Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martakarolina

Czy 500 zł netto za taką pracę to odpowiednia pensja?

Polecane posty

Gość gość
Nie jest to zła płaca za tak mało godzin pracy.

Gość gość
Kurde, kilka godzin dzieniie i chciałyby zarabiać za to kupę pieniędzy! Co za ludzie! A pensję masz jak na te godziny pracy idealną moim zdaniem!

Gość martakarolina
Pracuję już tam jakiś czas, więc postanowiłam jeszcze uzupełnić swój post. No więc mam do mycia nie 26, a 29 okien, muszę zbierać kubki i talerzyki z biurek pracowników, zajmować się czyszczeniem ekspresu do kawy oraz lodówki w kuchni. Zajmowac sie pielęgnacją kwitnacych roślin- wielkie kwiaty w doniczkach- liście trzeba im myć, nawozić, podlewać itp. Łącznie powierzchnia to ok 350 metrów kwadratowych. MIałam ostatnio nadgodziny, bo był remont i straszny brud z tym związany, ale nie mam dodatkowo płaconych nadgodzin. Moja rodzina mówi, ze jak dla osoby po maturze, studiującej to dobra praca, bo nie mam póki co wykształcenia, by miec lepszą. Co Wy na to?

Gość gość
za nadgodziny powinnaś mieć extra zarobek dajesz sie wykorzystywać :o

Gość gość
Ale przecież przy umowach zleceniu nie płacą nadgodzin- wiem, bo też tak kiedyś pracowałam.

Gość martakarolina
Mój szef tez nie płaci nadgodzin lub za więcej wykonanych czynności nie dopłaca.

Gość martakarolina
A w dodatku to traktowanie przez pania z biurka... zwaracają się do mnie jak do służącej, albo, kedy coś mówią odnośnie sprzatania to tłumaczą to tak, jakby mówiły do osoby upośledzonej umysłowo. Jedno wiem- że praca sprzataczki w Polsce nadal jest postrzegana jest, jako coś gorszego, hańbiącego. Na każdym kroku w pracy tego doświadczam- a różnych takich sytuacji było już mnóstwo.

Gość martakarolina
"traktowanie przez panie z biura"- poprawiam, bo źle napisałam w pośpiechu.

Gość gość
W polsce tak się niestety sprzątaczki traktuje

Gość gość refleksyjny
U nas w firmie pani sprzątająca byłą szarą eminencją :) Pomagała się wyrobić z papierami (szukała dokumentacji w archiwum, kserowała dokumenty itp.) Utalentowana artystycznie, robiła też piękne dekoracje okolicznościowe i świąteczne. Szkoda, że już nie żyje. Szanowałam ją, lubiłam (z wzajemnością) i bardzo dobrze ją wspominam. Niech spoczywa w spokoju.