Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy miałyście tak że w 12 t.c.lekarz podał wam inną płeć dziecka niż w 20 t.c.?

Polecane posty

Gość gość

Pytam bo spotkałam się z opinią że zazwyczaj zdanie na temat lekarza w sprawie płci jest takie same w 12 t.c.jak i na połówkowym. Ale słyszę też o innych przypadkach. Jak to było u Was?

Gość gość
ja nie, ale kolega -najpierw w 12tc. powiedział im lekarz, że syn a potem że córka.

W pierwszej ciąży na USG genetycznym wyszła dziewucha i polokowe to potwierdziło :) i mamy dziewczynkę. W drugiej na genetycznym nie było widać natomiast na polowkowym wyszła znowu dziewczynka. Zobaczymy w czerwcu :)

Gość gość
12 tydzień to za wcześnie,dlatego lekarze którzy już wtedy z pełnym przekonaniem mówią o płci,są niedpowiedzialni i mogą wprowadzić w błąd.Trzeba być cierpliwym i czekać do ok 22 tygodnia.W przypadku 3 moich dzieci w tym właśnie czasie miałam bezbłędnie określona płeć.Ale też do głowy by mi nie przyszło,by o to pytać w 12 tygodniu.W tym czasie myślałam o tym,by była kość nosowa,odpowiednie przepływy i przezierność karkowa,bo po to robi się usg między 11 a 14 tyg,a nie dla określenia płci!

Gość gość
To zależy od sprzętu do USG i doświadczenia lekarza. Łatwiej jest określić chłopca. Mi lekarz powiedział w 12tc że wygląda mu to na chłopca i pokazał na monitorze dwie białe kropki to były jąderka. Jak się okazało na połówkowym miał rację. Teraz w 30tc na USG 3d inny lekarz potwierdził. Mój lekarz prowadzący jest bardzo doświadczony i ma oko do USG prowadzi trudne ciąże i pomaga wielu parom.

Gość gość
Ja w 16 tygodniu dowiedziałam się, że to dziewczynka. Później poroniłam i dowiedziałam się, że to był chłopiec. Dziewczynkę trudniej określić i lepiej dłużej z tym poczekać. Teraz jestem w 22 tygodniu ciąży, będzie chłopiec i nawet wcześniej nie chciałam wiedzieć. Lekarz zresztą powiedział, że gdyby nie był pewien to nawet by się nie odzywał, a dziewczynkę niektórzy określają nawet dopiero w III trymestrze. Naprawdę nie nastawiajcie się, że musicie wiedzieć już w 12 tygodniu, bo wtedy jeszcze łatwo o pomyłki. Najważniejsze jest zdrowie dziecka.

Gość gość
mi w 12 t.c. powiedzial ze chłopiec, ciekawe co w 20 t.c.?

Gość gość
W 12 tygodniu chłopiec a w 23 dziewczynka

Gość gość
w 12 dziewczynka a na połówkowym chłopiec i jest chłopiec.

Gość gość
16:31 ja na to właśnie liczę po cichu...ale chłopiec też byłby ok. zobaczy się.

Gość gość
W 12 tc chlopiec, w 20btc dziewczynka. Urodzilam córkę

Gość gość
w 11 dziewczynka, w 21 dziewczynka :) i jest dziewczynka ;)