Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BANALNIE PROSTE wyjaśnienie czemu miłość trwa tak krótko...

Polecane posty

Gość gość

LUDZIE KIEDYŚ KRÓCEJ ŻYLI. Krócej zajmowali się dziećmi, one szybciej dorastały - te kilka lat miłości którą mamy dziś, to uczucie które kiedyś łączyło pradawnego mężczyznę i pradawną kobietę na okres, gdy dziecko potrzebowało opieki.

Gość gość
ciekawe...

Gość gość
Miłość to efekt pradawnej ewolucji - a dla współczesnych ludzi jest (błędnie) sensem życia...

Gość gość
No właśnie nie samo roochanie. Miłość miała odciągnąć mężczyznę od innych kobiet, by lepiej zaopiekował się potomstwem kobiety.

Gość gość
Głupi, bo zakochany, to traci.

Gość gość
trochę wiedzy by się przydało - już dawno antropolodzy wyjaśnili to a ostatnio genetycy. CZLOWIEK JEST ZAPROGRAMOWANY DO żYCIE W PARZE MAX 4 LATA !! Mamy to zapisane w genach !! kropka

Miś się zgadza z autorem. Miś dziękuje wszystkim ludziom którzy nie śmiecą w lesie.

Gość gość
Ale bzdury. Rzeczywistość jest inna. U nas miłość kwitnie wiele lat i nie wyobrażam sobie życia bez siebie. Nie jesteśmy zwierzętami mamy bardzo rozwinięty mózg i nie musimy polegać tylko na instynkcie. Możemy podejmować decyzje, sterować instynktem. Mogę z kimś być tyle ile ja chcę, mogę czuć popęd seksualna do kogoś, ale tego z nim nie robić. Mogę wszystko nie musze wpasować się w zwierzęce normy jak inni bo jestem człowiekiem. Co z tego, że mija 4 lata i niby koniec. Ale mam bekę z tego. 4 lata to było 10 lat temu. To my podejmujemy decyzję jak będzie wyglądać nasze życie, a nie obsrani naukowcy