Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To kobiece forum, które wciąż obraża kobiety

Polecane posty

Gość gość no
rebelliause dziś x Jest jedna rada - sprawna moderacja. Temat moderacji był tu wałkowany setki razy. Ktoś, to znaczy właściciel tego forum, osoba znana z imienia i nazwiska (kobieta :D), literalnie ma to w doooopie. Przyjęła razem z zarządem tego zakątka sieci, określoną politykę i koniec. Za sprawną moderację, trzeba zapłacić. Uznano, że nie warto, bo i tak liczy się ilość odsłon, która generuje wyniki istotne w rozliczeniach z reklamodawcami. Nie raz pisano do niej, ale ona naprawdę ma to gdzieś. Liczy kasę i jej to nie obchodzi. Ona tu nie siedzi :D Uważam, że jest jedna rada. Mnie się nie chce za to brać. Konsekwentnie robić zrzuty. Robić to z pół roku. Potem sprawę opisać i spróbować zainteresować media. Z tego co pamiętam, ktoś już to próbował robić. Ale niemrawo. Ktoś, kto miałby jakieś dojście, jakiś dryg do tych spraw, mógłby sprawę uczynić głośną, choćby na chwilę. Wówczas jakaś reakcja byłaby, bo pytania: czemu państwo pozwalacie na takie szambo, po prostu byłyby niemiłe i mogłyby zaszkodzić. Właściciel stosuje metodę najniższych inwestycji. Widać to po technicznej stronie forum. Widać to po moderacji. Kiedyś było inaczej. Moderacja działała, nawet dość sprawnie.

Gość gość no
gość dziś Naprawdę, żadna kobieta się z nimi nie złączy i to w żaden sposób :D Jedyne kobiety, które z nimi rozmawiają, to WY na tym forum, pomijam matki, siostry, ciotki i babcie, pomijam kasjerki i lekarki. Można im współczuć, ale też nie ma co się rozczulać. Może 2, 3 lata temu, bywali na tym forum, mężczyźni, którzy wprost mówili, że żadna kobiet ich nie chce. Debatowali nad tym, ale bez chamstwa, wobec kobiet. Niektórzy byli nawet bardzo bystrzy i rozumni. Teraz jest głównie banda chamów i prostaków. Lub może inaczej. Głównie ich widać.

Gość gość
Na innym temacie ludzie usadzili hejtera, który jak nie miał argumentów popartych wiedzą to wszystkich wyzywał. Jedna osoba zrobiła screeny i wysłała na policję. Gościu usunął wszystkie swoje chamskie wpisy, bo myślał, że się teraz nikt by do tego nie dokopał. Od bodajże 3 lat jest ustawa o przestępstwach w sieci i obejmuje też takie zachowania na forach, gdzie są wygłaszane groźby karalne itp.

Gość gość
I jeszcze jedno ogólne spostrzeżenie. By nie być wulgarnym dla innych i w stosunku do siebie należy zaobserwować siebie i swoje otoczenie tak na tu i teraz jakich używa się słów. Jeżeli robisz to bezwiednie masz problem. Walcz z tym bo w pewnym momencie uznają Cię za chama.

Gość gość
I jeszcze jedno ogólne spostrzeżenie. By nie być wulgarnym dla innych i w stosunku do siebie należy zaobserwować siebie i swoje otoczenie tak na tu i teraz jakich używa się słów. Jeżeli robisz to bezwiednie masz problem. Walcz z tym bo w pewnym momencie uznają Cię za chama.

Ja zapewne ogona nie podkule i sprobuje cos z tym zrobic.Dlaczego normalne osoby maja zmieniac forum?Czas sie tym zajac,naglosnic,bo naprawde tu jest porazka:-Otematy o pedofilii,******iu, i innych wulgarnych postach.Wchodza tu niepelnoletnie osoby takze,wiec jesli moderacja nic nie zamierza cos z tym zrobic,to trzeba sie posunac do bardziej radykalnych posuniec,bo regulamin niby zapewnia komfort,ale ma sie to nijak do rzeczywistosci.Skontaktuje sie z redaktorem i zainteresuje go sprawa.

Gość gość
Rebelliause i inni Co sądzicie o tym, żeby założyć jakiegoś maila, na którego każdy użytkownik mógłby przesłać screena, kiedy widzi takie wulgarne i oburzajace wpisy? Ja np. nie siedzę na tematach dla matek, ale wiem, że tam też były swego czasu takie akcje. Może uda się zebrać tyle materiału, żeby kogoś tym zainteresować i wymusić moderacje. Tak jak ktoś wspominał, pojawiały się nawet tematy o pedofilii...

Gość gość
Pod Twoją obronę uciekamy się, święta Boża Rodzicielko, naszymi prośbami racz nie gardzić w potrzebach naszych, ale od wszelakich złych przygód racz nas zawsze wybawiać. Panno chwalebna i błogosławiona. O Pani nasza, Orędowniczko nasza, Pośredniczko nasza, Pocieszycielko nasza. Z Synem swoim nas pojednaj, Synowi swojemu nas polecaj, swojemu Synowi nas oddawaj.

Gość gość
myślę, że trzeba będzie rozklejać info po różnych wątkach… łatwiej zrobić jednego screena i przesłać gdzieś na ogólnego maila niż przez pół roku polować na jakiegoś chama. nie jestem jakąś stałą bywalczynią kafe, ale ostatnio siedzę tutaj częściej i jestem jak najbardziej za tym, żeby wreszcie zrobić cokolwiek z tą sytuacją.

Gość gość
chyba ogarnę temat w wolnej chwili i założę jakieś konto, mam tylko nadzieję, że ludzi się zmobilizują i uda się choć trochę zatrzymać lawinę obelżywych wpisów pań i panów.

Gość gość
lewak?

Gość gość
Dzisiaj przez facebook wysłałam wiadomość na stronę fb kafeterii z zamieszczonymi dwoma tytułami o podłożu pedofilskim. Może ktoś zareaguje na to co się tu dzieje.

Gość gość
mnie wyzywano od d***** i k***w , nie znam tu ludzi a ludzie mnie, i wyzywają, a potem bo zbliżają się święta, poleca do komunii i kościoła, brzydzę się takimi ludźmi, bo d***** to stoją na ulicy i robią lody, za kasę ,no ludzie no co jest z wami ,żeby tu ciągle obrażać na tym forum?????????? ubliżać komuś???

Gość gość
Polijca z na to forum juz od dawna.Tu juz nie takie afery byly To jest najbardziej strolowane Polskie forum kobiece

Gość gość
Jak nie dajecie rady psychicznie to jest tyle innych for z moderacja

Gość gość
pisze tu prawdę i za prawdę zostaje wyzywana, od k***w, jeżeli komuś się nie podobają moje wypowiedzi to niech mi nie ubliża, bo i tak się nie-znamy a tym bardziej nie-poznamy, bo do ludzi co mi ubliżają nic mnie nie ciagnie, to są toksyczni ludzie na forum którzy patrzą zatruć życie, innym ludziom

Gość gość
Taki klimat forum albo sie przyzwyczaisz albo odchodzisz

Gość gość
a i jeszcze co mnie boli mnie wyzywają od dziwek, k***w i administrator zezwala na to? bo te wypowiedzi zostają, a moje komentarze są kasowane, ciekawe za jakie grzechy ,ze jestem prawdomówna i nikomu nie ubliżam, no chyba granice wytrzymałości mojej, bo ile można dać sobie pomiatać.:((

Gość gość
jestes za mieka musisz odejsc

Gość gość
do gość 21;38 a z czym tu się przyzwyczajać do chamstwa ? chamstwo było i będzie , zal mi tych ludzi co tak ubliżają, nic innego do roboty nie maja ,zastanawiam się czy medal zdobędą zloty, za te wyzwiska ,trochę opamiętania i kultury ,tego niech się naucza i tyle. Z forum to powinni odejść ci co nieumieja normalnie z kimś popisać, to niech książkę czytają, taka rada.

Gość gość
nie mów mi co mam robić i nie jestem miękka widziałeś mnie? nie, poza tym nawet gdybym była miękka, to nie należy nikogo obrażać, bo nikt tego nie lubi

Gość gość
Brak dziewictwa w dzisiejszym swiecie to powazny problem i nalezy o tym pisać żeby kobiety wreszcie zrozumieli dziewica jako jedyna sie szanuje.

Gość gość
pojechałam inteligencja uczcie się odemnie, podchodzić do ludzi z szacunkiem.

Gość gość
skoro twierdzisz ze tu nie ma dziewic, to po co tu piszesz, żeby jechać jak po łysym koniu, forum jest dla ludzi którzy nie pracują i ich hobby to ubliżanie, choć są wyjątki tutaj, ludzi normalnych i inteligentnych.

Gość gość
Nie dziewica przed ślubem ktora uprawiała seks to puszczalska koniec kropka.

Gość gość
wszystkie sa puszczalskie ,dziewic już nie ma, chyba ze w kościele, a poza tym chłopacy lubią puszczalskie, i to nie jeden takie życie, jak chcesz katoliczkę z ciemnogrodu, to tu na forum nie znajdziesz:((

Gość gość
a chłopacy co uprawiają seks przed ślubem, to k****arze.