Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dostałam dzisiaj zwrot podatku 7 tys

Polecane posty

Gość gość
Nie chciało by mi się zajmować gównianym kafe na twoim miejscu wolała bym teraz ten oszałamiający zwrot wydawać. x no nie kazdy wydaje na wibratory :P

Gość gość
no nie kazdy wydaje na wibratory jezyk.gif x Ale ty najwyraźniej tak, skoro o tym pomyślałaś. Rozumiem wibrator bo kto by chciał dmuchać wieloryba po 4 porodach.

Gość gość
Niektórzy już mają dzieci dorosłe i mogą się trochę pośmiać z naiwnie łykających pelikanów.

Gość gość
Tutaj autorka . Owszem mam mniej czasu , ale uwielbiam dzieci . Zajmowac sie nimi , bawic , wspolne wyjazdy i usmiech na ich buziach . Sorry , ale dla mnie jedno dziecko to egoizm . Zapene nie zgadzasz sie z moim zdaniem ale nie zycze sobie byś nazywała mnie króliczyca . Czekam na przeprosiny .

Gość gość
Tutaj autorka . Nie mogłam juz wczoraj wejsc by napisac na co wydam owe dodatkowe dochody : na wakacje ! co roku wyjezdzamy trzy razy na wakcje tj zimowe , letnie w czerwcu badz maju ( zalezy od urlopu męża ) i koniec sierpnia .Nie lubimy sie smazyc nad Bałtykiem wiec inne terminy mile widziane . W ub roku zwiedzalismy Czechy , bylismy tydzien nad Bałtykiem i w Wisle zimą . W tym roku chcemy zwiedzic słowacje ok 2 tygodni . Potem chyba Szklarska Poreba . A wy gdzie sie wybieracie . Aha auto owszem tez musimy miec wieksze dlatego mamy auto 7 osobowe .

Gość gość
JAkos dzieci nie ciągnie by jechac gdzies dalej poza granice naszego kraju . W Polsce jest tyle pieknych miejsc do zwiedzenia .

Gość gość
Ja też mam 4 dzieci i dostaliśmy prawie 7 tys.zwrotu.Za te pieniadze jedziemy w lipcu na 2 tyg.do Mielna.Dzieciaki i my ostatni raz aż 5 lat byliśmy nad morzem .

Gość gość
5 lat temu.

Gość gość
Super to miłego pobytu życzę :)

Gość gość
Tua autorka . Wreszcie cos dla dużych rodzin :) Jeszcze 500 + i bedzie na kolejne wakacj***adz coś innego bardzo miłego . Powinni jeszcze bardziej docenic duze rodzine ! brawo !

Gość gość
Właśnie. Ja jedno odliczam i stać mnie na coroczne wakacje dwutygodniowe za ok 8000 na troje. I nie potrzebuje do tego zwrotu. Plus oczywiście tygodniowe ferie na nartach które tez kosztują. Jedna na kilkadziesiąt rodzin albo i na kilkaset mając 5 dzieci jeździ co roku na wakacje bo zwyczajnie nie maja pieniędzy. Co to za głupia dyskusja. W moim otoczeniu a mieszkam w domu mam sporo sąsiadów gdzie rodziny sa wielodzietne. Ich wakacje to w polu z malinami albo basenie przy domu. Ja nie twierdze ze to zle bo sama nie przepadam aż tak za wyjazdami raczej maz i córka lubią-ja narty, ale nie oszukujmy sie ze takie rodziny z 4-5-6-7 dzieci w roku kilkadziesiąt tysięcy wyloza na wakacje.

Gość gość
Tu autorka . Jezdze co roku , trzy razy na wakacje . I nie zarzucaj mi czegos czego nie doczytałas . No wg mnie jedno dziecko to egoizm i tyle . Potem takie jedynaki wychuchane wydmuchane a potem w dorosłym życiu giną :P A to , że jest zwrot z Pit u i teraz bedzie zasiłek wychowawczy to moge pozwolic sobie na jeszcze dłuzsze wakacje . Sami bogacze jak zwykle na kafeterii a wszystko na kredyt:P

Gość gość
To ja z 10:59.Mój mąż jest jedynakiem,dlatego chciał mieć dużą rodzine.Mówił mi ze łzami w oczach,że przez całe życie brakuje mu rodzeństwa i że rodzice zrobili mu krzywdę że jest jedynakiem. Babcia męża wyznała mi,że to ojciec mojego męźwa nie chciał więcej dzieci.Ham jeden! Chyba nie kochał żony i synka skoro nie chciał drugiego dziecka!

Gość gość
Potem takie jedynaki wychuchane wydmuchane a potem w dorosłym życiu giną jezyk.gif x Ja jedynaczka, mąż jedynak i nie zginęliśmy w dorosłym życiu. Zawsze bawią mnie takie teksty. Są tak samo stereotypowe jak te że w rodzinach wielodzietnych to tylko bieda, syf i patologia. Spoko autorko, że dostałaś jaką kasę z US tylko co z tego. Ja zwrotu na dziecko nie dostaję i też mnie stać na wakacje przynajmniej 2 razy w roku i nie w pl (bo jakoś nie uśmiecha mi się w lipcu siedzieć w hotelu bo deszcz). Ale miło, że macie dużą rodzinę i nie jesteście stałymi klientami mopsu.

Gość gość
dokładnie :-)

nie rozumiem ludzi? jak moga cudze pieniazki wam w gardelku stac´?

Gość gość
O wy lobuzy jedne, przytulam.