Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kwas azaleinowy

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś stosował kwas azelainowy. Napiszcie kilka słów z doświadczenia.

Gość gość
Do czego go używasz? Trądzik różawaty? Wysypkę? Stanu zapalnego skóry? Bo są plusy i minusy zależne do czego go używasz? Zamiast kwasu azaleinowego spróbuj organiczyny żel z liścia aloesu. Pomaga dosłownie na wszelkiego rodzajaju pryszcze, trądzik różowaty, trądzik "zwykły", swędzenie skóry itd. Polecam ( Łacińska nazwa: Aloe barbadensis) czyli Aloes barbadeński) i TYLKO TA ODMIANA aloesu !

Gość gość
Ja stosuję, mam cerę naczynkową i przebarwienia, fantastycznie działa na jedno i drugie. Tylko trzeba stosować bardzo regularnie. I fajny jest, łagodny - skóra się nie łuszczy, nie przesusza.

Gość gość
Ja mialam zabiegi z kwasem azelainowym w gabinecie kosmetycznym. Do tego mialam dokładane serum z witaminą c i kolagenem i jeszcze specjalne maski łagodzące - mialam bardzo wrazliwą cerę, duzo rozszerzonych naczynek i trochę grudek tradzikowych. Po 6 zabiegach mam twarz jak nową. Jestem bardzo zadowolona z efektów.

Gość gość
To ja autorka- kupiłam maśc z tym kwasem i stosuję codziennie od 10 dni. Spektakularnych efektów nie ma tzn. grudki tradzikowe pod skórą nie znikają ale stan ogólny rano jakby lepszy ☺. Mam cerę naczynkowa z tradzikiem różowatym i robią się pod skórą grudki ktorych nie mogę usunąć. Jak długo stosować tę maść? Rano po maści nakładam serum z wit c. A ten aloes to gdzie kupię? A moze wy znacie sposob na grudki?

Ja stosuję od prawie dwóch lat... Ilość zewnętrznego trądziku się zmniejszyła, ale wystarczy zapomnieć kilka razy i jest nawrót. Nie działa na grudki pod skórą, ale też i nie wysusza. Mi dermatolog powiedziała, że jak chcę się wyleczyć to jedynie Axotret zostaje, tylko się boję na razie, bo koszty, badania, no i skutki uboczne....