Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Dzięki BasiekKk i KateA92, pocieszyłyście mnie, bo jednak trochę się martwię, że jest tylko pęcherzyk. Ja mam kolejną wizytę 10 maja, mam nadzieję, że już mały ktoś się ukaże :)

Gość Monika001
Chcę mieć dziecko ale nie mam z kim. Znaczy mam bo mam chłopaka ale jestem z nim 3miesiące i głupio mi tak powiedzieć żebyśmy zrobili sobie dziecko bo pomyśli że chcę go zlapac na dziecko. A ja już od kilku lat marzę by byc mama. Kiedyś nawet się starałam ale niestety się nie udało. Tak bardzo zazdroszczę każdej mamie dziecka.bo to najpiękniejszy dar od Boga.

Gość gośćpuma
Witam u mnie w 5 tyg4dniu nie było widać pęcherzyka, serduszko pokazało wie dopiero w 7 tygodniu:-)był bardzo mały jak na wiek ciąży na początku oczywiście bo urodził się z wagą 4500g:-):-)

Gość gośćpuma
Monia ile masz lat?

Gość Kushina
gośćpuma - oo to duzy klocuszek sie urodził :D mam nadzieje, ze moj tez tak nadrobi ;) A ostatnio jakas kobitka urodzila naturalnie dziecko ponad 6kg!

Gość gośćpuma
Słyszałam o tym 6 kg dziecku, ja nie wiem jak ona go urodziła:-)mój 4500 i miałam co robić żeby urodzić:-)podziwiam

Gość Martka 10
Kushina - gratuluję. Wczoraj strasznie kłuł mnie (chyba) lewy jajnik, za to dzisiaj twarz mam strasznie wysypaną. Mam nadzieję, że to szalejący progesteron tak się ujawnia

Martka10 a w którym jesteś dc ? Mnie tak wysypuje zawsze przed @ ,Monia myślę że dla dziecka bardzo ważni są oboje rodziców ,znasz chłopaka 3m-ce jesteś pewna ,że to ten jedyny właściwy ?Paula jak samopoczucie ? Dziewczynki fasolkowe cieszę się razem z Wami :) mam nadzieję doloczyc do Waszego grona niebawem .

Gość Martka 10
w 26dc. Z reguły mam 2-3 krostki i to wszystko, a tym razem, efekt "wow". W poprzedniej ciąży miałam podobnie :) Staram się nie nastawiać, ale w końcu mogłoby się już udać :)

Gość Martka 10
Monia, nie chcę Ciebie zniechęcać. Jeśli faktycznie uważasz, że to ten jedyny to jak najbardziej staraj się o dzidzię, ale oczywiście za akceptacją partnera. Sama mam znajomą, która zaszła w ciąże po tak krótkiej znajomości, niestety sielanka trwała do narodzin dziecka :( Powodzenia

Gość KateA92
Monia ja Cię obrażać nie chce, ale z Twoich postów wnioskuję (popraw mnie jeśli się myle), że Ty tak obsesyjnie wręcz pragniesz dziecka, że Ci obojętne to z kim byleby mnie dziecko :/ to chore trochę... moim zdaniem po 3 miesiącach znajomości nie można mieć pewności czy będziesz z tym chłopakiem do końca życia. A co jeśli po jakimś czasie wasz związek upadnie ? Jesteś gotowa zostać samotną matka ? Ochłon trochę i daj sobie czasu... dziecko powinno się wychowywac w pełnej rodzinie. Ile masz lat ?

Gość Becik29
Hej. Byłam wczoraj u gina, macica czysta jajniki dobrze pracują. Możemy się starać, mam wrócić jak zajde. Kushina Super ze wsio ok :) A terminem się nie przejmuj, i tak pewnie urodzisz wcześniej lub później. Paula Wracaj do nas :) Trzymam kciuki żebyście się mogli szybko starać :) Ewna Czyli masz dwie córeczki ?? Ja mam dwóch synków, bardzo chcielibyśmy córeczke, ale najważniejsze by zdrowe było. Angelowa Przytulam. Uda się w następnym cyklu. Kate Jak u Ciebie?? Starania rozpoczęte?? Basiek Super, że u Ciebie wszystko oki. Dawaj znać jak tam po wizytach. Monia Jak dla mnie to też tak dziwnie... ale to Twoja decyzja, jak czujesz że chcesz mieć z tym partnerem dziecko to z Nim porozmawiaj. Martka Trzymaj kciuki. Myślę że to ciąża :)

Gość KateA92
Becik29, ja już po staraniach :D dziś u mnie 33 dzień cyklu :) w niedziele testuje ;) mam nadzieje, ze @ nie przyjdzie juz Mierze regularnie temperaturę i z moich obserwacji wynika, że w pierwsze fazie cyklu mam temperaturę 36.1-36.2 a po owulacji 36.6-36.7 a od 4 dni mam 36.8 :) i od tego samego czasu mam nadwrażliwe piersi a sutkow to aż się dotknąć nie mogę :) prze normalnym okresem miałam tylko lekka nadwrażliwość sutkow ale to 1-2 dni przed @, a tu już tyle dni a @ nie ma :) Według kalendarzyka dziś mam termin okresu, ale po temperaturze widzę, że owulacji przyszła 2 dni później dlatego czekam z testem do niedzieli ;)

Gość Becik29
Kate to trzymam kciuki. Bedzie dobrze :)

Gość Inesz93
Super dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki ! :) a te,ktore sie nadal staraja OWOCNYCH STARAN ;) Ja juz potwierdzone, 5 tydzien I 2 dzien :) P.S fajnie,ze jestescie :)

Gość Paula 24
Inesz gratuluję :) Mi się już kończy @ jutro robię betę, prawdopodobnie gin we wtorek, jestem ciekawa co powie bo w sumie kazała wstrzymać się 3 miesiace, ale myślała że będę miała zabieg może przez to że zabiegu nie było zielone światełko dostanę szybciej :) napewno zleci mi badania hormonów, a później zobaczymy, Strasznie chciałabym zacząć starania :)

Gość S992
KateA92 super to u Ciebie wygląda ;)

Gość S992
Dziewczyny jak to jest z waszego doświadcZenia, jeśli mierzycie temperature ciała i jest skok do gory to owulka była czy dopiero będzie??

S992 u mnie skok temperatury jest zawsze kilka dni przed owulacja ,potem utrzymuje się przez ok 7-8dni i spada dzień dwa przed @ , Kate trzymam kciuki ,trzymam kciuki za wszystkie :) Zastanawiam się Paula nad tym zielonym światłem i czekaniem 3 m-ce ,jeżeli nie miałaś zabiegu ,to moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie żeby powolutku zacząć staranka ...nie wiem czy to jest w ogóle możliwe ale mam wrażenie ,że za chwilę będę miała owulacje....pobolewa mnie dół brzucha ,krzyż ,knuje mnie w boku i do tego ten charakterystyczny śluz ....nie wiem w każdym razie biorę się do ,,pracy,, :)

Gość S992
Angelowa ja nigdy nie mierzylan temp wiec pytam :) z kalendarza mi wyliczylo owu dzis ale juz rano czułam lekkie pobilewanie piersi przy dotknieciu, bol jajnika odczulam dwa dni temu ( chodz mogl by byc to stres) a ze sluzem troche marnie ... Chyba ze stosunki maja na to wplyw?

Gość KateA92
S992 ja mam owulke dzień dwa przed skokiem. Angelowa ja Cię nie chce straszyć ale skonsultuj ta swoją tempke z ginem. Czytałam ze jak ta wysoka tempka trwa krócej jak 10dni to to za krótko i to może być przyczyną nieutrzymywania ciąży... ja mam zawsze 12dni wysokich temperatur. Z tą owulka po skoku to hmm... ja tam czytałam ze skok temperatury jest następstwem owulacji, że gdy jajeczko zostaje uwolnione to jajniki dają sygnał ze jajeczko "poszlo" i organizm zaczyna produkować progesteron i dlatego tempka wzrasat

Gość KateA92
A no i gratuluję Inesz93 z całego serducha ! :D jak się czujesz ? Jakieś pierwsze objawy ? :) mam nadzieje, ze juz niedługo dołączę do Twojego grona :)

Gość S992
Dzieki Kushina za info:) U mnie dziś rano skok z 36,7 na 37. Wczoraj wg kalendarza miała być owu wiec jeszcze przez weekend działamy:-) Jeśli nie wyjdzie w maju to musze sobie kupic tego wiesiolka bo jakos marnie u mnie ze sluzem, pamietam jak kiedys mialam wiec jest bez porównania

Kate powiem Ci ,że nigdy nie wnikalam w to jakoś bardziej,to są objawy ,które towarzyszą mi całe dorosłe życie więc odbieram jako coś normalnego ,ale masz rację muszę się temu przyjrzeć Z tym śluzem w czasie starań jest faktycznie problem ,wówczas podejrzewam każdej z nas trudno jest zdefiniować jaki on właśnie jest ,dzień przed owulacja mam potop białego ciągnącego się sluzu,potem jest zawsze plodny... właśnie wczoraj zauważyłam ten charakterystyczny biały śluz ,temp 37.2℃ utrzymuje się od 2dni ...teoretycznie jestem w 11dc Inesz gratuluję :) s992 też czytałam ,że wiesiolek super się sprawdza ,w sumie czemu nie spróbować :) Życzę Wam dziewczyny udanego weekendu majowego :)

Gość gggosc
Ja brałam wiesiolka i nic ... bo ale na pewno nie zaszkodzi :-)

Ja kiedys dawno temu bralam wiesiolka, bo wyczytalam, ze cycki od niego rosna:D Niestety u mnie nie zadzialal ;)

Gość ogo
Justina hehe dobre o tym to nie slyszalam

Gość Paula 24
A ja brałam wiesiołka w poprzednim cyklu i super zadziałał że śluzem to aż nie mogłam sobie Poradzić tyle go było a przed braniem go Sahara taka że ho ho :P hehe polecam na mnie Zadziałał! jak gin da zielone światełko to odrazu go biorę!