Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilka123

Niechciana ciąża...

Polecane posty

Gość ilka123

W ten czwartek zrobiłem test ciążowy, okres spóźniał mi się 2 tygodnie i co? Wyrok. Jestem w ciąży. Mam tragiczną sytuacje w związku z tym, dopiero co zaczęłam się spotykać z facetem, znamy się dwa miesiące, a to już... Niestety krótki staż nie jest jedyną przeszkodą, jak mi powiedział gdy ja mu powiedziałam, że jestem w ciąży, że on jest żonaty i ma już dwójkę dzieci, jedno małe, a szukał sobie kogoś, bo ma "słaby" okres w domu, bo jest małe dziecko. Co więcej on teraz chce, żebym ja "pozbyła" się tego problemu, bo przecież on ma rodzinę, a ja jestem młoda i mam plany. Ale ja nie dam rady tak... Nie zabiję własnego dziecka. Dla przybliżenia mojej sytuacji, ja mam 21 lat, studiuję i pracuję, rodzice mi nie pomogą, nie ma szans, a nim byłam i jestem zauroczona, zaufałam mu. Co robić w takiej sytuacji? Czemu faceci są tacy podli?

Gość gość
czemu kobieta nie zadbala o antykoncepcję?wystarczylo mieć prezerwatywy,gdy on nie miał.lUb zwyczajnie nie uprawiać seksu w czasie dni płodnych nawet z księciem z Dubaju!

Gość gość
ale w czym ten facet byl podly?siłą zmusil cie do seksu?niewazne wolny czy zajęty.Zg****ił cię ?

Gość ilka123
Nie, nie zadbałam o antykoncepcję, biorę tabletki hormonalne, dlatego jestem zdziwiona, że zaszłam w ciążę, nawet to nie dało mi 100 % pewności.. :(

Gość ilka123
Nie, nie zmusił mnie siłą do seksu, ale też nie zaznaczył na początku znajomości, że jest żonaty. Jestem naiwna i głupia...

Gość gość
2 miesiące znajomości i już sex z ciąża gdzie kobiety teraz mają swoją godność ? :-o jak się nie używało głowy to tak się kończą znajomości nawet dobrze go nie poznałaś.... co zrobić ? urodzić, piszesz że masz pracę, do pracować ile będziesz w stanie, L4 i macierzyński plus alimenty od tatusia...

Gość gość
Nie obwiniaj się,to nie ma znaczenia żonaty czy wolny-i tak by cię zostawił,bo chodziło mu o seks tylko.

Gość gość
Sorki,ale tabletka hormonalna przyjmowana regularnie to pewnik,że ciąży nie bedzie. A jesli np w tym czasie brałaś silne leki,albo miałaś biegunkę to tak-hormony wtedy znacznie mniej działają,jak każdy inny lek są wyplukiwane,nie wchlaniają się. Tym bardziej antykoncepcja(gumka)niezbędna. A je sli dopiero co przy nim zaczelaś brac tabletki to jasne,że ciąża gotowa,bo zbyt krótko przyjmowałaś.wystarczy ulotkę przeczytać,tam jest napisane wyraznie.

Gość gość
Już masz nauczkę na cale zycie,że ufać mozna tylko sobie a nie opierać sie na facecie! kiedy miały Ci zadziałac tabletki jak już jestes iles tam w ciaży?one działaja przy ktorymś cyklu dopiero a tyś sobie polkneła z mysla,ze jedna tableteczka uchroni cię przed ciążą?oj,dzieci,dzieci.

Gość ilka123
Biorę tabletki już od ponad 2 lat, teraz jedynie miałam antybiotyk, bo chorowałam i może dlatego, no nie wiem... A tabletki brałam tak jak trzeba, wg zalecenia.

Gość gość
Więc antybiotyk osłabił działanie tabletek antykoncepcyjnych.

Gość gość
tez tak miałam, podobnie jak ty ale ja bym alimentów nie miała, to ja miałam być utrzymywanka rodziny, ciąże usunęłam a debila koplam w 4 litery za błędy płacimy. Wniosek jeden, do nowo poznanego mężczyzny niemożna się za szybko angażować i ufać, bo potem są skutki picia wódki. Juz żadnemu facetowi nie zaufam nawet gdyby był księciem z bajki

Gość gość
to pewnie przez ten antybiotyk.. szczerze ci współczuję i sama nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu

Gość gość
2 lata bierzesz tabletki i do tej pory nie wyczytałaś na ulotce, że antybiotyk osłabia ich działanie i konieczne jest wtedy dodatkowe zabezpieczenie?

Gość gość
Oczywiście jej wina, a on nie pomyślał o tym żeby prezerwatywy użyć? Zawsze wina kobiety, a facet święty. Autorko, jeśli nie chcesz usuwać ciąży to masz dwie opcje - oddać dziecko do adopcji albo urodzić, założyć sku*******i sprawę o alimenty i wychować dziecko. Innych wyjść nie widzę. Swoją drogą to byłam w podobnej sytuacji. Spotykaliśmy się pół roku i przez przypadek dowiedziałam się, że ma żonę i dwoje dzieci... spędzał ze mną weekendy, byliśmy raz nad morzem i raz w górach. Nic, kompletnie nic nie wzbudzalo moich podejrzeń. A teraz brzydzę się sobą, bo czuję się winna. A przecież nic złego nie zrobiłam.

Gość gość
chyba oboje powinni pomyśleć o prezerwatywach, nie sądzisz? poza tym to kobieta powinna być jednak bardziej myśląca, bo to ona potem zostaje z brzuchem, co tu doskonale widać

Gość gość
Ale świnia z tego gościa, na pewno bym nie usunęła tylko później podała o alimenty, wiesz znam kilka par gdzie kobieta miała dziecko obecnie mają ok 25-30 lat i znalazły zarabistych kochających i zaradnych facetów.

Gość gość
Masakra ..byłaś zwykłą odskocznią po co się na to zgodziłaś w tym czasie mogłabyś spotkać wolnego faceta a nie być kochanką z wyboru bez opcji i perspektyw na prawdziwy związek.ja bym usunęła gdybym miała taką możliwość gdzieś za granicą lub farmakologicznie i to szybko..zostaniesz sama z dzieckiem na całe życie ,chyba że jesteś silna i gotowa na poświęcenia swojego życia na przynajmniej 20lat

Gość gość
Przecież nie wiedziała, że jest żonaty. Powiedział jej o tym kiedy mu powiedziała o ciąży. Czytaj ze zrozumieniem. Ja też trafiłam na podobnego typa, do tej pory pewnie by się ukrywał gdybym się przez przypadek nie dowiedziała. Teraz mam uraz do facetów, bo jak tu zaufać? Jak ktoś przez pół roku potrafił kłamać patrząc mi w oczy.

Gość gość
Nie wiem jak można usunąć ciąże. Zawsze się jakoś ułoży. Ja bym psychicznie nie udzwignela tego ze zabilam własne dziecko.

Gość gość
gggb znów ciąży? co za k-wa

Gość gość
Piszesz "Wyrok. Jestem w ciąży. " A może pomyśl tak jak jest naprawdę- "jestem mamą malutkiego człowieka, który mnie potrzebuje". Nie każda kobieta może nią ( mamą ) być - ty jesteś szczęściarą :)