Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciezka depresja i depresja czy to jest to samo?

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie jakie sa objawy ciezkiej depresji i czym sie rozni od zwyklej depresji,bardzo prosze o szybka i szczera odpowiedz :)

Gość gość
ciężka depresja jest wtedy gdy człowiek właściwie nie wstaje juz z łózka,nie myje się ,nie je (lub obzera),w skrajnych przypadkach wpada w tzw stupor i robi pod siebie.

Przy ciężkiej depresji możesz mieć zaburzenia somatyczne np nic nie jeść, ciąć się, myśli samobójcze, brak chęci do życia. x Przy depresji smutek i nic Cię nie cieszy.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi a z jakiego powodu mozna miec depresje?

Gość gość
sysiu przy dystymi nic cie nie cieszy ,w depresji masz myśli samobójcze ,tniesz się , nic nie już lub odwrotnie,w ciężkim stadium depresji nie masz już nawet siły by się ciąć. depresja to nie jest zwykłe "nic mnie nie cieszy" to jest poważna choroba

Gość gość
a depresja bierze się głównie z zaburzonej gospodarki mózgu,z niedoboru serotoniny który trzeba uzupełnić farmakologicznie,depresja pojawia się też wielkim stresie /strata dziecka,śmierć bliskiej osoby,rozstanie,utrata pracy/. A czasami po prostu przychodzi k****isko nie wiadomo skąd i zabiera Ci kawał życia.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi :)

Gość gość
Cieżka depresja to naprawdę paskudny stan. Byłam w takiej,jestem aktualnie w trakcie leczenia. Po śmierci mojego męża nie mogłam się kompletnie podnieść i otrząsnąć. Formalności pogrzebowe załatwiał zakład http://www.hadeslublin.pl/. Ja byłam kompletnie w innej rzeczywistości. Czasami nadal tam wracam.. Nikomu nie życzę takich przygód.