowę na spore mieszkanie. Próbujcie, bo w takich warunkach chować dzieci to wstyd! x wstyd to jest krasc i doopy spasc :P mieszkanie za odstepne nazywa sie TBS em Pani mądra a my mamy mieszkanie własnosciowe wiec nie dostniemy ani TBs ow gdzie czynsz wynosi razy 2 czy z UM .

jak dostaniesz 500 stów na dzieci to może uda wam się coś odłożyć i zamienić na większe

Gość gość
gość dziś gość dziś Przykre, że takie prostaczki jak Wy też mają dzieci. Bo to dzieci takich matek jak Wy wyśmiewają dzieci takich matek jak autorka. A zanim zaczniecie wydawać sądy i pouczać, zapoznajcie się najpierw z pojęciami, jakimi chętnie się posługujecie (magiczne słówko patologia).

Gość gość
gośćbliznaiczki dziś Dziekuje za miłe słowa - bo wg kafeterii wszyscy zarabiaja ponad 1o tys i maja domy badz duze komfortowe mieszkania xxx Nie złośliwa idiotko, nie zarabiamy po 10 tys ale też nie mnożymy się jak króliki nie mając do tego warunków. Śmieszne już jesteście z tym wyzywaniem ludzi którzy myślą i żyją jak ludzie, a nie jak świnie upchane w chlewie. Jak ktoś się nie ciśnie na kupie w 6 osób to wyśmiejmy go bądźmy "miszczami" riposty, bądźmy cool :o Żałosne jesteście w tym pocieszaniu się i zakłamywaniu rzeczywistości :o

Gość gość
Próbujcie, bo w takich warunkach chować dzieci to wstyd! x w jakich warunkach ? chowac ? chyba po kątach :P

Gość gość
Autorko, skompromitowałaś się zupełnie. Nie masz pojęcia co to jest TBS, a co oznacza tzw. odstępne. Teraz już wszystko jasne, takie doły intelektualne rozmnażają się bezrefleksyjnie, więc wam i 10 dzieci w dwóch pokojach by nie przeszkadzała. Żal.pl

Gość gość
gość dziś a dlaczego mam się zachwycać upychaniem 4 dzieci w jednym pokoju? Dla mnie parzenie się do upadłego aż w każdym kąciku nie będzie dzidziusia nie jest normalne, takie jest moje zdanie i ogólnie zdanie myślących ludzi, masz z tym problem? Dla was to takie dziwne, że normalni ludzie uważają takie postępowanie za patologię? Matko, kto tu siedzi?

Gość gośćblizniaczki
luska.s dziś jak dostaniesz 500 stów na dzieci to może uda wam się coś odłożyć i zamienić na większe x rzeczywiscie , zupełnie o tym zapomniałam :) przy czwórce dzieci dochód nam sie zmniejszy i powinnismy dostac 2 tys co miesiac wiec całosc pewnie uda sie odłozyc . "Dzieki zupełnie o tym zapomniałm .Przy dobrych wiatrach za dwa lata powinno byc ok 5o tys - super

Gość gość
gość dziś Autorko, skompromitowałaś się zupełnie. Nie masz pojęcia co to jest TBS, a co oznacza tzw. odstępne. Teraz już wszystko jasne, takie doły intelektualne rozmnażają się bezrefleksyjnie, więc wam i 10 dzieci w dwóch pokojach by nie przeszkadzała. Żal.pl x mieszkanie za odstepne ? a cóz to za mieszkanie , wyjasnij w jakiej melinie mieszkasz za odstepne :P

Gość gość
złośliwa idiotko, świnie upchane w chlewie, mnożymy się jak króliki xxx Zapewne poczułaś się lepiej. Dziwię się takim jak Ty, którzy nie mają nic konkretnego do dodania w temacie, ale namiętnie komentują mając na celu jedynie poniżenie drugiego człowieka tylko dlatego, że pyta o radę na forum. Proponuję wrócić się do podstawówki i nauczyć czytania ze zrozumieniem - autorka NIGDZIE nie wyzywała ludzi mających lepsze zarobki i warunki mieszkaniowe.

Gość gośćblizniaczki
Slowo patologia zupelnie mnie nie rusza wiec sie nie wyslilajcie . Zas co doilosci dzieci - sorry nie stosuje skrobanek :P

Gość gość
gośćblizniaczki dziś wstyd to jest krasc i doopy spasc jezyk.gif mieszkanie za odstepne nazywa sie TBS em Pani mądra a my mamy mieszkanie własnosciowe wiec nie dostniemy ani TBs ow gdzie czynsz wynosi razy 2 czy z UM . xx To się odszczekałaś :o Jeszcze się chwal swoim debilizmem, że wiedziałaś, że nie masz szans na mieszkanie od miasta ani na kupienie większego i mimo to machnęłaś sobie świadomie 3, a w efekcie 4 dzieci :o

Gość gość
10:43 Nikt nie każe ci się niczym zachwycać. Ale posiadając jaką taką kulturę osobistą i odrobinę taktu, wiedziałabyś że złośliwe docinki mogą sprawić przykrość a i tak nie poprawią niczyich warunków mieszkaniowych. Naprawdę nie znasz żadnych wartościowych ludzi mających (teraz lub w przeszłości) gorsze warunki mieszkaniowe niż Ty? I też z tego powodu nazywałaś ich patologią, idiotami i rozmnażającymi się bezmyślnie królikami? Nie wierzę.

Gość gość
autorka taka madra ohoho , a robi dziedzi nie myslac o nich , dzieci nie maja swojego kata , prywatnosci

Gość gośćblizniaczki
gość dziś gośćblizniaczki dziś wstyd to jest krasc i doopy spasc jezyk.gif mieszkanie za odstepne nazywa sie TBS em Pani mądra a my mamy mieszkanie własnosciowe wiec nie dostniemy ani TBs ow gdzie czynsz wynosi razy 2 czy z UM . xx To się odszczekałaś pechowiec.gif Jeszcze się chwal swoim debilizmem, że wiedziałaś, że nie masz szans na mieszkanie od miasta ani na kupienie większego i mimo to machnęłaś sobie świadomie 3, a w efekcie 4 dziec***echowiec.gif x a ty myslisz ze żeruje na UM i rzadam mieszkania bo sama sobie kupic nie moge ? mam wąłsnosciowe mieszkanie - zajrzyj do slownika jesli nie wiesz co to znaczy :P

Gość gość
gośćblizniaczki dziś Slowo patologia zupelnie mnie nie rusza wiec sie nie wyslilajcie . Zas co doilosci dzieci - sorry nie stosuje skrobanek xx och następna "cięta riposta", że niby my takie skrobankowiczki podłe hahaha, a o antykoncepcji nie słyszałaś zapewne :P Tak wiemy twój mąż ma wrażliwa pytkę i nie może używać gumek, a ty masz uczulenie no i tabletek czy czegokolwiek też nie możesz stosować bla, bla, bla Pokazałaś kolejny raz jaka jesteś głupia - albo mnożenie się na potęgę albo od razu skrobanki skrobanki... fajnie masz

Gość gość
Na 500 zł przez więcej niż rok to bym nie liczyła. Rząd pójdzie w cholerę a następna ekipa już myśli o likwidacji tego programu (poczytajcie portale PO i lewicy, oni już konkretne projekty mają), więc raczej nie uzbieracie sobie 50 tys. Nie wiem czemu się burzysz na słowa prawdy, klepanie sobie 4 dzieci w żenujących warunkach lokalowych to patologia umysłowa.