Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iii177

Były mąż chce mi odebrać dziecko

Polecane posty

Gość iii177

Cześć dziewczyny, chciałam się was poradzić. .. Mam syna ma 2,5 roku od stycznia tego roku jestem po rozwodzie, dziecko jest ze mną, on może zabierać i widywać małego kiedy chce. Wymyślił że odbierze mi dziecko bo niby ma świadków i dowody że ćpam, że zaniedbuje dziecko, że jak jestem w pracy to dziecko zostawiam z koleżanką lub opiekunką. Chciałabym wyjechać za granicę na pół roku mam świetną ofertę pracy z tym że co 2 tyg przyjeżdżam do Polski , małego w tym czasie miałby on, jak to zrobić od strony prawnej, jakiś wniosek do sądu o tymczasową opiekę nad dzieckiem by sprawował on? Proszę o rady.

Gość iii177
co mogę dać synkowi by nie naśladowało ruchów wujków leżących na mnie?muszę go czymś uspokoić bo tak robi i płacze

Gość gość
to dopiero bedzie mial powod zeby ci dziecko odebrac.tym bardziej,ze takie male.ja bym sobie odpuscila ta prace za granica,zebys pozniej nie plakala.

Gość gość
bo to teraz w modzie ... od arabów przyszlo

Gość iii177
musze wyjechać bo chce zmienić otoczenie i towarzystwo, zadluzona jestem u kilku kolegow za narko i musze im splacac w naturze i synek często na to patrzy

Gość gość
Sama prosisz się o kłopoty. Nie pchaj się do sądu, bo może sie okazać, ze sąd chętniej przyklepie stan istniejący (tzn. dziecko u ojca). Po prostu się dogadajcie. A swoją drogą - jak facet zajmie się dzieckiem? nie pracuje?

Gość iii177
ma biznes wiec większość dnia jest w domu. nie chce by mi odebral dziecko bo wtedy zamiasy on mnie placic to ja jemu musze alimenty placic na syna

Gość gość iii177
Nie podszywaj się durniu! To są brednie z tymi narkotykami, z nim nie da się dogadać, robi wszystko żeby mi zaszkodzić , nie wiem jaki ma w tym cel. Pracuje, ale twierdzi że zwolni się z pracy bo go stać na to by siedzieć w domu z dzieckiem, głupie i banalne gadanie.

Gość gość
Zrezygnowałabym z wyjazdu, bo tu mógłby Ci założyć sprawę, że dziecko porzuciłaś itp. A zanim byś to w sądzie odkręciła, to mógłby Ci ograniczyć prawa rodzicielskie. A poza tym szkoda w tej przepychance dziecka. Z całego serca Ci współczuję, ale trzymam kciuki za Ciebie :)

Gość Sunko
Dokładnie warto spróbować porozmawiać z drugiej strony to nie zawsze pomaga, siostra miała podobny problem ex nic nie interesowało powiedział, że skoro ona odchodzi to bez dzieci. Wtedy o ile pamiętam mecenas Budrewicz uratował sytuacje zangażował się mocno i dowiódł, że dzieci są dużo bardziej zżyte z matką. Finalnie się udało, można sobie wygoglować jeśli chodzi o rejon Warszawy.