Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błędy młodych matek wpisujcie co macie na sumieniu:)

Polecane posty

Gość gość

choć czasem mam wrażenie, że tu same ideały każda coś ma na sumieniu na pewno:) ja pierwszą córkę zbyt szybko zaczęłam dokarmiać, za mało się z nią bawiłam- chciałam zrobić wszystko na raz, za dużo na siebie wzięłam kiedyś jak córka była mała zjadła trochę kremu na odparzenia, tak jej nie upilnowałam

Gość gość
Moja córka ma 4miesiące. Śpi że mną w łóżku:-/ karmilam ja tylko piersią i teraz gdy chce jej coś dać z butli to pić nie chce :-(

Gość gość
Moj syn ma 3 lata, i czesto oglada bajki na Ipadzie, kiedy ja zajmuje sie domem.

Gość dojnamama
błędy w karmieniu, synek ma roczek i nadal na cycku

Gość gość
Bajki, wychodzimy z pampersa i jak jest 22 i ja juz padam po pracy to mu mowie zeby sikal w pampery :P bo jednym okiem juz spie a drugie udaje otwarte

Gość lllkkkoo
Maly ma 2 lata. Spi ze mna. Karmie piersia tylko w nocy. Pracuje zawodowo nie mam czasy na zabawy z nim.

Gość gość
żałuję ża tak szybko się poddałam sie z karmieniem piersią.

Gość dojnamama
a ja mam dość

Gość gośćmmmmm
Fajny temat:) ja nie karmilam piersia, okazalo sie to dla mnie za duzym wyzwaniem iodpuscilam po tygodniu choc pokarm mialam i to duzo. Pozatym raz mala spadla z lozka jak miala 7 miesiecy, ja bylam obok i poprostu nie wiem jak to sie stalo to byl ulamek sekundy. Pojechalusmy do szpitala ale Na szczescie nic jej bylo.

Gość gość
mnie tez dziecko wypadlo, ale spalo sobie w glebokiej gondoli i nie spodziewalam sie ze niespelna 6 miesieczne dziecko zacznie siadac i wstawac :) mial pekniecie kostki w rece, ale bez przerwania ciaglosci okstnej i szyne gipsowa na same swieta wielkanocne.

Gość gość
Karmienie piersią traktujecie jako błąd? Jesteście nienormalne. Co do błędów: za dużo TV przy dziecku, zła dieta w czasie karmienia, za mało zajmowanie się dzieckiem i za dużo czasu na kafe

Gość gość
Już przylazła laktacyjna terrorystka. Nie o tym temat!

Gość gość
4 latka i 6 miesięcy i ciągle pierś dla synka to mój największy grzech. I to że nie nauczyłam go jeszcze aby informował jak chce iść do wc tylko pieluchy ciągle.

Gość gośćbcxhxhckbl
1 karmilam piersia tylko miesiac, mloda ssala po 1,5godz oba cycki suche jak pieprz a ta nadal glodna, dokarmialam az odpuscilam. Msc meki i padalam na pysk za przepr. 2 mylam ja gobka (taka dla noworodkow) myslalam, ze dobrze robie... Sie okazalo, ze zmylam warstwe lipidowa i dostala alergii kontaktowej :-( 3 teraz bledem sa bajki, nie raz juz mi sil brak na odpowiadanie i rozmowe, a jest straszna gadula, no serio uszy wiedna

Gość gość
*gabka

Gość gość
Dziecko zjadlo mi cienie do powiek

Gość gość
Hahaha! ❤️ :D

Gość gość
Lepiej włączyć bajkę, niż krzyczeć na dziecko, gdy nie można spokojnie ogarnąć domu.

Gość gość
gość dziś Jeżeli widzisz problem to staraj się go rozwiązać. Cierpliwość i systematyczność są tu najważniejsze. Jak nauczysz syna komunikować swoje potrzeby, Tobie też będzie latwiej.

Bardzo rozpiescilam synka,ma rok. Zawsze chce żebym była koło niego. Siedziała na podlodxe, a nie na dywanie. Nie zostanie że swoim tata, jest o niego strasznie zazrrosmy, nie możemy się normalnie przytulac. Raz spadł z łóżka jak miał 6miesiecy chyba, ale niskiego nic się nie stalo. Daje mu się za często szantażować ppaczem, gdy coś chce. Ale ciężko zrobić inaczej jak co 5min przylazi babka i mówi, że krzywdę robię wlsme!mu dziecku i jestem nieodpowiedzialna..

Gość gość
Odpuściłam kładzenie na brzuchu, bo synek miał kolki i strasznie cierpiał, a na brzuchu to już wył dosłownie. Dużo czasu w pierwszych miesiącach spędził na rękach (bujanie, kołysanię). W efekcie bardzo późno zaczął siadać, raczkować, chodziliśmy na rehabilitację. Poważny błąd.

Gość gość
żałuje że nie karmiłam piersią.

Gość gość
bajki przy jedzeniu, za mało poświęcam czasu córce,ale najbardziej żałuję że mnie nerwy nie raz ponoszą i krzyczę

Gość gość
Zamiast tłumaczyć, to daje kary, zabieram zabawkę itp., za dużo bajek, za mało czasu dla dzieci, krótko karmilam piersią (8,9 msc) chociaż mialam pokarm.

Gość gość
za mało się bawiłam i spacerowałam ze starszą

Gość gość
moja spadła z kanapy

Gość gość
Za bardzo panikowalam ze wszystkim przy mojej coreczce . Moglam troszke odpuscic i bardziej wyluzowac bo dziecjo ma 7 mieaiecy a ja jestem umeczona i dopiero wracam do zywych

Gość gość
młodziutkamamcia akurat to nie rozpieszczenie tylko natura dziecka, w tym wieku tak ma prawie każde dziecko to jest lek przed separacja i boi się, ze go zostawisz, a tego mu nie wytłumaczysz, ze nie moi synowie obaj tak mieli jeden jest rozpieszczony, drugi nie bardzo

Gość gość
Za dużo świnki pepy, mały raz rozgryzl tabletkę do zmywarki, naszczescie nic mu się nie stało.

Gość gość
Moja tez spadla z lozka, wsunela sie pod oparcie a ja dziecka nie umialam znalezc po obudzeniu, myslalam juz mi ja ktos porwal straszny moment... A ta sobie spala spokojnie na dywanie, zwinieta, posliniona, 3msc miala :-O Myslalam, ze umre ze strachu, ale to raczej nie blad a wypadek.