Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety nie nadają się do polityki. Taka prawda.

Polecane posty

Gość gość
kobiety są z natury opiekuńcze co niewątpliwie przekłada się na ich polityczne decyzje traktują państwo jak rodzinę którą powinno zaopiekować się opresyjne państwo rozdając zasiłki i promując roszczeniowość, efektem jest rozbite społeczeństwo bezsilnych miernot uzależnionych od państwowego cycka

Gość gość
Jestem kobietą i nie jestem za rozdawaniem zasiłków, bo uważam, że w każdym tkwi potencjał do tego, żeby mógł przyslużyć się społeczeństwu i trzeba ludziom pomagać rozwijać ich talenty.

Gość gość
Podsumowując autor jest tak samo potencjalnie niebezpieczną jednostką jak islamscy terroryści x podsumowując powyższy tekst można dojść do wniosku że jednak kobiety nie potrafią kojarzyć faktów zgodnych z obecną rzeczywistością i absolutnie nie powinny brać czynnego udziału w polityce która je przerasta

Gość gość
Najbardziej niebezpieczni są głupi ludzie, którzy bezmyślnie powtarzają za kimś formułki. Tacy są właśnie terroryści, wysadzają w imię wiary, którą ktoś im wpoił. Nie ma nic gorszego od skrajnego fundamentalizmu, czy to jest fundamentalizm autora wątku, czy tego islamisty.

Gość gość
dziś jeżeli jakiś totaniak zamierza mnie okradać, zniewalać i kontrolować moje życie do czego zmierzają min komuniści lub islamiści, to mam prawo do obrony przed ich agresją i chęcią zniewolenia mojej osoby ze strzelaniem do nich włącznie

Gość gość
dziś i jak niby zareagują kobiety polityczki gdy przyjdzie im skonfrontować się z agresywnymi islamistami wyrzucającymi je z urzędów państwowych? założę się że reakcją będzie jedynie histeria, płacz nic więcej zdolności kobiet do zarządzania tworem państwowym są mocno ograniczone

Gość gość
No tak. Zostań dyktatorem i zabijaj, torturuj każdego, kto się nie zgadza z twoją polityką.

Gość gość
Ty naprawdę jesteś p*****lnięty. Połowę mózgu mizoginia ci już zjadła :D.

Gość gość
Wiadomo, że wtedy byłaby wojna. Co to za różnica, czy kobieta czy mężczyzna by rządził? :o

Gość gość
Uważam że każdy człowiek jest właścicielem siebie i ma niepodważalne prawo do wolności i pełnego korzystania z wytworów własnych rąk i umysłu. Czy uważasz miękka kobieto jedna z drugą, że strzelanie do totalitarnych agresywnych uzurpatorów w obronie wolności jest niehumanitarne?

Gość gość
dziś mocno ograniczone kobiece postrzeganie świata eliminuje je jako racjonalnych polityków, kurcze, nawet kobieca odmiana polityka brzmi beznadziejnie "polityczka" :)

Gość brutalny leon
gość dziś Nie. Nie masz zielonego pojęcia, co oznacza polityka, więc nie masz prawa wydawać jednoznacznych sądów pod tytułem "one są głupie, nie powinny wpuszczać żadnego uchodźcy, i w dodatku płaczą!". x Nie do mnie skierowane słowa, ale odpowiem. Mam duże pojęcie o polityce i wiem, że rządzący kierują się wypadkową tego, jak rozumieją interesy swoich państw/organizacji/wyborców / wyznawaną ideologią/religią. I rzeczywiście one są GŁUPIE. Publiczne okazywanie słabości jest głupie. Polityka to także teatr, który ma pilnych widzów, między innymi w ISIS. Dla nich płacz tej figurantki/idiotki, to potwierdzenie słuszności obranej drogi. Jej płacz to więcej zamachów.

Gość brutalny leon
cd: Zadaj sobie parę pytań. Co byś zrobił jako głowa państwa wielkiego kraju przynależąca do UE, gdybyś rządził? Nie wpuściłbyś ŻADNEGO uchodźcy? Wpuściłbyś 100, wedle twojego widzimisie? x Co bym zrobił? Zakładając, że mam sprawny rząd i instytucje, które wykonują moje polecenia? Tak, nie wpuściłbym nikogo, lub prawie nikogo. Jesteś tak opętana głupotą płynącą z mediów, że nie dostrzegasz możliwych i przyjętych rozwiązań. Utworzyć w Syrii i gdzie się da, obozy dla uchodźców. Zapłacić za to (bo nie ma wyjścia) i postarać się zmusić bogate kraje Zatoki Perskiej, aby się dołożyły. Odsyłać tam wszystkich, którzy przekroczą granicę unijną. Uszczelnić granicę unijną. Zlikwidować gangi, które zajmują się przemytem. Głosić od rana do wieczora, że Europa nie przyjmie nikogo. Zlikwidować ISIS - to w zasadzie najprostsze, bo to militarna bida z nędzą. Pół roku przygotowań i drugie pół wojna. A teraz weź sobie liczne teksty ekspertów oni piszą to samo. Pomijam w tej chwili, że getta muzułmańskie w Europie powinny zostać zlikwidowane. x Ty naprawdę myślisz, że takie wybory są tak proste jak twoje zastanawianie się nad tym, czy na śniadanie zjesz kanapkę z dżemem czy serem, a wybory zależą od pojedynczej osoby? x Ten fundamentalny wybór jest prosty: bronimy się czy nie? Wybrano wariant: nie bronimy się. I to są skutki. Weź pod uwagę, że Europa ma wszystko: policję, tajne służby, możliwości techniczne, rozwiniętą kryminalistykę, wojsko i PIENIĄDZE. Nie ma tylko woli politycznej, czego TY jesteś także dowodem, bo tak masz sprany mózg, tą wizją niemożności. x Tu jest tak wiele kontekstów, że ja uważam, że nie mamy prawa oceniać tych ludzi. x Mamy wręcz obowiązek ich oceniać i żądać twardych decyzji. Albo demokracja działa, albo nie i wtedy niech sobie na czołach przykleją, że rządzą dyktatorsko i według własnego widzimisię. x Bo nie znamy sytuacji od środka. Może mogli to rozegrać inaczej, a może nie do końca. x Znamy, znamy. Może ty nie znasz, bo żywisz się papką podawaną w mediach, które są na służbie eurokracji. x Jedno jest pewne - ktoś tych uchodźców (UCHODŹCÓW, a nie imigrantów) przyjąć musiał. Bo chyba nie wyobrażasz sobie koczujących ludzi pod wszystkimi granicami? x Wyżej już napisałem, co można zrobić (Australia stosuje taki system, jak napisałem wyżej). Nie wiem, od kiedy wiesz o problemie, ale ja się tym interesuję i ponad 2 lata temu, pukałem się w czoło, czekając czemu ci idioci, nie organizują systemu obozów po drugiej stronie Morza Śródziemnego? Czemu zostawiają Greków z problemem? x Chyba, że jesteś totalitarystą i wysłałbyś ich do obozów koncentracyjnych. Jakaś decyzja musiała zostać podjęta. x Podjęto decyzję, że nie będzie się podejmowało żadnej decyzji. Wyżej napisałem, że nie trzeba strzelać do ludzi. Można ich ulokować w obozach, najbliżej ich ojczyzny. Jak się uspokoi, to wrócą. x Nie wspomnę o tym, że zamachy były już na długo PRZED pojawieniem się fali uchodźców, x Fala uchodźców/imigrantów zarobkowych to lata 60,70, 80 aż do dzisiaj. Po prostu powstała społeczność islamska w Europie, jest NATURALNĄ BAZĄ dla radykałów islamskich. Należy tę bazę zlikwidować. Kolejne fale uchodźców, tylko zasilają tę bazę, czynią ją silniejszą, przez co sprawiają, że terroryzm będzie jeszcze silniejszy i gwałtowniejszy.

Gość gość
dziś ja wyłącznie ostrzegam przed konsekwencjami jakie nam grożą w wydaniu kobiecej polityki czego dowodem są dziecinne decyzje Merkel jakby nie było kobiecej polityczki z ciasnym ograniczonym umysłem

Gość gość
Jedna osoba się rozpłakała. Okej. Będziecie to rozszerzać na każdą kobietę i używać jako argumentu w dyskusji, że w takim razie każda rządząca w razie kryzysu płakałaby i nie umiała nic zrobić? Nie ma znaczenia ten płacz, bo ISIS i tak doskonale wie, co zrobiło. Naprawdę myślisz, że to jest jakakolwiek podwalina do dalszych zamachów? Lol.

Gość gość
Nie do mnie skierowane słowa, ale odpowiem. Mam duże pojęcie o polityce i wiem, że rządzący kierują się wypadkową tego, jak rozumieją interesy swoich państw/organizacji/wyborców / wyznawaną ideologią/religią. I rzeczywiście one są GŁUPIE. Publiczne okazywanie słabości jest głupie. Polityka to także teatr, który ma pilnych widzów, między innymi w ISIS. Dla nich płacz tej figurantki/idiotki, to potwierdzenie słuszności obranej drogi. Jej płacz to więcej zamachów. x zapłakana baba-polityk w UE tylko zachęca ich do dalszej agresji ponieważ islamiści nie mają absolutnie żadnego respektu do miękkich faj i rozpłakanych pipek

Gość gość
"(...) zamiast natychmiast wysyłać uzbrojoną Armie do Syrii w celu zmasakrowania terrorystycznego pseudopaństwa." Tym zdaniem udowadniasz, ze niektorzy faceci tez sie nie nadaja. Pewnie znalazlaby sie jakas blondyna spod remizy madrzejsza od ciebie :D

Gość gość
A jak się nie uspokoi przez lata, to co z tymi ludźmi w obozach dalej by było? Kto będzie utrzymywał te obozy?

Gość gość
to chyba ty się żywisz papką z mediów (ja nie oglądam telewizji) - konkretniej tych uznających się za niezależne i przedstawiające wszystko w kontekście - TO WINA ZŁYCH RZĄDZĄCYCH, powinni rozpętać wojnę i wybić islamistów, i byłby spokój.

Gość gość
Like i said. Faceci mają jedną jedyna odpowiedź na problemy - WOJNA, wybić przeciwników, i po sprawie. Pinochet taki mądry, bo przecież lud nie powinien mieć prawa do protestu (chuj z demokracją). To jest ta MĄDRA polityka. Każdy głupi umie wywolać wojnę :D.

Gość gość
dziś Dokladnie! Kazdy kto wyglasza tak bezmyslne i skrajne poglady jest w tym prymitywny. Poza tym opinie powinno sie formowac na podstawie WIEDZY. Ostatnio w rozmowie z pewnym znajomym nt Syrii uslyszalam: "puscic na nich atomowke i po sprawie", a jak sie okazalo ziomek nie znal nawet stron konfiktu. :D Zaloze sie, ze podobnie zreszta jak autor, bo gdyby znal, to raczej nie p*******ilby takich frazesow.

Gość gość
W zasadzie to się pogubiłam. Bo raz twierdzicie, że lud nie może protestować (Chile) i że dyktatura jest czasem dobra, a raz, że MUSI, bo to demokracja (w przypadku kwestii islamistów). Z tego wynika, że chcielibyście, żeby ludzie mieli identyczne zdanie jak wy, bo inaczej są idiotami. A jak nie mają, to wszystkie środki dozwolone.

Gość gość
A jakby w jakimś kraju większość ludzi była za przyjęciem uchodźców, to rościlibyście sobie prawo do dyktatorskich sposobów na zmuszenie ich do zmiany zdania? :D

Gość gość
"(...) zamiast natychmiast wysyłać uzbrojoną Armie do Syrii w celu zmasakrowania terrorystycznego pseudopaństwa." Tym zdaniem udowadniasz, ze niektorzy faceci tez sie nie nadaja. Pewnie znalazlaby sie jakas blondyna spod remizy madrzejsza od ciebie x no sorry, ale blondyna wiadomo jak by postąpiła, przecież każdy o tym wie :)

Gość gość
A ja współczuję prawicowom, bo żyją w ciągłym poczuciu zagrożenia. Jak nie smoleńsk i teorie spiskowe, to równanie każdy uchodźca równa się podwalina terroryzmu. Ciężkie musi być takie życie, nigdy nie zaznacie spokoju. Zawsze będziecie widzieć sposobność do wojny i bronienia się (bronienia przed każdym, kto choćby przypomina islamistę - takie to trochę donkichotowskie).

Gość gość
Nie odwołujcie się do demokracji, bo wy nie jesteście demokratami.

Gość gość
13:17 i to nawet nie oznacza, że nie macie racji. Nieraz macie. Tylko, że NIE w każdym przypadku jest tak, jak myślicie :).

Gość gość
dziś Dyktatury są dobre i złe. Przykładowo dobra Dyktatura w Chile uratowała kraj przed komunistycznym totalitaryzmem i doprowadziła do bogactwa kraju i obywateli. Istnieje również zła Dyktatura taka jak w Korei Północnej gdzie ludzie przymierają głodem, a każdy kto skrytykuje władze natychmiast ląduje z całą rodziną w obozie koncentracyjnym. Demokracja zawsze jest głupia, ponieważ ludzie kompletnie nie interesują się polityką ani ekonomią wybierając coraz głupszych polityków odbierających im wolność kolejnymi totalitarnymi ustawami.

Gość gość
dziś niestety, ale twoje złudne pseudoszczęście może niebawem legnąć w gruzach gdy dopadnie cię rzeczywistość tworzona przez lewackich idiotów i wariatów demokratycznie dopuszczonych do władzy przez tłum ignorantów

Gość gość
13:23] Nigdy się z tobą nie zgodzę, bo ja nie utożsamiam dobrego rządzenia z przejmowaniem władzy siłą, łamaniem prawa, torturowaniem ludzi (to bylo potrzebne?) etc. Koniec końców rządy Pinocheta przypominały rządy Rosji. I dla mnie nie jest istotne, że efekt nie był zły (chociaż podobno też dyskusyjny, bo spowodował wzrost nierówności ekonomicznych).