Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MMR a etyka i wiara w Boga

Polecane posty

Gość gość
Tak? To szybciutko wymień mi różnice między szczepionkami atenuowanymi i inaktywowanymi, pani doktor. I które się w Polsce powszechniej stosuje, i które podajemy naszym dzieciom? Dasz radę bez gugli? :)

Gość gość
Tak? To szybciutko wymień mi różnice między szczepionkami atenuowanymi i inaktywowanymi, pani doktor. I które się w Polsce powszechniej stosuje, i które podajemy naszym dzieciom? Dasz radę bez gugli? usmiech.gif x Poczekaj 'pani doktor' już sprawdza :)

Gość gość
k? To szybciutko wymień mi różnice między szczepionkami atenuowanymi i inaktywowanymi, pani doktor. I które się w Polsce powszechniej stosuje, i które podajemy naszym dzieciom? Dasz radę bez gugli? usmiech.gif xxx Przepraszam, miałam pacjenta, zaraz odpiszę.

Gość gość
O matko, co to egzamin lekarski? Atenuowane, czyli żywe, ale osłabione - chociażby wspomniana MMR, albo gruźlica, żółtaczka.

Gość gość
Tu autorka: czy możecie wypowiadać się na temat? Czy każdy temat to pole do przepychanek? Bez komentarza, wielkie panie lekarki się spotkały i się kłócą. Co to kogo obchodzi? Zadałam proste pytanie w temacie o etykę!!

Gość Mama za szczepionkowa
Brawo! :) Udało Ci się, ładnie wybrnęłaś. Uważasz więc, że wszystko jet hodowane na "abortowanych płodach"?

Gość gość
Ale jaka etyke? to bzdury co wypisujesz!

Gość gość
Dziewczyny, proszę Was o trochę szacunku. Widzę, że wszyscy mają w d***e moje pytanie :)

Gość gość
Ale ja ci cały czas odpisuję. O jakich abortowanych płodach piszesz? Jakiej etyce? Na czym opierasz swoje pytanie?

Gość gość
Tu autorka: Np. szczepionki na różyczkę (składowa MMR), ospę i żółtaczkę typu A. Chodzi mi o to, czy nie przeszkadza Wam, że są na liniach komórkowych płodów z aborcji. Inaczej się tego wyprodukować podobno nie da. Pytanie skierowane do osób wierzących, bo większości tutaj na forum, to nie przeszkadza, bo nie są osobami wierzącymi. Pytam o kwestie moralne, bo czy są to jakieś inne zagrożenia dla organizmu dziecka to nie wiem, bo nie jestem lekarzem. Chociaż pewnie jakieś są, skoro tyle jest różnych problemów zdrowotnych po MMR, ale nie o to pytam. Moje dzieci już parę lat temu zostały zaszczepione i wszystko jest ok.

Gość gość
I co teraz zrobisz z tymi dziecmi skazonymi grzechem w iniekcji?!

Gość gość
Z tego co wiem Kościół dopuszcza te szczepienia. Czytałam o tym, gdy miałam szczepić córkę i rozważałam szczepienie na każdą z chorób oddzielnie. Takie rzeczy można sobie zgooglować, nie trzeba zaraz zakładać tematu na forum.

Gość gość
Dzięki, w końcu jakaś normalna odpowiedź

Gość gość
Nigdy nie słyszałam, aby jakikolwiek ksiądz mówił cokolwiek przeciwko wstąpieniu do UE czy GMO. xxx to że ty nie słyszałaś, to nie znaczy, że nie mówili, u mnie w kościele proboszcz trąbił o GMO a sam jest diabetykiem na insulinie, tak samo wieszał plakaty z maryją w koronie z przekreślonych gwiazdek unijnych

Gość gość
http://natemat.pl/44863,kosciol-kontra-unia-biskupi-zatrzymaja-wejscie-polski-do-strefy-euro kościół był antyunijny dopóki unia nie zaczęła finansować remontów obiektów sakralnych a internet został wyczyszczony ze śladów antyunijnej działalności kościoła ps. pielgrzymki do częstochowy były pełne antyunijnych transparentów, mam zdjęcia :)

Gość gość
mam 31 lat, chodzę do kościoła i doskonale pamiętam, jak nasz ksiadz robił msze anty GMO a w dniu głosowania o UE namawiał na kazaniu że unia to złooooooo

Gość gość
nowe szczepionki robia na bazie komorek rakowych, tak kochane wszczepija naszym dzieciom raka. wiec nie myslcie soboie,ze tylko z zdrowych plodow robia szczepionki. btw co za roznica zdrowy, chory to czlowiek, to obce dna wprowadzane do malego organizmu, nawet nie zdajcie sobie sprawy co to uszkadza.

Gość gość
ludzie ale GMO jest naprawde zle, ja tam religijna nie jestem, do kosciola nie chodze, nie slyszlam,zeby kzieza byli przeciwko GMO, A teraz czytam ,zebyli to super, bo GMO to samo zlo, rak, bezplodnosc i inne choroby.

Gość gość
Z komorek rakowych ? A dlaczego nie zdrowych?

Gość gość
Eeee co za bzdura, że na rakowych

Gość gość
Nie pieprz, że gmo jest złe, bez gmo nie byłoby wielu leków, bakterie gmo mają gen insuliny ludzkiej i produkują insulinę, wcześniej ludzie brali insulinę wołową. Również wiele innych leków i szczepionek jest wytwarzanych dzięki GMO, jak sie nie znasz to zamilcz!!!!!!

Gość gość
"Eeee co za bzdura, że na rakowych" W DNA będzie zapis o chorobie jeśli taka komórka się trafi.

Gość gość
A to wszystkim dzieciom nie trafiają się te same komórki? Skoro np. produkują całą linię szczepionek?

Gość gość
Ciekawy temat