Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam filmu w stylu i podobnym klimatem do "Drive" (2011)

Polecane posty

Gość gość

Witam. Szukam filmu podobnego stylem i klimatem do filmu "Drive". Wiem, że to będzie trudne, bo sam film ma unikatowy klimat i muzykę, ale może jednak coś się znajdzie? Ps. nie szukam filmu podobnego fabularnie (choć tego nie wykluczam), chodzi mi głównie o klimat stylizowany latami 80 +trochę psychodeliczny i krwawy. Znajdzie się jakiś filmowy znawca, aby mi pomóc? :)

Gość Turkuć
Trochę podobny klimat ma enter the void.

Gość gość
Dzięki :) Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? Dodam, że może jeśli chodzi o stylizowanie na lata 80 to głównie mi chodzi o grę świateł, kolorów tak bardzo kojarzonych z latami 80 jak niebieski i różowy (no, wiecie jak te neony).

Gość gość
jw

Gość gość
Wkraczajac w pustkę odradzam, ale drive 2 chyba jest

Gość gość
@up "ale drive 2 chyba jest" Kto Ci takich głupot naopowiadał? Nie ma. Ktoś jeszcze coś doradzi?

Gość gość
Nie dość, że ten sam reżyser to i Gosling znowu jako główny bohater. No nie powiem, kiedyś obejrzę, jednak zbytnio póki co by mi się wydawało, że w jakimś stopniu oglądam kalkę "Drive'a".

Gość gość
czy jesli nigdy nie oglądalam jeszcze drive tzn. ze przegrałam życie? :D ponoć Złodziej www.filmweb.pl/film/Złodziej-1981-36801 a klimaty neony l 80 to może Footloose? Breakfast Club dla młodzieży też niezły

Gość gość
a i oczywiście Blade Runner - majstersztyk jesli chodzi o zdjecia, kolory i muzykę

Gość gość
wg mnie Requiem dla snu ma podobny, choć bardziej, psychodeliczny klimat. Innych podobnych nie kojarzę, a Drive uwielbiam... I ta muzyka... :classic_cool:

Gość gość
Widziałem Requiem, z resztą to trochę inna tematyka. Może być i film z lat 80 byle z ówczesnym klimatem naładowanym nocnymi neonami (Footloose to filmidło dla młodzieżaków). Za to ten "Złodziej" wydaje się ciekawy co ktoś u góry polecił. Dzięki :)