Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

19PAULA08

Czy jest to przemoc psychiczna wobec mnie?

Polecane posty

Zaczynam powoli wariowac. Moj facet krzyczy na mnie bez podstawnie, odcina mnie od znajomych, nie liczy sie z moim zdaniem ale ja mam mu przytakiwac cokolwiek by nie powiedzial, gdy mowie mu co mysle to odpowiada mi w taki sposob ,,jak chcesz to znajdz sobie innego, jak ja ci nie pasuje" lub ,, wiedzialem ze bedziesz chciala ze mna zerwac, jestes taka jak inne". Czasami mowie mu ze z nami koniec to wtedy on chce sie zabic (jestesmy razem 2 lata ja zerwalam 3 razy na chwile bo juz nie wytrzymalam np gdy rozpiol mojej kolezance stanik i zaczal ja masowac a on zerwal wiele razy bez powodu) i to ja za nim caly czas latam czuje sie jak pies, raz byla taka sytulacja ze odchodzil na kilka metrow ode mnie i kazal mi przyjsc a gdy odmawialam mowil ze nie bedzie za mna biegal". On moze przytulac moje kolezanki chociaz mi sie to nie podoba i mowilam mu to setki razy... a ja nawet nie moge sie wyglupiac z kolega. Wysmiewa mnie przy znajomych , na portalach spolecznosciowych. Ciagle zwala wine na mnie. Mowi ze jestem chora psychicznie, ze powinnam sie leczyc itp. Kilka razy mnie nawet popchnal. Czy on sie nade mna zneca psychicznie?

Gość gość
prowo:( nie wierze,ze taka glupia kobieta istnieje

Gość gość
odp dla autorki: tak

Gość gość
Zneca sie bo mu na to pozwalasz,zostaw dziada bo cie wykonczy.

Wczoraj postawilam mu warunek. Ma sie zmuenic w ciagu 2 miesiecy jesli nie to z nim zerwe. Byl dosc zaskoczony i przez caly dzien byl mily.

Gość gość
po co az dwa miesiace ? natychmiast ! jeden blad i jestem juz twoja przeszloscia :D

I tez chce mu dac na to wszystko czas. 2 miesiace to nie jest wcale tak duzo. A jesli chodzi o bledy to bede mu zwracac uwage. Wystarczy jesli bedzie sie stopniowo zmienial w ciagu tych 2 miesiecy. Probuje go namowic na to jakies ponad poltora roku. Na poczatku byl cudowny a gdy sie w nim totalnie zakochalam to stopniowo byl dla mnue coraz gorszy.

Gość gość
Nie stac sie na lepszego mezczyzne ?? Nie umiesz sobie po szukac inteligentnego z szacunkiem fajnego faceta.... Zenada :-D jak to mowia milosc jest slepa :-)

Gość gość
19PAULA08 dziś I tez chce mu dac na to wszystko czas. 2 miesiace to nie jest wcale tak duzo. A jesli chodzi o bledy to bede mu zwracac uwage. Wystarczy jesli bedzie sie stopniowo zmienial w ciagu tych 2 miesiecy. Probuje go namowic na to jakies ponad poltora roku. Na poczatku byl cudowny a gdy sie w nim totalnie zakochalam to stopniowo byl dla mnue coraz gorszy. xxx Szczerze? Idiotka z ciebie, jeśli myślisz, że on się zmieni. Zagra dobrze tą rolę, a jak za niego wyjdziesz to cię ubezwłasnowolni.

Gość gość
Rozstań się z nim od razu, bez czekania 2 miesiące. Aby się zmienić musiałby najpierw bardzo chcieć (on a nie ty), a potem iść na terapię i ciężko nad sobą pracować. Z tego co piszesz na zmianie zależy tobie, a nie jemu (tak jak jest teraz jest dla niego wygodnie), więc zmiana jest niemożliwa.

Gość gośćk
on sie nie zmieni kochana - zostaw gnoja - jak mozna rozpinac innym cyckonosze i masowac - za plecami pewnie zdradza, to nie milosc a przyzwyczajenie

Moze i racja... ale to tylko ta jedna szansa jesli nie to jest juz naprawde konic

Chociaz sama nie wiem czy dam rade to zakonczyc gdy on sie nie zmieni.... nie wiem do kogo sie wtedy zwrocic o pomoc.

Gość gość
nie zakończysz - ale on i tak się tobą niedługo znudzi więc to on zakończy

Chociaz sama nie wiem czy dam rade to zakonczyc gdy on sie nie zmieni.... nie wiem do kogo sie wtedy zwrocic o pomoc.

tworzycie bezsensowny i toksyczny związek. Nie wiem co powinno się wydarzyć, żebyś go po prostu zostawiła.

gdy rozpiol mojej kolezance stanik i zaczal ja masowac a on zerwal wiele razy bez powodu) i x masował stanik? perwers:) a Ty stosujesz przemoc ortograficzną! x a to dobre:) ja też zamierzam się masować z innymi facetami w czasie małżeństwa i to wg Ciebie jest PRZEMOC:D x a on zerwal wiele razy bez powodu) x zawsze jest powód. widzę w Tobie problematyczną jednostkę. x On moze przytulac moje kolezanki chociaz mi sie to nie podoba x no widzisz? a ja uważam mężczyznę, któremu nie podobało moje tulenie z innymi za agresora x

na terapię?:D może ja też mam iść na terapię, bo jestem poliamorkiem?;) może autorka kłapie za dużo dziobem, prowokuje przemoc. ale Wy i tak uwierzycie kolejnej kafe-kwoce.

Gość gość
to są objawy choroby psychicznej.

jestem w toksycznym związku od 6lat. Uwierz on się nie zmieni. Ja mojemu takie szanse dawałam 100razy i 100razy słyszałam, że się zmieni... i nigdy nic się nie zmieniało. To jest psychopata, a Ty tak samo jak ja jesteś ofiarą przemocy.