Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwna miesiaczka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam taka dziwna sytuacje. Moje miesiaczki sa regularne cykl29dni. Zawsze pilnuje temperatury ciala. W czasie cykli przed owulacja temperatura utrzymuje sie 36,6 lub 36,7 przy owulacji 37,1-37,2. Lecz w tym miesiacu wylam w szoku. Niedosc ze miesoaczke dostalam 6dni wczesniej to juz tydzien wczesniej zaczely bolec mnie strasznie piersi mialam straszne wzdecia i albo biegunke albo zaparcia. Wczesniej nigdy przenigdy nie mialam zadnych obiawow napiecia przedmiesiaczkowego. Tylko dwa dni wczesnie chec na slodkie ale w tym miesiacu nawet na slodkie spojrzec nie moglam bo mnie mdlilo. A wiec dostalam ta miesiaczke pierwszy dzien plamienie na drugi dzien juz zywa krew ale bez skrzepow. Zwykle miesiaczka trwa u mnie 7dni. A teraz jest juz 3 dzien a mnie podbrzusze strasznie boli a okres sie konczy juz tylko plamienie. Pierwszego dnia plamienia temperature mialam az 37,6 a od dwuch dni 37,0-37,1. Jestem w szoku nigdy wczesniej nie mialam czegos takiego ani temperatury przy miesiaczce ani zadnych jakich kolwiek boli brzucha czy piersi. Zrobilam test i wyszed negatywnie. Ale dalej niewiem co mi. :-(

Gość gość
Do lekarza

Gość gość
Tak ale jest sobota:-( i myslalam ze moze czegos sie dowiem wiecej.

Gość gość
Moze ktoras z was miala podobny przypadek i moze mi cos doradzic.

Gość gość
A nie mialas ostatnio jakis stresow? Ja zanim zaczelam brac tab antykonc. Mialam tak, ze jak mnie cos denerwowalo, stresowali to nawet co 16dni mialam okres i to bylo czesciej niz rzadziej... Lekarz mi powiedzial, ze za normalny cykl uwaza sie ten trwajacy od 15 do 35 dni...

Gość gość
Wlasnie nie mialam stresow. Chociasz podbrzusze juz mnie nie boli o tyle dobrze.

Gość gość
A jeszcze o czyms nie wspomnialam. 6lat temu zaszlam w ciaze moze to dziwnie zabrzmi ale dzien przed miesiaczka. Dokladnie wiem ze to musial byc ten dzien bo w tamtym czasie tylko tego dnia uprawialam sex z partnerem a dwa miesiace wogole. No i nastempnego dnia dostalam normalna miesiacze ale juz kolejnych nie. Tylko krwawienie. Nawet nie spodziewalam sie ze moglabym byc w ciazy byla w szoku gdy lekarz pikazal mi na usg dziecko. I siw zastanawiam czy teraz tez mogw byc w ciazy.

Gość gość
Może poronienie.

Gość gość
A ile czasu utrzymuje sie hormon we krwi po poronieniu? Bo niewiem jak sprawdzic czy to poronienie.

Gość gość
miałam to samo, to było poronienie

Gość gość
Ojej a jak to sprawdzic?

Gość gość
Jak ty dowiedzialas sie ze poronilas.

Gość gość
Tez jestem bardzo ciekawa jak mozna to sprawdzic.

Gość gość
Moze beta cos pomoze.

Gość gość
Obawiam sie poprostu ze to moze byc wczesne poronienie ale niewiem jak to sprawdzic. Jesli takie cos mialo miejsce jak mozna to sprawdzic, poniewaz obawiam sie ze na slowo moj chlopak mi nie uwierzy. A gdy pojde do lekarza lekarz nie stwierdzi wczesnego poronienia. Czy badanie krwi jutro cos pomoze czy bedzie za pozno?

Gość gość44
Przede wszystkim musisz iść do lekarza. Na zaparcia to jedynie możesz wziąć dicopeg junior , wiem że tez jest w wersji dla dorosłych. W każdej aptece powinnaś dostać. Lecz niewątpliwie konsultacja z lekarzem jest potrzebna.

Gość gość
Dzieki. Do lekarza mam dopiero za dwa dni ale dziekuje.

Gość gość
Moj lekarz mi kiedys opowiadal ze w usa w latach 60-tych robili badania naukowe na temat poronien. Przez rok czy iles tam msc pobierali krew co tydz kobieta i mezczyzna ale oni nie wiedzieli po co, facetom normalna morfologie robili a babka bete jeszcze i 90-pare % kobiet mialo wysoka bete ale w ciazy nie byly... Bo ronily ciaze podczas okresu! A myslaly, ze to tylko "mocniejszy okres". Tak wiec, mozna smialo twierdzic, ze kazda z Nas choc raz w zyciu jest w ciazy o ktorej nie wie.

Gość gość
Jee ale byki zrobilam... Kobietom Babkom Mialo byc :-)

Gość gość
To ciekawe. Ze wiekszosc kobiet nawet niewie o ciazy. Ale przewaznie kobieby maja poronienie gdy plod jest slaby.