Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile za pilnowanie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Hej. Obecnie nie pracuję, zajmuję się w domu dwulatkiem i chciałabym zaopiekować się dzieckiem u siebie w domu.Opieka 5 dni w tygodniu po 8 h. Miasto 17.000 mieszkańców. Zabawa, spacery, plac zabaw. Jedzenie zdrowe i urozmaicone, odpowiednie dla małego dziecka dawałabym swoje. I teraz moje pytania. Ile za godzinę opieki? Co robić w przypadku choroby któregoś z dzieci? Może ktoś tak pilnuje lub oddaje pod opiekę swoje dziecko?

Gość gość
Może tak 8 zł za godzinę, czyli 320 tydzień, 1280 miesiąc. Chyba dobrze liczę :) Pilnowanie dziecka jest bardzo odpowiedzialne. No i chcesz zapewnić swoje wyżywienie. Ciekawe tylko jak w waszym mieście jest z pracą..... Bo jak sama taka za minimalną krajową to może być ciężko. Ja widziałam ostatnio u mnie w mieście ogłoszenie, że pani zlec***ilnowanie dziecka za 30 zł za dzień.... To jest dopiero porażka. Nie całe 4 zł za godzinę.

Gość gość
Jak rodzice zarabiają najniższą krajową, to przeważnie proponują od 5 do 8 zł. za godzinę, czyli od 800 do 1280 za miesiąc, bo i tak oddają większość pensji jednej osoby dla niani.

Gość gość
Ja mam opiekunke dodatkowo oprocz zlobka na kika godzin w zależności jaka mam zmiane w pracy.nie jest to codziennie. Ona ma synka 4 letniego ktory bawi wie z moim szkrabem. Wtedy maz odbiera syna od opiekunki. Place 10zl za godzine.