Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fajnie osobom których matki są ich przyjaciółkami. moja mi święta psuje

Polecane posty

Gość gość

Przyjechaliśmy z mężem do moich rodziców na święta a matka codziennie o coś się mnie przypie...prza. ma bardzo ciężki charakter, ciągle powtarza jedno i to samo, nie reaguje na prośby by np.nie poruszać określonych tematów. Jestem w ciąży i lekarz pozwolił mi na ćwiczenia a matka codziennie pieprzy: "tobie nie wolno". Tlumaczylam jej 15 razy ze lekarz pozwala i to niejeden. Jest gruba i we mnie pcha jedzenie, chyba bym stała się jak ona. Jeszcze do ćwiczeń zniechęca. Nie wytrzymałam i huknelam jej parę słów. A ona poleciała do ojca i rąk yo przeinaczyla by było na mnie. Teraz jest skwaszona atmosfera. Super magia świat.

Gość gość
A to lobuz, przytulam

Gość gość
Najpierw zaprasza a potem zajmuje się wyłącznie przecieraniem szaf po raz setny, sprząta na tle nerwicy wym i ciągle coś porządkuje. A pomocy żadnej nie chce! Jesteśmy jyz tu kilka dni a ona ani razu nie usiadła nie porozmawiala ze mną. Ona nie umie rozmawiać z dzieckiem własnym i nawet jak to nie są święta to zawsze znajdzie dobie kolejna niepotrzebna rzecz do zrobienia byleby tylko nie usiąść ze mną. Nie wytworzyła ze mną żadnej relacji typu tego o którym się nieraz słyszy ze córka mize matce się zwierzyc, zaufać. Potrafi gadać wyłącznie o tym by przynieść jej coś z kuchni albo strofowac co zle kto robi. Do tego fanatyczna katoliczka

Gość gość
Ja tak mam od 10roku zycia. Plus psychiczne a czasem fizyczne ataki. Od ponad roku nie mam z nia kontaktu,raz u dalszej rodziny ja widzialam. Mam za to fajna tesciowa :) Nie ma co sie roztkliwiac bo tego sie nie zmieni

Gość gość
Aż tak to nie mam żeby mnie ktoś fizycznie napastowal a tym bardziej własną matka. Ale psychicznie męczy niesamowicie. Wszystko wie najlepiej i jak się słucha tych bzdur to wyłania się taki obrazek mojej matki jako osoby która ma monopol na racje a wszyscy inni to idioci i nic nie wiedzą . Chce być mądrzejsza od lekarzy, specjalistów. Modli się na książkach i siedzi w tym swoim fanatyzmie a nerwice ma taką ze spierniczylam na studia do miasta odległego o 400 km byleby z nią nie mieszkać.

Gość gość
To sie przestan roztkliwiac i nakrecac. Ustal granice i tyle. Chyba nie masz juz 17lat i nie jestes od mamusi zalezna? Masz swoja rodzine. Swieta tez mozesz u siebie robic na swoich zasadach. Nie masz obowiazku tez rozmawiac z nia godzinami, skoro jest zwyczajnie nieprzyjemnym czlowiekiem. Nigdy nie zrozumiem takiego roztrzasania, w pewnym wieku trzeba pojsc do przodu.

Gość gość
Bo jednak rozumiem, ze rozmawiasz z nia skoro wiesz co gada o lekarzach etc

Gość gość
21:28 nie rozmawiam. Po prostu zobaczyła ze rozkładam mate do ćwiczeń i znów zaczyna prawic kazania

Gość gość
Boże tez mam taka matkę .nie mieszkam w Polsce staram się jeździć do niej przynajmniej raz w roku ,( jedziemy jak wariaci 1400 samochodem),ale jak tam jesteśmy to już po dniu mam dosyć...na początku się przywita jest ok i potem zaczyna się wszystko kręcić dookoła gotowania ...nie można porozmawiać ,usiąść, bo ona wiecznie krząta się w kuchni ,albo biegnie po zakupy ,zaczyna robić faworki ,kopytka ( bo twierdzi ,ze to mało pacy) wszystko śmierdzi ,cała kuchnia w mące .Nie można nigdzie z nią wyjsć ,bo bolą ja nogi- proponujemy jej spacer np.nad jeziorem pospacerować - ona nie bolą ja nogi ,a za chwile wstaje i bierze się za gotowanie pierogów - bo ma ochotę i stoi w kuchni 2 godziny zamiast spaceru.Wieczorem jest zmęczona nerwowa ,wypomina historie z naszego dzieciństwa ,wyzywa ,przeklina..Ostatnio moja siostra pojechała do niej na wigilie z córka i jej nowym chłopakiem ,moja matka zaczęła takie głupoty opowiadać ,wyzywać i wszyscy z płaczem pojechali w wigilie zpowrotem do domu 200 km.U mojej matki nie można czuć się dobrze atmosfera jest napięta ,nigdy niewiadomo kiedy wybuchnie...nie można z nią usiąść i porozmawiać ,bo trzeba kwiatki podlać ,a to iść po mięso do sklepu,sąsiadce coś podrzucić,uszyć ,sprzątnąć ,ugotować i tak w kółko ...Szkoda...Spokojnych świat :-)

Gość gość
Niestety, panuje przekonanie, ze mama to mama i należy jej się szacunek i atencja. Ale co jak owa mama nie interesuje sie nami? Kiedy dzwoni kilka razy w tygodni, trajkocze 40 minut i wiemy wszystko o kuzyna h, sąsiadach ale ona o nas nic? Kiedys próbowałam przerywać jej ten monolog, ale teraz juz nie mam ochoty bo i po co? Przyjeżdżasz na wszystkich świętych, na grób ojca a ona po pól h karze ci wynosić sie z domu, bo teraz natychmiast cos chciała i nie otrzymala. Kiedy trafiłam do szpitala i wyszłam z diagnoza nieuleczalnej choroby to nie szkodzilo ze zostalam sama w Polsce na święta. I wiecie co? Takich wspomnień z dzieciństwa, parszywych,wrednych mam pełno. Jej humorów. Przelali mi sie i od dwóch tygodni sie nie odzywamy do siebie. I nie spędzamy razem swiat. Może i siedzi sama w domu, ale dla mnie te święta to taki mega oddech od niej,od tego wszystkiego i niesamowita ulga. Ufff! :)

Gość gość
Ja na swoja matke tez nie moge liczyc i tak tez mi dzis zepsula swieta, smutne to ale ja nir bede sie pchala tam gdzie mnie nie chca chyba czas zaczac zyc wlasnym zyciem i byc ponad to wszystko, choc mi smutno. Ja dla swoich dzieci nigdy taka nie bede

Gość gość
Moja jak wyżej pisałam ma frajdę z gotowania...wszystko sie kręci dookoła gotowania..Jak do niej dzwonię ( podobnie jak u koleżanki powyżej ) nigdy nie zapyta co u nas ,jak byłam po operacji w ogóle nie zapytała a nawet jak coś powiedziałam to jej odpowiedz - to normalne i dalej gatka o ogródku ,gotowaniu ,sąsiadach ( jest bardzo wulgarna) do każdego sąsiada ma coś - każda sąsiadka to brudaska ...to jest straszne tak bym chciała aby zapytała o wnuki,o mnie ,o męża ...nie.Ona ma swój świat...dzwonię aby wysłuchać ,ale nic pozatym...

Gość gość
Moja też jest ograniczona, spotykam się z czystego obowiązku

Gość gość
Gosc 21.10-wzajemnie,tez Cie przytulamy.