Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faceci leca tylko na wygląd, mam przykład.

Polecane posty

Gość gość

Mam przyjaciolke, znamy sie od gimnazjum. Odkad ją znam miała powodzenie u chłopaków, ładna jest, chociaż miała trądzik wtedy, ale go zakrywala makijażem, że nie było tak widać. Jak poszlysmy do liceum, przytyla troche, miała jakieś problemy hormonalne. Teraz jesteśmy na pierwszym roku studiów, poszlysmy na jedna uczelnie. Przez te wakacje schudla, odzyskała ładna figurę, również na twarzy zeszczuplala. I znów na powodzenie narzekać nie może :D A w liceum dosłownie nikt się nią nie interesował :D no może jakies przegrywy nudne, ale to też znikomo. Także widzicie sami. Dodam, że przytyla, ale nie tak, że miała nadwage, tylko może górną granicę. Nie była grubą, ale szczupła też nie.

Gość gość
No ale to normalne jest ,wiec w czym problem.

Gość gość
Kobiety też nie są lepsze, chyba nawet gorsze. W młodości też miałem trądzik i nikt się mną nie zainteresował. Teraz mam 25 lat i cera mi się polepszyła, dziewczyny, kobiety nieraz zerkają i uśmiechają się, ale już mam je w d***e. Za późno na miłostki, w które nie wierzę.

Gość gość
No a co myslalas, że na pasztety będziemy sie slinic? A twarz też tyje to prawda, że wygląda inaczej po schudnieciu. Także wszystko się zgadza.

Gość gość
Po części się zgadzam. Na takim podstawowym poziomie kontaktów to pewnie tak. Szczególnie w gimnazjum/liceum. Ale kobiety też oceniają facetów wzrokowo. Wiadomo, że chętniej będziesz gadać z tym, który Ci się podoba, niż z takim, który Cię kompletnie nie pociąga. Charakteru nie widać, no chyba, że znasz kogoś dłużej :) Na szczęście znam mnóstwo par, które są razem szczęśliwe, a dziewczyny albo faceci nie wyglądają jak modele. Ale kochają się i podobają się sobie, także nie generalizowałabym do tego stopnia :)

Gość gość
gość dziś Haha moja kolezanka mi powiedziała, że jej się podobają takie blizny po trądziku u chłopaków :D Jakiś fetysz ma chyba. Jej byś się spodobał, trzeba było wcześniej mówić :D

Gość gość
Haha moja kolezanka mi powiedziała, że jej się podobają takie blizny po trądziku u chłopaków smiech.gif Jakiś fetysz ma chyba. Jej byś się spodobał, trzeba było wcześniej mówić smiech.gif xxx xxx Widocznie sama miała trądzik, i chciała kogoś podobnego do siebie. Inaczej by nie splunęła na takiego.

Gość gość
Ojejku jak zwykle generalizujecie-przecież to dziecinne! Każdy jest inny! -Zrozum. Jeden facet będzie takim aniołem że dogada się z największą nawet jędzą a patrzenie na jej wdzięki wynagrodzi mu jej największe wady. Drugi będzie wolał sypiać z krzywą, zezowatą i zbyt grubą byleby tylko nie przeżyć z nią ani jednej irytującej dla niego sytuacji i ta potrzeba spokoju zatrzyma go przy niej na całe życie. Są jeszcze inne typy bo ilu ludzi tylu różnych mężczyzn i różnych kobiet.

Gość gość
Miała, ale lekki, jak większość. No jej się tacy podobali, serio :D

Gość gość
Mnie bardziej wkurza to, że wielu facetów potrafi gadać tylko o wyglądzie, kiedy już im się spodobasz. Nudne i niekulturalne jest to jest kiedy ktoś ciągle w rozmowie "jara się" np. twoją pupą, albo ogólnie wyglądem… Rozumiem jeszcze w związku, ale na etapie randkowania takie nachalne komplementy to przegięcie.

Gość gość
Miała, ale lekki, jak większość. No jej się tacy podobali, serio xxx xxx Ja nie miałem lekki, ale ciężki. Spora różnica.

Gość gość
gość dziś No u niej nie było tak widać, trochę miala. Tak jak ona to dużo dziewczyn miało, więc watpie że takie kompleksy z tego powodu. Był taki chłopak u nas w LO w klasie, co miał takie doły po pryszczach, blizny, bardzo wodoczne i ona mówi, że to jej się pooba :D

Gość gość
Dołki, dziurki to ja mam na jednym policzku, ale one nie są takie szpetne, nawet potrafią dodać męskości. Gorszę są takie czerwony przebarwienia po syfach, bo bardziej widoczne, nieraz ciężko je zlikwidować. Ja z powodu kilku dziurek na policzku nie mam kompleksów. Ale trądzik trwał u mnie z 10 lat, więc ślady na psychice pozostały ogromne.

Gość gość
Od 1,5 roku pracuje z kobietami(głównie z kobietami). Dodam ,że jestem przegrywem jak to koleżanka wyżej napisała(niski ,twarz poniżej średniej ,brzydka cera ). I widzę ,że opowieści o tym ,że kobiety nie patrzą na wygląd można włożyć między bajki. Często im pomagam w informatycznych sprawach w zamian słyszę wymuszone dzięki (najczęściej wygląda to tak ,że to dzięki pada podczas rozmowy z koleżanką bez krzty uwagi w moją stronę). Nie rządam niewiadomo czego ,wystarczyło by popatrzyła chociaż w moją stronę. Przechodząc do rzeczy jakieś 2 miesiące przyszedł do nas do pracy gość który jest bardzo przystojny (na oko 185 cm wzrostu, szczypior ale potrafi się ubrać ,twarz modela itp.). Kleją się do niego jak do jakiegoś hollywoodzkiego aktora, flirtują ,wygłupiają przed nim pomimo ,że chłopak ma dziewczynę. Czy jest bardziej elokwentny ode mnie? raczej nie ,inteligencją też nie grzeszy a mimo to ma takie powodzenie. Wiem ,że tak działa świat ale nie rozumiem dlaczego wszyscy naokoło zaklinają rzeczywistość i mówią ,że dla kobiet wygląd nie ma znaczenia.

Gość gość
No ale ona nie była otyla, nawet nadwagi chyba nie miała. Na oko była w górnej granicy normy. Teraz jest w dolnej jak wcześniej :D

Gość gość
gość dziś Ja Ci gwarantuje, że spodobalbys się jej :D Jak jesteś blondynem, nie karłem i potrafisz się ubrać, to trądzik jest jej dopełnieniem ideału mężczyzny :D :D No ale ona jest dosyc wyjatkowa pod tym względem

Gość gość
dziś Dokaldnie wyglad gra role wszedzie

Gość gość
Jejku tak ciężko pójść do dermatologa, czy endokrynologa? Bo to mogą być hormony. I cere macie po roku jak pupcia niemowlaka.

Gość gość
Odkryłaś Amerykę, najgorsi są młodzi faceci, prymitywizm im sie aż z uszu wylewa (tylko doopa i cyc w głowie a brzydkie wyśmiewać). Są wyjątki i takim normalnym chłopakom wspólczuję, że maja za kolegów ogry prymitywne. Faceci normalnieją około 30stki ale też nie wszyscy.

Gość gość
Lęczę się od 6 lat wydałem na to dobre 15-20 tys. I dalej nie ma żadnej poprawy wystarczy ,że wyjdę na 15 min na dwór a już wieczorem skóra czerwienieje i zaczyna coś wychodzić. Łatwo mówić jak się nigdy z czymś takim nie walczyło.

Gość gość
Nie sądzę, aby kobiety odrzucały facetów ze względu na jakieś małe dziurki na policzkach, to nie jest trądzik dziewczyno. Gorsze od takich dziurek są plamy czerwone po trądziku, szpetne ślady, lub po prostu sam trądzik. Male dziurki, czy tam kilka znamion nie odejmuje jeszcze tak atrakcyjności, wręcz przeciwnie, faceci z bliznami, czy tam jakimiś dziurkami, nieraz jeszcze bardziej nabierają na atrakcyjności, niż koleś z gładką gębą jak u kobiety.

Gość gość
dziś [14:18} Widać, że się nie znasz na rzeczy więc zamilcz. Niektórzy odwiedzili wszystkich dermatologów w mieście, żarli 20 rodzajów antybiotyków niszcząc sobie wątrobę a problem nadal jest. Bardzo cię proszę jak nic nie wiesz to siedź cicho. Naprawdę uważasz, że ludzie nie wpadli na pomysł z dermatologiem? To jeszcze pouczaj matki by kąpały dzieci a piekarzy by jak pieką bułki to włączali piekarnik - bo bez twych rad na to nie wpadną.

Gość gość
Od 1,5 roku pracuje z kobietami(głównie z kobietami). Dodam ,że jestem przegrywem jak to koleżanka wyżej napisała(niski ,twarz poniżej średniej ,brzydka cera ). I widzę ,że opowieści o tym ,że kobiety nie patrzą na wygląd można włożyć między bajki. Często im pomagam w informatycznych sprawach w zamian słyszę wymuszone dzięki (najczęściej wygląda to tak ,że to dzięki pada podczas rozmowy z koleżanką bez krzty uwagi w moją stronę). Nie rządam niewiadomo czego ,wystarczyło by popatrzyła chociaż w moją stronę. Przechodząc do rzeczy jakieś 2 miesiące przyszedł do nas do pracy gość który jest bardzo przystojny (na oko 185 cm wzrostu, szczypior ale potrafi się ubrać ,twarz modela itp.). Kleją się do niego jak do jakiegoś hollywoodzkiego aktora, flirtują ,wygłupiają przed nim pomimo ,że chłopak ma dziewczynę. Czy jest bardziej elokwentny ode mnie? raczej nie ,inteligencją też nie grzeszy a mimo to ma takie powodzenie. Wiem ,że tak działa świat ale nie rozumiem dlaczego wszyscy naokoło zaklinają rzeczywistość i mówią ,że dla kobiet wygląd nie ma znaczenia. x A myślisz, że dziewczyny mają się lepiej? Co ma zrobić dziewczyna, która ma trądzik? Można się pomalować, ale to problemu nie załatwi… Albo coś nie tak z biustem, np. nieproporcjonalne piersi jedna wobec drugiej. Myślisz, że mężczyźni nie oceniają nas przez pryzmat wyglądu i nie mamy kompleksów? Ja miałam już niskiego nieatrakcyjnego chłopaka, który miał super charakter i mi się spodobał. Nie wyobrażam sobie natomiast, żeby mój drugi były chłopak był kiedykolwiek z brzydką dziewczyną… To by był cios w jego męskość. Niestety. Na szczęście to naprawdę nie jest tak, że liczy się tylko wygląd. Mogę Cię o tym zapewnić, bo większość ludzi, których znam to naprawdę średnio atrakcyjne osoby, a są w szczęśliwych związkach. No tylko w gimbazjum to raczej nie przejdzie, trzeba dorosnąć ;>

Gość Opowiem Wam swoją historię
Kiedy miałam 16 lat zaczęłam się dusić, zawieziono mnie karetką do szpitala a tam jakaś stara krowa nakrzyczała na mnie że pewnie ktoś mnie grypą zaraził i po co jej dupę zawracam. Potem kolega załatwił mi jakieś leki przeciwhistaminowe i było mi po nich lepiej. W każdym razie od tamtej pory stale musiałam być na tych lekach Na raz któregoś roku moja nieskazitelna dotąd cera pokryła się masakrycznymi wykwitami piekło bolało i szpeciło Miałam 25lat-dziwny wiek jak na trądzik -prawda? Męczyłam się do 27 roku życia i postanowiłam zwrócić się o pomoc do koleżanki świetnego kosmetologa. Pomogła mi dwoma seriami kwasów aha 30% Mając 29lat znów miałam idealną cerę Ale zaczęły mnie dręczyć wzdęcia Lekarze mówili że wzdęcia rzecz normalna -zdarza się Kiedy im tłumaczyłam że moim towarzyszą luźniejsze stolce widziałam w ich wyrazie twarzy ,,no dobra mała idź już stąd" Mając 33 lata urodziłam dziecko i nagle dostałam alergii skórnej Sporo tego wszystkiego się przypałętało. Przeszłam na dietę bogatą w nienasycone kwasy i alergia skórna ustąpiła. Wzdęcia nadal miałam i luźne stolce również z tym że lekceważyłam to bo wielokrotnie mówiłam o tym lekarzom i nie dali mi żadnych wskazówek. Wiosną i latem siedziałam w dusznym pomieszczeniu żeby nie cierpieć na alergię która doskwierała mi zwłaszcza na zewnątrz. Leki już mi nie pomagały a odczulanie robiłam wiele razy i zawsze z zerowym skutkiem. Miałam 36 lat kiedy trafiłam do szpitala z powodu bólu brzucha badali mnie podejrzewając polipy w jelitach albo nowotwory niczego nie znaleźli . Męczyłam się dalej aż pewna pani doktór o kilku specjalizacjach (każdy lekarz powinien mieć ich kilka, ona miała trzy) powiedziałam mi bym wyeliminowała ze swojej diety mąkę pszenną i gluten. I co się stało potem? Z ciężko chorej i cierpiącej na różne choroby osoby stałam się zdrową i pełną energii. Gdzie się podziała choćby moja alergia? A co stało się z permanentnym zmęczeniem? Lata na diecie nauczyły mnie że ważna jest też równowaga kwasowo -zasadowa. Jeśli np. długo się nie ruszasz i naraz biegniesz w maratonie a na drugi dzień bolą cię wszystkie mięśnie i mówisz wtedy że to zakwasy-masz rację ale to właśnie zaburza tą równowagę kwasowo zasadową co ma wpływ na twoją cerę. Jeśli spalasz tkankę tłuszczową to produktem ubocznym procesu tego spalania są toksyny które organizm musi wydalić. Jeśli przy tym wszystkim twoja dieta jest źle zbilansowana(czyli 80%organicznej żywności-czyli surowe warzywa i owoce będące enzymami potrzebnymi do procesów trawiennych) to nie dziw się że twoja skóra wygląda jak jeden wielki gejzer! Polecam wodę z cytryną jako neutralizator-potrzeba jej pić min.1,5l na dzień Poza tym wszelkie kiszonki. Jeśli coś z naszym ciałem jest nie tak to jest to jego wołanie o pomoc-to taka forma komunikacji więc swoje problemy z cera i inne właśnie tak powinniście traktować.

Gość gość
Do chłopaka z trądzikiem A jeszcze Cię pocieszę, ze przez wszystkie lata mojego życia nie miałam sytuacji w której spodobałby mi się ten sam facet, który podobał się moim koleżankom. Jedna lubi miśków baardzo przy kości, druga ma chłopczysia - chudego skejta, mnie podobają się starsi faceci w typie aktorów brytyjskich, smukli z pociągłymi twarzami albo z pięknym głosem... I wszystkie jesteśmy przekonane o tym, że nasz typ jest najlepszy. Co do facetów z którymi się spotykałam.. Byłam kiedyś z niskim kolesiem, który wyglądał jak Gimli bez brody. A wysoki wysportowany chłopak, który non stop chodzi na siłownię zupełnie mnie nie kręcił, bo nie miał charyzmy… Różnie bywa :)

Gość Uwaga przemyśl
Poczytajcie sobie o tym czym jest współczesna pszenica. To nic innego jak plastik. Jedząc plastik zbliżasz się do śmierci do 4 razy szybciej niż powinieneś.

Gość gość
Co za bzdury tutaj opowiadacie! Faceci lecą tylko na intelekt. Reszta nie ma najmniejszego znaczenia

Gość gość
Są jakieś badania na zakwaszenie może poszedł bym tym tropem bo faktycznie po ćwiczeniach jest gorzej i nie tylko ze względu na pot.