Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko zasysa górną wargę!

Polecane posty

Gość gość

Moja córka za tydzień będzie miała miesiąc, od paru dni zasysa górną warge, wręcz wciąga ją, a język wywija po sam nos, oblizuje ją,cmoka. A czasem wciąga obie wargi do środka, wyglada jak babunia bez sztucznej szczęki:) Co to może oznaczać??

Gość gość
A niech zasysa. Przecież nie wessie. Może brakuje dziecku bodźców? Takiemu dziecku możesz już dużo pokazywać, mówić, śpiewać itp...

Gość gość
przecież to logiczne żeby dziecku poświęcać czas! nie takiej odpowiedzi oczekiwałam:/ Może to być oznaką ząbkowania????

Gość gość
Poza tym takiemu dziecku to można śpiewać , rozmawiać od pierwszego dnia życia wyobraź sobie

Na najbliższej wizycie powiesz to lekarZowi. Moim zdaniem to normalne dziecko uczy się samego siebie.moja np w tym wieku zachwycała się swoimi paluszkami

Gość Pedagożka22222x
Nie oznacza to nic złego, jeśli Cię to martwi podawaj dziecku smoczka

Gość gość
Mój starszy synek nie tolerowal smoczka i też zapytał wargi, po pewnym czasie miał aż takie czerwone obwodki wokół ust, przeszło samo, ale nie pamiętam, jak długo trwało.

Gość gość
córka jest bezsmoczkowa, wypluwa dalej niż widzi, a paluszki owszem też ją ciekawią, ciągle wkłada tego wskazujacego i jeździ w buźce. eh moja pediatra uważa , że dzieci tak mają, ona ma na wszystko taką odpowiedź