Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjpl

Mam dość komentarzy ludzi, nie mogą zajść w drugą ciąże

Polecane posty

Gość gość
Pytać ludzie mogą a ty nie musisz odpowiadać w sposób konkretny. Jak ktoś nie może sie wystarać to sie rozłażą takie informacje. Ja np. wiem kto mieszkający na drugim krańcu mego dawnego osiedla miał z tym problemy, ale wiecie co ? Nie jest to dla mnie aż takie wielkie halo, czasami sie trafiają jednostki które mają pod górke, ale tamci uparli sie i mają to drugie dziecko, wiem też kto np. adoptował dziecko bo takie informacje też sie rozłażą. Ludzie coś napomkną o takich rzeczach dalszym ludziom, ale też sie to traktuje jak sensacje tylko na początku. Potem ludzie przywykają i traktują po latach jak część rodziny.

Gość gość
Staracie się o drugie dla tych 500 PLN, przyznaj się :P

Gość gośćjpl
teściowa jest ogólnie ok, ale mimo że dokładnie wie, jak to z nami było, to jednak teraz jakby zapomniała :O ostatnio mąż robił badanie nasienia wyszło dobrze, byłam pewna że tak będzie...u mnie też raczej ok...nie wiem czy któraś z was miała tak, że czujecie owulacje, która też na usg kilka raz potwierdzona była, śluzu dużo, jest seks, wszystko niemal idealnie i bach miesiąc za miesiąc a okres jak w zegarku, no strasznie to zbija z tropu :O

Gość gośćjpl
tak dla tych 500 zł :D

Gość gość
Może masz wrogi śluz, badalas to?

Gość gośćjpl
nie badałam, a czy to możliwe, że można to mieć mają już jedno dziecko, to może się zmienić po urodzeniu dziecka?...mam mieć hsg w czerwcu...

Gość gość
Wszystko jest możliwe...zbadaj, co ci szkodzi. A w ogóle to na pewno nie możecie mieć drugiego dziecka bo jesteś księżniczką z pałacu 60metrowego i nie masz KOTARKI! :D Kotarianki zawsze zachodzą na zawołanie a poród to dla nich jak splunąć :P

Gość gość
a czy teściowa ma więcej dzieci niż twojego męża ? Może powinna sobie była spłodzić jeszcze więcej potomstwa.

Gość gość
23:55 wy sie zaczynacie już robić powoli nudne co niektóre. Ileż można nawijac o jednym i tym samym?

Gość gośćjpl
ma jeszcze dwóch synów...ktorzy tez mają po jednym dziecku :P

Gość gość
Dokładnie, kotarianki wypluwają z siebie dzieci jak z karabinu maszynowego, bezbłędnie trafiając nimi wprost do tekturowych pudełek oklejonych kolorowym papierem (łóżeczka zajmują za dużo miejsca) ustawionych schludnie za kotarką. To są dopiero matki, nie to co Wy!

Gość gość
to trzeba się pytać tesciowej dlaczego nie zdecydowała sie na więcej dzieci Może nasienie teścia było zbyt słabe

Gość gość
jak bracie męża mają też po jednym dziecku to możesz czuć sie bezpiecznie :P

Gość gość
powiedz po prostu że nie zamierzasz mieć więcej dzieci :P

Gość gość
witam,ja mam jedno dziecko (10lat) i od 4-5 lat staramy się o drugie i nic :(((

Gość gość
Do autorki: jestem po dwoch poronieniach, okazalo sie ze mam problemy autoimmunologiczne, Teraz nie moge zajsc trzeci raz. Jestesmy razem 5 lat, 2 lata po slubie. I gdzie nie pojedziemy tam wciskaja mi na rece dzieci i mowia pasuje Ci zrob sobie. Sku*wysynstwo. Ludzie nie maja mozgow.

Gość gośćhana
jak pisałam wyżej staramy się 4-5 lat, teraz jestem po hsg, lekarz mówi,że mam teraz większe szanse po tym badaniu,większe o 1 % :( niedługo się załamie :(

Gość gośćjpl
współczuję dziewczyny, ale wszystkie musimy być silne, nie ma wyjścia :) ja mam już jedno, ale powiem wam że po roku starań, to już i tak jest słabo psychicznie, jak się nie udaje...

Gość gośćjpl
hana, czy miałaś może HSG w szpitalu?

Gość gośćhana
tak, miałam w szpitalu,badanie lekko bolesne, zresztą zniosłabym chyba każdy ból byle tylko przyniósł oczekiwane efekty

Gość gośćjpl
hana, a wiesz w czym jest problem?

Gość gośćhana
no właśnie nie, niby wszystkie badania ok, nasienie męża też ok, ale mam tyłozgięcie macicy, jednak w 1 ciąże zaszłam za pierwszym razem, przy tyłozgięciu lekarz kazał mi tuż po@ leżeć na brzuchu by nasienie mogło dojść gdzie trzeba, ale leże już tak piąty rok więc lekarz stwierdził że na pewno problem nie tkwi w tyłozgięciu i wysłał mnie na hsg, jestem znów pełna nadziei, za kilka dni zaczniemy starania ale tak naprawdę boję się robić sobie zbyt dużych nadziei, boję się rozczarowań kolejnych :(

Gość gośćjpl
a to masz już jedno dziecko? hmmm, a hormony dokładnie badałaś?

Gość gośćjpl
powiem ci, że to może być po prostu tzw. blokada psychiczna...ja w pierwszą ciąże zaszłam na wakacjach, okazało się cp, no ale sam fakt, że nie miałam czasu myśleć, było mega zwiedzanie, luz...za drugim razem z której mam synka zaszłam jak poczułam mega spokój wewnętrzny, trafiłam na dobrą lekturę...a teraz nie mogę ciągle tego spokoju osiągnąć...

Gość gośćhana
zapomniałam dodać,że na hsg wyszło ,że jajowody są drożne i lekarz kazał brać się do "roboty" gdy będzie zbliżało się jajeczkowanie

Gość gośćjpl
hana, powodzenia kochana!!! choć wiem jak z tym jest...u mnie kilka razu na USG potwierdzona owulacja, piękny śluz, czuję ból (więc prawie pewne że pęka), jest seks i dupa x razy, no co za paskudne wrażenie, jak okres przychodzi :O

Gość gość
ja nie moge zajść w pierwsza... 1, 5 roku juz sie staramy ciagle wychodzą mi bakterie w posiewie ...e coli :-((( i grzybica juz nie mam sily na to wydałam mnóstwo pieniedzy przed swietami miałam miec robiona laparoskopie, ale wczoraj odebralam wyniki i ... znowu e coli...

Gość gośćhana
też tak myślę,lekarz zresztą też,że to blokada psychiczna, kazał wyjechać , odpocząć ,nie myśleć, staram się ale to nie takie proste, praca i stres też robi swoje , nie jest łatwo nie myśleć, staram się, mam już synka, życie poukładane, nie jest tak że ciągle o tym myśle ale dużo bo zegar biologiczny tyka, mam już 36 lat. Dziękuję Bogu,że mam chociaż jedno cudowne dziecko ale tak bardzo chciałabym jeszcze jedno :( niczego bardziej nie pragnę

Gość gośćjpl
hana, nawet nie wiesz jak cię rozumiem...aż niemożliwe że pierwsza ma się od tak, a później takie schody z zachodzeniem...też mam jedno, ale niczego bardziej nie pragnę, niż kolejnego dziecka i też czuję tykanie i chyba na dobre dopiero mi się instynkt pojawił, ja mam prawie 35 lat...no ja też niby ciągle o tym nie myślę, były cykle że prawie wcale, ale i tak ciąży nie było...heh

Gość gośćhana
gośćpl ,czyli masz dwójkę dzieci? staracie się o trzecie?