Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy prywatny lekarz psychiatra wystawi zwolnienie

Polecane posty

Gość gość

Depresja bezsenność, chce iść prywatnie po leki . Czy może być problem z uzyskaniem zwolnienia?

Gość gość
Dowiesz się jak już zapłacisz. Psychiatrzy ostatnio wyjątkowo niechętnie wystawiają L4 bo jest na nich nagonka, że nadużywają tego uprawnienia. Jak chcesz L4 na dłużej np. 2 tygodnie to idź do ortopedy i zasymuluj skręcenie kolana (w necie masz objawy). Wystawi na pewno i nic nie musisz płacić i robić z siebie ofermy i idiotki leczącej się u psychola:P

Gość gość
Ten wiem ze wystawiał chętnie. Znajoma była i powiedziała ze jest zmęczona praca i dostała na 3 tyg. Tylko to było 2 lata temu i nie wiem jak jest teraz. Wizyta droga a ja potrzebuje tych 2 tyg w domu żeby psychicznie się wzmocnić. Zresztą o leki tez poproszę . Nie wiem czy sama mogę zasugerować to zwolnienie czy on sam . Boje się ze zaplace a i tak będę musiała kombinować

Gość gość
no to w koncu idziesz po leki czy wyludzic l4.Jak sama piszesz kombinowac.I własnie przez takich jak ty naprawde chorzy maja problem zeby dostac chorobowe.

Gość gość
Leków potrzebuje na bezsenność, myślałam o antydepresantach. I zwolnienia tez ale mam dylemat ze pójdę zapłacę i nie dostane zwolnienia. Same leki może mi przepisać lekarka rodzinna ale zwolnienia na 2 tyg juz nie . Pracuje 3 lata w tej firmie i ani razu na l4 - do tej pory na swoje choroby brałam urlop , ale już nie wytrzymuje.

Gość gość
Jest zła atmosfera , naciski. I tak w lipcu odejdę wiec opinie psycholki jakoś zniose ale jeszcze musze w tej pracy wytrzymać

Gość gość
Jeśli powiesz, że jesteś mobingowana, chodzisz roztrzęsiona, masz ciągle ściśnięte gardło, zawroty głowy, bezsenność, uporczywe myśli i i tak się zwalniasz to dostaniesz bez problemu nawet więcej niż te 2 tygodnie (max. 30 dni). Ale lepiej iść właśnie prywatnie, 80 zł to jeszcze do przeżycia.

Gość gość
kijanka--->jeśli chodzi o mundurowych to istnieje takie niepisane porozumienie między tą grupą zawodową a psychiatrami, polegające na tzw. urlopie z NFZ :D Przychodzi policjant albo żołnierz to lekarz nawet się go nie pyta co się dzieje tylko mówi: "Hmm chcemy odpocząć... ile dni piszemy? 14, 21 czy 30?" Ale jest to zrozumiałe...

Gość gość
Ten jest drogi bo 150 zł i idę do niego bo właśnie znajomej kiedyś dal. Ciekawi mnie tylko czy lekarze tej profesji chętniej zwolnienia wypisują . Ja mam te kłopoty od listopada, już byłam u rodzinnej i dostałam wtedy lek nasen ale bardzo źle na mnie podzialal. I ona najwyżej 2-3dni by dala zwolnienia a ja potrzebuje ciągiem 2 tyg. No nic najwyżej mi nie da i stracę

Gość gość
Żadna praca nie jest ciekawa! Wolność to renta!

Gość Gość

Jeżeli potrzebujecie bardzo dobrego psychiatry, psychologa możecie skorzystać z video konsultacji na platformie psychomedic.online  -wystarczy wpisać adres w wyszukiwarkę i wyskoczą kalendarze specjalistów.
Recepta zostanie przysłana wam pocztą lub będzie to recepta elektroniczna, zwolnienie L4 również elektroniczne.
Doświadczeni specjaliści z Warszawy.