Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrawy na) roczek

Polecane posty

Gość gość

będzie 15 osób nie mam pomysłu co podac

Gość gość
a i dodam że nie mam talentu kulinarnego więc muszą to byc mega proste rzeczy . tort i ciasta zamówione :-)

Gość gość
Z prostych dań które przychodzą mi do głowy: ZAPIEKANKI - bułki - pieczarki - cebula - wędlina - ser żółty Bułki przekrajasz na pół. Smażysz posiekane pieczarki i cebulę. Na bułki nakładasz farsz, wędlinę i starty ser żółty, pieczesz ok 15 min w piekarniku. Podajesz z sosami np pomidorowym, czosnkowym. ZAPIEKANY SCHAB - schab w panierce z byłki tartej i jajka - pieczarki - ser żółty - ananas - wędlina Na upieczone schaby nakładasz nadzienie np. pieczarki, ser żółty lub ananas ser żółty, wędlina ser żółty i zapiekasz w piekarniku

Gość gość
ten schab w panierce to chyba sie smaży a nie piecze...

Gość gość
Sałatka gyros. Szybka w przygotowaniu, każdy ją lubi i ładnie się prezentuje. Jest mnóstwo przepisów w necie:)

Gość gość
ja ostatnio zrobiłam karkowke w sosie ,kurczaka pieczonego , ziemniaki surówki. dwie sałatki paszteciki z pieczarkami a drugie ze szpinakiem. i jeszcze ruloniki z łososiem a i szaszlyki z kurczakiem i ananasem :-)

Gość gość
Mam jeszcze jeden pomysł. Szaszłyki. Ja zazwyczaj robię z: - cukinia - papryka - cebula - kiełbaska - pierś z kurczaka - pieczarki - przyprawy Wszystko kroisz w plastry. Pierś z kurczaka doprawiasz i smażysz. Na patyczek nadziewasz składniki, sypiesz przyprawami i pieczesz w piekarniku przez 15 min.

Gość Mama jedynaka
Ja mam juz kilka imprez za sobą i metoda prób i błędów nauczyłam sie w koncu ze mojej rodzinie smakują najbardziej standardowe potrawy. Jeśli chodzi o obiad to obowiązkowo rosół a na drugie ziemniaki plus pieczone pałki z kurczaka i frytki plus kotlet z piersi, do tego dwie surówki do wyboru. Z przystawek wędliny, ogórki kiszone, grzybki, papryka, sałatki: warstwowa i gyros, no i uwielbiamy przez cała męska czesc rodziny tatar. Próbowałam rożnych rzeczy i owszem dobre ale tylko z takim menu moja rodzina jest najbardziej zadowolona. Serio.

Gość gość
a jaki tort zamówiłaś, żeby jubilat mógł spróbować? ba w tych wszystkich tortach z cukierni jest tyle chemii wszelkiej maści "E", polepszaczy i spulchniaczy, że jestem ciekawa...

Gość gość
Z normalnej cukierni . nie przesadzajmy że jak jak liznie kawałek torta to coś mu będzie . zjeść kawałka całego i tak nie będzie mógł więc tort bardziej dla gości a dla niego będzie obiad bo robię pod niego bardziej . mniej przyprawione itp

Gość gość
polecam blog "gotuj skutecznie" często tam szukam inspiracji na jedzenie :)