Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szkodliwe substancje w kosmetykach?!!!

Polecane posty

Gość gość

Cześć kafeterio, obejrzałam dopiero co to wideo i jestem przerażona :( https://www.youtube.com/watch?v=_8YldZq7jF0 jaki wy kosmetyki stosujecie, które nie mają tych wszystkich SLS i parabenów? Jakś wegańska marka albo godna zaufania? :/

Ja tez dumam nad tym, jakich używać, jak najbardziej naturalnych.. Myślę, np o balsamie, żeby kupić olej jojoba i mieszać z kupionym masłem shea na allegro. Ja mam w dodatku skórę b. wrażliwą. Co dalej?-nie mam pomysłu konkretniejszego...

Gość gość
A co do włosów? Tym jestem najbardziej przerażona :(

Też nie wiem na razie, ale będę czegoś szukała na pewno. Na razie używam z jak najkrótszym składem, albo bez sls kupuje. Mam kilka szamponów różnych jedne z slsami inne bez, ale wszystkie one sa na pewno nie najlepsze pod względem substancji...

Gość gość
Możesz podac jakieś konkretne nazwy?

Mam z vichy, bambino uzywalam na przemian z innym, jakis z marketu znalazlam z pokrzywy z krotkim skladem-nie markowy, z pokrzywy taki w brazowej butelce bez sls z rossmana(cos babuni czy jakos tak, nie pamietam), z rzepy tez z marketu z krociutkim skladem-nie markowy i tani. Szukaj z krotkim skladem.