Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwystraszona

Wychodzenie z ciała DWA

Polecane posty

Przypadek wychodzenia z ciała nie wiązałabym z samym faktem braku bierzmowania ale z faktem otworzenia się na demoniczne wpływy. Sama miałam bierzmowanie, które nie uchroniło mnie jednak przed paraliżami sennymi i spontanicznym wyjściem z ciała w trakcie jednego z nich (bez mojej woli) Dopiero po nawróceniu się i modlitwie o uwolnienie i również modlitwy egzorcysty te paraliże stopniowo ustępowały w miarę jak zaczęłam zmieniać swoje życie i poważnie traktować Sakramenty św. Zdecydowanie przyczyną tego jest to otwarcie furtki złemu za pomocą gr/zechów własnych lub też pokoleniowych więzów. Wróżenie z kart tarota to jedno z wielu. Nie ważne czy dla zabawy czy w innych celach. To jest pytanie się demona o przyszłość a tym samym oddanie się w jakiejś części w jego władanie.

Hehgość & gośćwystraszona 🌻 Pierwszą pieczęcią jest apostazja -o- O/rędzia Os/trzeżenia -o- Środa, 07.03.2012, godz.15.40 -o- Moja najdroższa, umiłowana córko, powiedz Moim dzieciom, że żaden człowiek nie posiada wiedzy ani upoważnienia, aby odkryć Prawdę zawartą w Księdze O/bjawienia. -o- Nieważne, jak bardzo mogą uważać siebie za znających się na rzeczy, to tylko Ja, J/ezus C/hrystus, Z/bawiciel i Odkupiciel ludzkości, jestem tym, który ma władzę ujawnienia światu, co jest zawarte w Księdze Prawdy. -o- Tylko Ja, Baranek B/oży, mam prawo ogłoszenia dzisiejszemu światu Prawdy, danej Mojemu uczniowi Janowi E/wangeliście, który był narzędziem Prawdy. -o- Pierwszą pieczęcią jest odstępstwo od w/iary, widoczne nie tylko wśród niewierzących, ale też wśród tych, którzy wyznają, że Mnie znają i tych, którzy publicznie głoszą swoją miłość do Mnie. -o- Jest to czas, kiedy prawdziwa wiara będzie przeinaczana; kiedy wam, Moje dzieci, przedstawiana jest stonowana doktryna, która jest obrazą dla Mojej Nauki. -o- Ostrzegam was dzieci, że kiedy ujrzycie pojawiające się nowe fałszywe w/ierzenia i r/eligijne doktryny, będziecie wiedzieć, że teraz jest moment ujawnienia pierwszej pieczęci. -o- Rozejrzyjcie się wokół, i co widzicie? R/eligie składające hołd nowym bóstwom, o których nigdy nie słyszeliście. Fantastykę naukową bazującą na r/eligiach równoznacznych nonsensowi i pozbawionych substancji. Duc/howe istoty, które nie są z tego świata, ale o których wielu uważa, że reprezentują Niebieskie Królestwo Mojego Ojca. -o- Strzeżcie się teraz, gdyż żyjecie w fantazji. -o- Żadne z tych metafizycznych przekonań nie reprezentuje prawdy. -o- Jakakolwiek doktryna, która uczy was ważności stawiania siebie na pierwszym miejscu, jest doktryną, która wypływa od szatana. -o- Nie słuchajcie. Odwróćcie się plecami do tego okrutnego oszustwa. -o- Ci, którzy poszukują fałszywych b/ogów i poświęcają swoje życie czcząc fałszywe bóstwa, są dla Mnie zagubieni.

cd Hehgość & gośćwystraszona 🌻 Jeśli nie zatrzymacie się i nie będziecie się m/odlić do Mnie o przewodnictwo, nie mogę was uratować. -o- Wam i wszystkim tym, którzy teraz świadomie wycofają się od króla ciemności, dany będzie dar rozeznania, jeżeli poprosicie Mnie w tej K/rucjacie M/odlitwy (36) - Pomóż mi czcić prawdziwego B/oga -o- ”J/ezu, pomóż mi, gdyż jestem zagubiony i zdezorientowany. Nie znam prawdy o życiu po śmierci. Wybacz mi, jeśli obraziłem Cię czcząc fałszywe bóstwa, które nie są prawdziwym B/ogiem. Ocal mnie i pomóż mi dostrzec z klarownością Prawdę, i uratuj mnie od ciemności mojej duszy. Pomóż mi wejść do Światła Twojego M/iłosierdzia. Amen.” -o- Istnieje tylko Jeden Bóg, Ojciec, Syn i Duc/h Ś/więty, w Jednej T/rójcy Ś/więtej. -o- Jakikolwiek inny bóg, nieważne jak atrakcyjnie przebrany, pochodzi od szatana. -o- Proszę, nie zmarnujcie swojego wiecznego życia przez ślubowanie waszej wierności tym wierzeniom, które honorują praktyki New Age, w tym Reiki, Yoga, medytacje New Age, karty tarota, jasnowidztwo, psycho-interpretację i wielbienie aniołów powiązane z wyniesionymi mistrzami. -o- Te praktyki okultyzmu powoli, ale pewnie, akceptowane są nie tylko przez wasze społeczeństwo, ale też przez K/atolicki i C/hrześcijańskie K/ościoły. -o- Te fałszywe doktryny r/eligijne rozprzestrzeniają się tak szybko. Pochłonęły one miliardy B/ożych dzieci, które znalazły w nich teraz tak wiele fałszywego pocieszenia, że nie uznają dłużej istnienia Jedynego Prawdziwego B/oga. -o- Wasz J/ezus 😍 😍 😍 PS.: tekst oryginalny pochodzi ze str. ostrzezenie net dzięki, którym m.innymi się nawróciłam

Gość gość
Jedno ciało, przypisane do ziemi i drugie, astralne (kosmiczne, duchowe, energetyczne, "dusza"). Te dwa ciała zazwyczaj są razem, ale możliwym jest świadome oddzielenie ciała astralnego od ciała ziemskiego. Jest to nazwane doświadczeniem poza ciałem :)))))))

Gość gośćwystraszona
Modelko nikogo nie wprowadzam w błąd. Z łaski swojej to Ty nie zarzucaj mi że coś sobie wymyśliłam. Nie wiem ile masz lat, być może za Twoich czasów wyglądało to inaczej. Gdyby księża rozdawali rachunki to mogłabym Ci to udowodnić, może popytaj ludzi z innych parafi, ludzi młodych to na pewno usłyszysz cenę i na pewno nie symboliczne kilka zł. I nie wmawiaj mi ze wprowadzam ludzi w błąd bo nie mam w tym nic na celu

Gość gość
Witam wszystkich miłego wieczorku życzę Pozdrawiam Nostradamus *-*

Gość gośćwystraszona
Znikam z tego tematu bo modelka wprowadza zamieszanie. Chciałam popisać o moich przypadłościach, wymienić się doświadczeniami z innymi osobami, posłuchać rad i potowarzyszyć również innym w problemie, a nie czytać kilku metrowe urywki z bibli czy słuchać ze cos ze mna nie tak bo nie jestem katoliczką i ze kłame w kwestii bbierzmowania. Jakbym chciała kogoś zniechęcić do kościoła to bym stworzyła nowy, odmienny temat, a nie psula ten jedyny życzliwy temat. Szkoda, że wątek zmienił kierunek na całkowicie religijny. Cóż, będę szukać informacji na innych forach. Dzięki wszystkim za towarzystwo i zaangażowanie w temat. Pozdrawiam w szczególności hehgoscia, to ja od kota, nostradamusa, as28 i kosmicznego wedrowca :) papapapa:**

Gość As28
Witam Was ;) Wystraszona nie zniechęcaj się przez kilka osób. Jeszcze może znajdziemy neutralny sposób dla Ciebie, który będzie skuteczny :) Zawsze w wolnej chwili myślę jakby Ci pomóc i co jeszcze wynajdę na ten temat. Zaglądaj tu czasem ;)

gośćwystraszona dziś "Gdyby księża rozdawali rachunki to mogłabym Ci to udowodnić, może popytaj ludzi z innych parafii, ludzi młodych to na pewno usłyszysz cenę i na pewno nie symboliczne kilka zł." x W takim razie napisz konkretnie parafię (pod jakim jest wezwaniem) i miasto. Znajdę namiar i publicznie tu to zweryfikuję. x Od czasu nawrócenia spotykałam się w różnych parafiach z różnymi kapłanami: - na rozeznanie, który mnie dotyczy duc/howo i skutków po n/awróceniu, święcenia dla mnie wody święconej i ezoryzmowanej - na spowiedzi generalne w cztery oczy - kilkugodzinne - na osobiste spotkania na modlitwę o uwolnienie i odcięcia więzów przodków z kapłanem który ekstra do mnie osobiście przyjeżdżał do mojego miasta dla mnie - na spotkania z dwoma egzorcystami i żaden z nich nic ode mnie nie zażądał ani nie wystawił cennika a na moje pytanie w tym temacie mówili, że ich posługa jest bezpłatna mimo, że poświęcili osobiście sporo własnego czasu dla mnie. To samo jest Mszami św. z modlitwą o uzdrowienie - nie zbiera się datków - kilkugodzinnymi oraz na spotkaniach pewnej wspólnoty - ludzie modlili się nade mną za free. Więc tym bardziej sakrament bierzmowania, który wykonuje sam biskup nie jest płatne.

Gość gość
No i modelka rozpindoliła fajny temat. Jakbym chciał poczytać wersety z Pisma Świętego, to bym nie wchodził na forum, tylko sobie w domu usiadł i poczytał na spokojnie.

Gość gość
OOBE, konsekwencje wynikłe z dotknięcia ciała astralnego

Gość gość
Gdy nie odczuwasz strachu ( możesz go się najpierw wyzbyć ) to nic Ci nie grozi. Żaden złośliwy byt nie jest w stanie opanować kogoś wypełnionego miłością. Gdy przepełnia Cię światło, nie odczuwasz strachu. Na pewno nie nle żałoby praktykować OOBE tylko dla zabawy.

Gość gość
Kościół Katolicki jest taką przedziwną instytucją, która się oddaliła od pierwotnych nauk Jezusa, że trudno tutaj gdybać czemu KK zabrania OOBE :). Ciało nigdy nie pozostaje puste, część Ciebie zawsze w nim zostaje i jest gotowa do natychmiastowego przywołania pozostałej części Twojej świadomości, która jest w OOBE, jeśli nastąpi jakieś niebezpieczeństwo :).

Gość gość
Podczas snów również następuje OOBE, tak samo podczas świadomych, przypuszczam, że rozróżnianie tych stanów wynika z różnic w czystości samoświadomości podczas tych stanów

Gość gość
Myślę ,że najpierw trzeba zrobić porządek ze swoim wnętrzem tak jak pisali poprzednicy, wypełnić wiarą miłością zrozumieniem i akceptacją. Zbudować podwaliny ,silne fundamenty ,poczuć ,że nie jest się samemu ,że mamy oparcie. Jeśli jesteś niepewna ,lękasz się może to twój "wewnętrzny głos" cię ostrzega. "Kiedy patrzysz w otchłań ona patrzy w Ciebie".*-*

Gość gość
Wszyscy są gotowi na wszystko. Strach przed nieznanym. Kto się boi? Umysł. Ten martwy król nie chce umierać! Chce panować pośród swojego dualnego królestwa trupów i straconych nadziei. Zauważ, gdy jednak coś robisz i udaje ci się, czujesz jakbyś zawsze to umiał. Nie pamiętasz już o tym nieumiejącym. I nie wyobrażasz sobie jakbyś nie umiał teraz tego zrobić. Zauważ jeszcze, że mówisz wtedy: TO TAKIE PROSTE, NAWET NIE MUSZĘ MYŚLEĆ ABY ROBIĆ TO DOBRZE. A no właśnie "NIE MUSZE MYŚLEĆ". Jesteś Doskonałością Czynności. Nie ma Ciebie w Niej. Nie rozważasz jak to wykonać, czy z tej strony czy z tamtej. Czy bolec do dziurki czy na śrubkę. Robisz. Stajesz się czystym działaniem. Czystym. Bo nie myślisz.

Gość gość
Zaczałem odmawiać paciorki i prosić o ochronę Anioła Stróża i na szczęscie wszystko wróciło do normy, a już myślałem że spędze święta w domku bez klamek. :D Teraz przy każdym wyjściu czy to w dzien czy w nocy proszę o ochronę i nic złego się nie dzieje.

Gość gość
Pieprzysz.Slowianin jak zawsze Nie zatracaj się w ideologii. To że ktoś ma całą wiedzę i wszystkie umiejętności gdzieś głęboko w sobie, to jeszcze nie znaczy że jest gotowy, choćby dlatego że nie ma zielonego pojęcia jak się do tego zabrać. Jak chce się pisać powieści dobrze najpierw nauczyć się alfabetu. synu z 11cm :)))) A jak się nie chce czy nie może, to zrezygnować i przerzucić się na opowiadanie historii.na innych tematach

Gość gość
Zgubne skutki praktyk OOBE i im podobnych.

Gość gość
Ezoteryczne strony internetowe zawierają instrukcje – techniki wchodzenia w te odmienne stany świadomości, a tym samym umożliwiają manipulowanie w swojej podświadomości i otwarcie swojej duchowości na otaczające nas byty duchowe. Osoby będące w stanie OOBE twierdziły np., że mogły się poruszać, dokonywać obserwacji i komunikować z innymi istotami inteligentnymi podczas gdy ich ciała spoczywały nieruchomo. Zjawisko to występuje często także pod wpływem pewnych substancji halucynogennych i narkotycznych, a także może pojawiać się w świadomych snach

Gość gość
Trzeba zacząć ostrzegać przed tymi technikami i nazywać je tym czym są, a są to elementy technik okultystycznych, nawet jeżeli na początku są postrzegane jako niewinne i nieszkodliwe. Za nową formę spirytyzmu można uznać także niektóre doświadczenia typu "doświadczenia poza ciałem" (out-of-body experience: OBE lub OOBE) w takiej formie, jak doświadczał ich R. Monroe, a zwłaszcza tzw. doświadczenia bliskie śmierci (near-death experience: NDE)

Gość gość
W tych doświadczeniach przyjmuje się zasady filozoficzne, pewne elementy o budowie energetycznej człowieka, a także praktyki zapożyczone z systemów wschodu: jogi i zen, które to systemy bazują na bezosobowym pojęciu Boga. Przyjmuje się pojęcia mówiące o świecie astralnym, ciele eterycznym i wykorzystaniu metod wizualizacji dla kreowania rzeczywistości astralnej (wizji astralnych).

Gość gość
Trzeba dodać, że szkody z powyższych technik ponosi także nasza psychika, ludzie odczuwają, a nawet widzą coś czego nie można zobaczyć, zaczynają odbierać niewidzialny świat złych duchów, a to doprowadza ich psychikę do ruiny. Halucynacje, opresje, dziwne zachowania praktykantów tych technik powodują, że trafiają oni do szpitali psychiatrycznych. Niestety tam gdzie chodzi o dręczenia demoniczne nie pomagają leki i leczenie psychiatryczne. Pamiętajmy więc: gdy odczuwamy zgubne skutki praktyk OOBE itp należy udać się na modlitwę uwolnienia do ks. egzorcysty, albo do grupy Odnowa w Duchu św., a wcześniej wyspowiadać się z grzechu okultyzmu i wyrzec się tych technik. Inaczej zły duch przyciągnięty naszymi duchowymi eksperymentami będzie nadal miał wpływ na nasze życie. Tam bowiem, gdzie nie ma Boga, panoszą się złe duchy.

Gość gość
Należy podkreślić, że wszelkie ingerencje w podświadomość, otwieranie się na „podróże poza ciałem” tzw. astralne – mają na celu otwarcie się na określone energie – nazywane np. „duchami opiekuńczymi”. Niestety nie są to żadne dobre duchy, a tylko złe duchy podające się za „ aniołów światłości”, które tylko czekają aby człowiek otworzył dla nich swoją sferę duchową. A czyni to właśnie poprzez technikę OOBE, NDR, czy LD. Wszystkie te techniki i im pokrewne są technikami OKULTYSTYCZNYMI, pociągającymi za sobą ciężkie konsekwencje duchowe, zniewolenia, a nawet opętania demoniczne. Do księży egzorcystów zgłaszają się osoby po wyżej wymienionych praktykach okultystycznych. Należy dodać, że łatwo jest wejść w owe praktyki ale trudno się uwolnić od gorzkich konsekwencji w postaci nieświadomie zaproszonych złych duchów do naszego życia. Oto niektóre konsekwencje tych zgubnych technik jakie sam na sobie zdiagnozował praktyk OOBE

Gość gość
Czy świadomy sen to grzech?

Gość gość
Do najbardziej znanych i niejako uniwersalnych symboli magicznych należą: -krąg -krzyż -pentagram -heksagram Walka dobra ze złem…Depresja, opętania, zniewolenia Czy twoje życie jest pod kontrolą szatana?

Gość gość
Modelko bez zwiazku jesteś tylko gosciem na tym temacie tak samo jak my wszyscy wiec dlaczego niszczysz temat autorce. Dlaczego zawsze gdy ludzie dyskutują ze sobą normalnie nie kłócac sie o swoje wyznanie to zawsze musi znalezc sie ktos komu nie bedzie pasowac wyznanie innych osob. Po co piszesz o kosciele skoro to nie jest temat o kosciele, mozna o tym trochę popisac i sie odniesc ale nie tak agresywnie i nie zawalac wszystkich stron wycinkami z katolockich stron. Tez jestem katolikiem wierzącym i praktykującym ale ten temat o tym nie jest i nikomu niczego nie narzucam i nie zgarszam autorki przez to ze pisze cos niezgodnego z moimi myslami. Ja tez placilem za bierzmowanie co prawda 7 lat temu 50 zl wiec nie pisz ze jest nie platne moze nie w każdej parafii zreszta nawet jakby bylo darmowe to i tak bym zaplacil za sakrament więc mnie to nie przeszkadza ale byc swiadoma ze sie płaci

Gość gość
SlOWIANIN :) Czy twoje życie jest pod kontrolą szatana?