Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W polsce wszystko jest tansze niz w UE.

Polecane posty

Gość gość
W pl każdy ma majątek. Większy lub mniejszy ale żyje bogato a za wszystko płaci UE bo nie dadzą sobie rady bez pl. W pl mamy wszystko. Czyz to nie jest piekne?

Gość gość
bingol dawaj linki do slaskiego rzadu I parlamentu bingol dawaj linki do slaskiego rzadu I parlamentu bingol dawaj linki do slaskiego rzadu I parlamentu DAWAJ LINKI !!!!!!!!!!! tchorzu I glupcze

Gość gość
Tak, tak, bardzo tanio w Polsce - chyba ziemniaki i jabłka, to się zgodzę. Byłam w Polsce dopiero co. wróciłam w poniedziałek. I w Polsce rodzina czy znajomi wywalali oczy, jak mówiłam że np "za taksówkę z lotniska nie dałam dużo, bo tylko 70 złotych" a oni że jeee, tak dużo? albo byłam na zakupach w perwnym niby lepszym markecie. Kupuję kawę dobrą , sery kozie bo nie toleruję laktozy, mięso indycze, wino białe za 40 zl , suszone figi, sporo porzeczek czarnych, banany, chrupki takie "eko" z gryki i owsa, jakieś ciastka. Ludzie na moje zkaupy się gapili jakbym tam miala kawoir i najdroższego szampana!! a moja mama powiedziala, że to co kupilam to dla ok 75% ludzi w Polsce to towary luksusowe, a nie zwykłe, jak dla mnie. tak bogato w tej Polsce. aha a pociąg intercity 1 klasa to loteria - jedne mają klimatyzację ale brudne wc, inne "czyste" wc ale brak klimy. w 1 klasie brak klimy!!

Gość gość
Pociąg intercity w PL to prawdziwa 1 klasa. W uk wszedze macie 3 klase bo jezdzisz z czarnuchami i islamistami i nigdy nie wiadomo czy jakigos wybuchu nie bedzie BUEHEHEEHEJEJEJEJEJEE !!!! :D kocham cie PL

Gość gość
Nic dziwnego ze ludzie sie gapili na cb bo takie zakupy robia islamisci najczescie. suszone figi bueheheh jak mozna cos takiego jesc, niepolskie . W PL obowiazuje polska kuchnia z dziada pradziada.

Gość gość
w UK koleje są prywatne, więc tam druga klasa jest lepsza niż polska pierwsza ... tak na marginesie (nie jestem osobą od listy z zakupami) a figi to zwykly produkt, niz szczególnego. wino za 40 zlotych taniocha. ja kupuję wina za 10-12 funtów

Gość gość
nie jest lepsza bo macie tam ciapatych, rozumiesz tępaczko ze to psuje klase pociagu o 5 w doł? buahahahaha jaka tępa

Gość gość
Jak się cieszę, że na najbliższy rok mam Polskę z głowy. absolutnie nie moglabym tam znowu mieszkać. ooooo nie.

Gość gość
Podsumowując: Polaczki do roboty! Mordy w kubeł i za/pier/da/lać na nas właścicieli zachodnich montowni. Po to jesteście żebyśmy mieli rynek zbytu i darmową siłę roboczą. Dlatego wpuściliśmy was do UE. A my wam niedługo przykręcimy kurek i skończą się dotacje. A wtedy wyrzucimy was na zbity pysk bo do niczego nie będziecie nam potrzebni. Milczeć jak Pan do was mówi!

Gość gość
Bzdury, w przeliczeniu z Euro na złotówki większość rzeczy za granicą jest w mniej więcej takiej samej cenie jak w PL

Gość gość
Podsumowując: Angole do roboty! Mordy w kubeł i za/pier/da/lać na nas właścicieli polskich montowni. Po to jesteście żebyśmy mieli rynek zbytu i tanią siłę roboczą. Dlatego wyrzucilismy was z UE. A my wam niedługo przykręcimy kurek i skończą się dotacje. A wtedy wyrzucimy was na zbity pysk bo do niczego nie będziecie nam potrzebni. Milczeć jak polski Pan do was mówi!

Gość gość
Tak, mamy zarobki dopasowane do cen. Niskie ceny więc nie musimy dużo zarabiać. W PL wszystko jest za bezdurno.

Gość marawstala
Tańsze ale zarobki dużo niższe

Gość gość
Powtarzam: w PL wszystko jest za bezdurno więc logicznie rzecz biorąc nie musimy tyle zarabiać co na zachodzie. Nieruchomości, ubezpieczenia, komunikacja i żywność kosztują jedną piątą z tego co na zachodzie. Więc jest bajecznie tanio!

Gość gość
22:08 idz sie puknij w ten pusty leb. moze i pewne rzeczy w Polsce sa tanie, ale duzo jest drogich. A polskie wyplaty?? Nie kazdy zarabia 5,000 pln na reke. a to i tak nie jest duzo. Wielu ludzi w Polsce zarabia 2,000-2,500 a jak maja 3 kola, to jaka radosc. Taki przyklad - w lipcu i ja, i moja kolezanka bylysmy z rodzinami nad morzem. Z tym ze ja mieszkam w Dusseldorfie, a kolezanka to srodkowa Polska. I ja z moim mezem i dzieckiem bylismy na Costa Brava, a kolezanka jakies polskie miejsce nad Balytkiem. tez z mezem i dzieckiem. My za noclegi dalismy 93 euro/400 pln za jedna noc , oni dali za jedna noc za osobe 60 eur/260 pln i jeczeli, jak drogo, ojej. a la nas nasza kwota byla tania... bo za jedna dobe hotelowa zarobimy w jeden niecaly dzien... a oni znacznie dluzej. Ot, bogata Polska, i bogaci Polacy, nawet nad Baltykiem im drogo i jecza. dodam, ze ci znajomi NIE zarabiaja minimalnej krajowej!

Gość gość
Mówcie co chcecie, bo każdy wie swoje. Ja tam na nic nie narzekam, bo tak tanio jak mi się żyje w PL to nie ma nigdzie. Tutaj np dom kupiłem za marne 800.000 zł a na zachodzie podobny kosztuje pięć razy tyle. My przecież zarabiamy coraz lepiej. Za rok, dwa będziemy zarabiać więcej niż np Niemcy a tam wszystko drogie jak wuj! W PL wszystko masz podstawione pod nos i żyjesz na luzie za bezdurno. No i nie ma konkurencji o pracę. Miżna wybierać i przebierać w najlepiej płatnych ofertach bo jest rynek pracownika. Konkurencji nie musimy się obawiać tak jak ci na zachodzie, którzy na emeryturze zdychają z głodu. No proszę!

Gość gość
PiS-owski trollu, spier/dala/j w podskokach. Wszyscy wiemy, jak bajecznie jest w Pl.\ cały - ale to CALUSIEŃKI - świat się z Polski smieje. od dobrych 5 lat, jak nie dłużej. Ludzie w pracy się o mnie martwią, jak mówię, że tam lecę .... pa

Gość gość
Smieja to sie z twojego obskurnego jukeja z dwoma kurkami timorska świnio a Polsce zazdroszczą bo to potęzny kraj z ktorym nie moga sobie pozwalac .

Gość gość
Dzięki takim bezużytecznym rozmowom kafeteria jest cały czas na 3 miejscu w rankingu popularności polskich for. Gratulacje http://zipansion.com/2rbv2

Gość gość
W Polsce dobre są tylko latem i jesienią lokalne owoce i warzywa. Poza tym, w tym kraju nie da się żyć.

Gość gość
W pl wszystko jest za bezdurno a najemni zarabiają za dużo w proporcji do cen. My pracodawcy objecujemy że to się niebawem zmieni. Kto to widział żeby byle cha/m, niekumaty robol i obibok zarabiał aż 3.000?

Gość gość
gość dziś Jakos 40mln zyje dobrze tylko ty nie umialas bo czekasz na gotowe az ci dadza prace i darmowy dom nierobie. Won z PL.

Gość gość
No polaczki, żyjecie za bezdurno. I pracować się wam nie chce. No to maxie to na co zasługujecie czyli życie w upodlenie. Jażdemu według zasług. Buahahaha!

Gość gość
Odpowiem na 1 post z 1 strony za 700 euro a dokladniej za 740 euro miesiecznie wynajmuje domek 4 pokojowy, z balkonem, malym ogrodkiem, w miasteczku 15 tysiecy mieszkancow w De :)

Gość gość
40 mln zyje dobrze?? bieda aż piszczy w wielu rejonach Polski, a ten, że ludzie zyją dobrze. w Polsce dobrze żyje może 10% społeczeństwa. reszta prowadzi bardzo zwykłe i skromne życie od wypłaty do wypłaty, lub wręcz skrajnie biedne.

Gość gość
W uk 95% zyje w biedzie.

Gość gość
Lepsze skromne zycie wsrod swoich w PL niz dziadowskie w ISLAMSKIEJ I OBSKURNEJ anglii ! ! !

Gość gość
za 700 euro a dokladniej za 740 euro miesiecznie wynajmuje domek 4 pokojowy, z balkonem, malym ogrodkiem, w miasteczku 15 tysiecy mieszkancow w De usmiech.gif X W takiej wsi nie ma pracy nawet. Ale "sukces" ha ha ha! W pl tez na miasteczku moge wynajac dom za 700zł z pieknym ogrodem.