Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Paula 24 - nie jestem lekarzem, wiec nie chce sie wypowiadac, czy to dobre z medycznego punktu widzenia, ale jak znam siebie to bym nie byla w stanie czekac tych 3 miesiecy i od razu wzielabym sie do roboty :P

Paula ja tez zabralabym sie do pracy. A nie masz mozliwosci isc do innego gina chocby prywatnie i dopytac sie wszystko??

Gość S992
Paula ciężka sprawa ... :/ bo jedna decyzja a tu miesiąc trzeba czekać a to dla nas dlugo ... PocZytaj moze na forach troche? Może ktoś miał podobnie :) U mnie po owu i kłucie w jajnikach, tak troche jak kolka. Piersi bola, najbardziej w nocy a do @ 9 dni zostało. Ucze się badać szyjke i teraz wiem ze mam juz zamknięta :) w przyszlym cyklu bede juz wiedziała jak odróżnić otwarta od zamknietej:) Malinka to duża różnica w staraniach, ciekawe czemu tak sie dzieje

Paula Jaka kolwiek decyzje podejmiesz trzymam kciuki Dziewczyny jestem w15 dc od wczoraj chodzę mogą rozdrażniona ,czuję się jakbym za chwilę miała dostać @ ,musiałam się mogą rozregulowac skoro PMS dopadł mnie w połowie cyklu :(

Gość Paula 24
Chyba postawie w tym cyklu na staranka co ma być to Będzie... Nie było zabiegu organizm czysty... A tam co nas nie zabije to nas wzmocni... :)

Gość S992
Paula oddajcie się przyjemności:-) Mnie okropnie bola piersi, szczególnie po bokach i w nocy... Chociaz sutki nie. Troche wczesnie bo jeszcze 9 dni zostalo do @. I klicia tak jakby kolka a nic nie robie :/

Gość Paula 24
Cos mi się wydaje dziewczyny że w rym cyklu to u wiekszosci będą same 2 kreseczki, takie przeczucia

Gość S992
Paula Chcialabym ... :) ale jakoś tak czuję ze chyba nie, bo mało śluzu plodnego bylo:( a powiedz jak zachowywaly się twoje piersi przed data @? :)

Gość Paula 24
Miałam wrażliwe sutki, potem doszedł ból piersi..Ale każda z nas jest inna, każda inaczej to odczuwa i przechodzi, będę 2 krechy zobaczysz

Gość Inesz93
Kochane mialyscie racje :) rozmawialam wczoraj cala noc z narzeczonym ,powiedzial ,ze palnal glupstwo I w zyciu nie mowil tego na powaznie.Wystraszyl sie w pierwszym momencie odpowiedzialnosci I byl to dla niego szok.Teraz bardzo sie cieszy (do tego stopnia,ze jak wrocilam z pracy na stoliku zobaczylam(sliniaczki I grzechotke :) ) wiec...wybaczam mu ;) KateA92 jak tam u Ciebie samopoczucie? Pozostalym ,ktore sa przed testowaniem zycze 2 kreseczek :)

Gość S992
Inesz bardzo się cieszę że wszytsko już gra!:) teraz pewnie bedzie wspaniałym ojcem i bedzie nosić Was na rękach:)

Gość gość
A ja nie wiem czy sie starać czy nie to by bylo drugie dziecko bo mam juz córkę i przez te nie wiedzenie mam dolinę bo nie dlugo umowa skończy sie i będzie dupa bo na pewno mi nie przedluza bo jestem na wychowawczym mam umowe do luty 2018r i teraz jest najlepszy czas żebym chociaż macierzyński miała płacone

Gość s992
Gościu nie zastanawiaj sie :) jeśli chcesz być znów mamą to działaj:) młodsza nie będziesz a czasu później nikt Ci nie wroci a możesz żałować i nie mieć lepszej sytuacji niż teraz ( czego Ci oczywiście nie życzę) :)

Gość Paula 24
Inesz tak się cieszę że się ułożyło! A Ci faceci... :) Gościu jeśli tylko chcesz drugiego bobasa to niema się nad czym zastanawiać! Tak jak wyżej koleżanka napisała młodsza nie będziesz! Trzeba wykorzystać ta sytuacje!

Gościu tak jak dziewczyny pisały ,jeżeli chcesz drugie dzieciątko to w tej chwili masz fajne warunki więc czemu nie :) Inesz sama widzisz ,chłopy to proste stworzenia hahahaha Paula cieszę się ,że postanowiłaś spróbować :) Kushino ,Kate jak u Was?jak samopoczucie ?s992 Beck kiedy testujecie ,ja chyba zrobię pierwszy test 10dpo ,tj ok 14maja :) tyle czekania jeszcze ,buziaki dla wszystkich

Gość S992
Angelowa ja od 13 maja mogę testowac bo to termin @ ale kiedy to zrobie to nie wiem ;) nowa praca wiec zaginiona jestem, robie po 10 godzin wiec nawet nie chce sie mi jechac po test do sklepu ;)

Gość KateA92
Ja robiłam 12dpo i wyszła mi bladziocha ;) a co do piersi to chyba tez to był u mnie pierwszy oznak. Wszystko zaczęło się 5 dni przed terminem: sutki stały się mega wrażliwe, temp wzrosła do 36.8 i zaczęły się też gazy :P od 6 tyg bolą juz całe piersi. U mnie rozwinął się katar :( gardło w miare przeszło także najgorzej nie jest, ale katar masakryczny :/ tzn w sumie to nawet nie ten katar mi przeszkadza tylko to, że cały nos w środku mnie szczypie i piecze :( inhalacje i płukanie nosa daje ulgę ale naprawdę tylko chwilowa. Pocieszam się tym, że katar przezroczysty a więc zapalenia zatok nie ma. Kuruje się na wszystkie możliwe sposoby: czosnek, cebula, miod, kiwi, nawet sok z czarnego bzu kupiłam i herbatkę z lipy :p No i odliczam do poniedziałku i pierwszej wizyty :)

Kate może to alergia ?16dc od wczoraj bolą mnie plecy w okolicy krzyża i ciągnie podbrzusze ,dosłownie jakbym za chwilę miała dostać @ !czy któraś miała podobnie ...

Gość S992
Angelowa mnie dzis przez caly dzień cos to ukłuło, coś jakby lekki skurcz a nawet teraz nie mam czasu myslec o objawach wiec sie raczej nie wkrecam tak jak poprzednio tylko samo to daje o sobie znać. Ja mam 20 dc

S992 czuję się jak przed @ boli mnie krzyż ,czuję to charakterystyczne ciagnieciecie w dole brzucha a i jestem mega rozdrażniona ....staram się o tym nie myśleć ...bo to dopiero 16dc i różnie być może ...

Gość S992
Angelowa no troszkę wczesnie jak na takie objawy ... Znów jedyne wyjscie to czekać:/

Gość BasiekKk
Hej dziewczyny! Kate gratulacje! :) U mnie cycki bola coraz gorzej, mdlosci bardziej wystepuja wieczorem, jem caly czas a co za tym idzie-tyje i puchne :/ 20 maja mam wizyte wiec w przyszlym tyg musze zrobic badania. Powodzenia wszystkim testujacym! :)

Gość KateA92
Nie, to nie alergia - to przeziębienie niestety.. co do bólów, ciągniec itp to ja żadnych takich objawów nie miałam. Tzn sporadycznie coś tam czułam ale nie było to cały czas. Nieraz miałam większe bóle przed zwykłym okresem. Także dziewczyny taka prawda jest niestety, że się nie da odróżnić objawów ciążowych od objawów zwykłego napięcia przedmiesiaczkowego - trzeba czekać.. także życzę Wam cierpliwości :*

Gość Paula 24
A ja dziś miałam klucia w podbrzuszu, dziś dopiero 12 dc, szyjka już się podnosi i robi miękka także lada dzień będzie owu, chora jestem i to kurcze najgorsze w tamtym cyklu też bylam przeziębiona podczas staranek i skończyło się jak skończyło.. Może to był powód? Tak moja gin twierdzi.. Jak nie przejdzie mi do owulacji ta choroba to nawet nie Zaczynam starań.. Wolę nie ryzykować.

Gość S992
Paula tak co gin powiedziala?? Ciekawa teoria... Ale wiadomo, lepiej nie ryzykować. Milego dnia wszytskim:)

Gość Paula 24
Tak, jak zaczęłam plamić to zapytała czy czasem jakiegoś kataru nie miałam wcześniej bo mówiła że ma koło 10 pacjentek z takim samym problemem i mówi że musiało być cos w powietrzu bo to nie możliwe żeby wszystkim nagle zaczęło się coś dziać...

Witam w ten piękny sobotni poranek :) Według ovufriend jestem 4-5dpo ,wczoraj wszystko ustalo,nie odczuwam żadnego bólu brzucha czy pleców ,ogóle nic a nic wszystkie symptomy podobne do tych przed @ ulotnily się jak kamfora...sluzu już zdecydowanie mniej ,temp nadal troszkę podwyższona ....czekamy. ..za wcześnie na jakiekolwiek przypuszczenia ,chociaż gdzieś tam podświadomie czuję ,że i ten cykl będzie zakończony niepowodzeniem ... Poczekam z testowaniem do 11-12 dpo ,wcześniej nie ma sensu się stresować ... Buziaki i miłego weekendu :)

Gość Becik29
Hej. Angelowa trzymam kciuki. Ja mam 6 dni do okresu. Ciagnie mnie podbrzusze i cycki bola jak po całym dniu ściągne stanik. Normalnie chciałabym już coś wiedzieć a no i śluzu jakby coś więcej niż zawsze

Gość KateA92
Trzymam kciuki dziewczyny ! Coraz to bliżej testowanka :D Co do śluzu to ja przed @ zawsze miałam mało co, prawie nic a jak zaszłam to miałam czasami uczucie wilgoci i sluz był biały a w konsystencji jak krem. W sumie do tej pory tak mam ;) My dziś na imprezę urodzinowa idziemy - znajomy 30stke kończy :) A i czuje się już o niebo lepiej ! Kamień spadł mi z serca, że tak w miarę szybko pozbyłam się tego przeziębienia :) Pozdrawiam !

Kate baw(ci3) się dobrze :) ze śluzem to różnie bywa ,przed @ zawsze po prostu ,,pływam,, ,w tym cyklu ogóle było mało sluzu ....