Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aalicjaaa

Ospa wietrzna u dwulatka. Jakie preparaty na blizny?

Polecane posty

Gość Aalicjaaa

Wlasnie moj syn przeszedl ospe wietrzna, poodpadaly mu strupki. No i niestety ale gdzieniegdzie zostaja male wglebienia, byc moze jeszcze jakos sie wypelnia i znikna ale nie jestem tego taka pewna. Czy sa jakies mascie czy preparaty ktore mozna uzywac na blizny dla tak malych dzieci? Ja aktualnie uzywam olejku organicznego z witamina E, wcieram 2-3 razy dziennie w podraznione miejsca. Slyszalam tez o Cepanie i Contractubexie, ale nie wiem czy one sa skuteczne u tak malego dziecka i czy w ogole je mozna stosowac. A wy jak sobie radzilyscie z tym problemem? Pozdrawiam.

Gość gość
Cepan jest bardzo dobry, ale nie pomaga od razu tylko trzeba to trochę smarować. Z tego co wiem obie mają podobny skład

Gość gość
Ja smarowałam cepanem ale śmiedział trochę jak dla mnie nie tak strasznie ale synek woguke nie chciał się nim smarowac. No i doktorska przepisana taka masc tyle ze nie pamiętam nazwy. I ładnie pachniala i ładnie zniknaly blizny. Może i ty idź i cos przepisz?

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. Czyli Cepan mozna uzywac u tak malego dziecka bez zadnych obaw? "No i doktorska przepisana taka masc tyle ze nie pamiętam nazwy. I ładnie pachniala i ładnie zniknaly blizny. Może i ty idź i cos przepisz?" Szkoda ze nie pamietasz nazwy :( Pozdrawiam