Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy taki prezent na komunie od chrzestnej może być?

Polecane posty

Gość gość
tobie to bym w ogóle nic nie dała roszczeniowy ryju! xx To było do mnie?:) Staram się doradzić autorce żeby prezent nie tyle był drogi co jednak trafiony. Po co dawać prezenty skoro mają być na potem, bo dziecko za małe? No mi by się zrobiło jednak przykro, że ktoś nie chciał się wysilić i dał coś na odwal? W dodatku coś z czego nie mogę korzystać i muszę czekać? Tu nie chodzi o to żeby wydawać nie wiadomo ile kasy, ale jednak wypadałoby coś dać co sprawi dziecku radość tu i teraz, a nie potem. Ryja nie mam, mam ładną buzię:)

Gość gość
LUDZIE w tym roku nie ma żadnych komunii, opanujcie się!

Gość gość
co wy gadacie, że komunii nie ma? u mnie normalnie komunia jest 01.maja mieszkam w Krakowie

Gość Brysiu baaaa
Racja w tym roku niema ale warto zacząc zbierać na prezent jak juz jest taki temat.... ja swojej chrześnicy mam zamiar kupić zegarek z http://zegarki-magar.pl/ niech ma coś porządnego.

Gość gość
Autorko: dajesz ile uważasz za stosowne. Chrzestni są nie od prezentów, ale od wychowania dziecka w wierze. Co do Twojej propozycji: jeśli mała lubi czytać i nie ma tej serii to pomysł super. Złota biżuteria tym bardziej, bo to rzecz absolutnie ponadczasowa.

Gość gość
Racja w tym roku niema ale warto zacząc zbierać na prezent jak juz jest taki temat.... ja swojej chrześnicy mam zamiar kupić zegarek z http://zegarki-magar.pl/ niech ma coś porządnego.

Gość gość
Ja kupiłam na komunie dziecku książkę to jest coś jak biblia ale opisująca w sposób zrozumiały dla dzieci całą historie. Już dawno chciałam dla moich dzieci kupić taką książkę ale nie mogłam znaleźć. Jak by był ktoś zaintersowany to taką książkę można kupić w tej księgani intrnetowej http://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/

Gość gość
Oczywiście ze komunie sa. Mieszkam w mazowieckim.

Gość gość
8 mają mam Komunię własnego dziecka. W tamtym roku był przestój. Nie teraz. Jako matka powiem tak. Książki tak ale nie Harry Potter. Są książki dużo bardziej wartościowe. Ja bym mojemu dziecku póki co nie pozwoliła tego czytać.

Gość gość
odkad dowiedzialam sie ze bede chrzestna odkladam 100zł rocznie dla mojej chrzesnicy, kupie jej rower, aparat albo dam kase i kupi sobie co bedzie chciala. uwazam ze jest na to 8 lat zeby nazbierac a zaslaninanie sie choroba, czy niskimi zarobkami to smieszne, odloz co miesiac 10zł x 12 mcy = 120zł x 8 lat = 960 zł - wystarczy na fajny prezent i ubior dla rodziny/paliwo...dziady i tyle.

Gość miła jak zawsze
To nie jest złoto ze złomu tylko jej normalne złoto, które przetopi i zrobi ładny łańcuszek. Wasze łańcuszki też były kiedyś mazią przetopionego złota a potem powstało z tego cos;] prezent jak dla mnie ok.

Gość miła jak zawsze
Tylko Harry Potter diabelskie wróżki i czarodzieje na katolicką komunię :D