Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dalej mam nieładne wlosy mimo że o nie dbam

Polecane posty

Gość gość
Octem rozcienczonym w wodzie się tylko splukuje. Ja obecnie mam mocno zniszczone włosy po rozjaśnianiu. Teraz wracam do naturalnego, trochę mi już odrosly ale te które były potraktowane rozjasniaczem są w tragicznym stanie :) mi pomaga olejowanie Khadi i olejem z Eclab, szampon wygładzający Biolaven i Eclab szampon uspokajający. Odżywki używam mlecznej kallos do mycia czasem (nie ma silikonow). I jest ok. Te włosy ładnie się wygładzają po tym. A z natury mam średnio do wysokoporowatych więc znam po części problem. Moim zdaniem pielęgnacja powinna być minimalna. Pytanie jeszcze czy włosy Ci się przetluszczaja i jak często myjesz?

Gość gość
Mozliwe ze stosujesz za duzo masek zmiekczajacych wlosy. wlosom sa potrzebne emolienty, humektanty (z ktoryms z tych zapewne przesadzilas) i proteiny w odpowiednich proporcjach (w zaleznosci od rodzaju wlosow). Poprobuj klasc na glowe kazde z osobna i zobacz po ktorym sie poprawi (tego zapewne brakuje), a po ktorym pogorszy (z tym pewnie przesadzasz). Jest jeszcze jedna opcja, mianowicie moze to byc wina wody.

Gość gość
Hmm albo trzecia opcja: uzywasz tylko szamponow bez sls? bo jesli tak to moga byc zwyczajnie przeciazone ;)

Gość gość
Przecież wiadomo, że rozcieńczonym. Testowałam płukanki ocetem jabłkowym :). Moim włosom zupełnie nie pasuje, z zakwaszających sprawdza się witamina C lepiej :). Bo po cytrynie też były nieładne, a miałam w domu witaminę C CZAD, postanowiłam zaryzykować płukankę i lepiej wyglądały. Nie miałam Khadi, z Ecolabu mam maskę do włosów, miałam też szampon, ale nie sprawdził się, po nim to dopiero miałam włosy jakby mnie piorun trzasnął :). Biolaven jest fajny, też go mam, tylko jest minus - przyklapnięte włosy i troszkę szybciej się przetłuszczają. Właśnie dosyć szybko mi się przetłuszczają, kiedyś myłam codziennie, ale teraz staram się co 2 dni, choć i tak jak powiedzmy umyję we wtorek wieczorem, to już w czwartek rano średnio ładnie wyglądają (muszę już mieć umytą chociaż grzywkę na ten dzień). Wymieniam ciągle poszewki na poduszki, myję szczotki, żeby minimalizować to przetłuszczanie, ale niewiele pomaga.

Gość gość
14:40, właśnie wiem, dlatego przez pewien czas stosowałam więcej protein, bo stwierdziłam, że za dużo emolientów, potem humektantów.. ale niewiele pomogło. Może jeszcze popróbuję z innym typem składników? Woda zapewne też ma swój udział... jak wyjechałam niedawno, to miałam ładniejsze włosy po myciu niż zazwyczaj.. ale na to niewiele poradzę :(. Używam czasem szamponów z większą ilością SLS niż te najłagodniejsze, ale nadal nie mają go wysoko w składzie. Moze faktycznie tutaj leży problem:? Polecasz jakieś szampony z SLS? Dove?

Gość gość
Jeszcze teraz była zima, noszenie czapek, ocieranie się włosów o kurtkę etc, może faktycznie wlosidła się dodatkowo osłabiły przez stosowanie za małej ilości silikonów.

Gość gość
Chociaż od podcięcia włosów gorącymi nożyczkami używałam regularnie jedwabiu na końcówki, no ale to końcówki, a nie całe włosy :)

Gość gość
Ja bym na Twoim miejscu odstawila to cudowanie. Jak Ci odżywka granat z Alterry służy to myj odżywką. I tyle. Wydziwiasz za bardzo.

Gość gość
O matko. Ty chyba przesadzasz,az za bardzo skupisz sie na tych swoich wlosach. Jak mozna żyć tylko stanem swoich wlosow. Za duzo walisz na nie tego wszystkiego i efekt odwrotny. Ja kupilam teraz tani szampon z joanny z jedwabiem. Wlosy sie nie pusza i sa fajne po nim. Zreszta jakie sa takie sa,wazne ze czyste. A czy wlos w prawo sterczy czy w lewo,bez przesady. Wspolczuje tak siedziec i myslec ciagle o wlosach,czytac sklady szamponow,odzywek i innych gowien.

Gość gość
Jeszcze moje włosidła maja dużą sklonność do obciążenia, no ale są cienkie i dłuższe, więc trudno się dziwić.. Maski częściej stosuję 1,5-2 h przed myciem, bo jak nakładam po myciu, to jeszcze szybciej się przetłuszczają (i to nie zalezy od ilości nakładanych odżywek..a szczególnie obciąża mnie balsam do włosów z Equlibry i właśnie Alterra).

Gość gość
Nie walę za dużo, bo jak już pisałam, robię włosom czasem mały detoks i wtedy wyglądają jeszcze gorzej, jak siano. Nie żyję stanem włosów, tylko marzę o estetycznie wyglądających, zdrowych, naturalnych włosach. Czy to tak dużo? :) Nie mogę myć odżywką, bo za bardzo przetłuszcza mi się skóra głowa, a gdybym myła Alterrą to już w ogóle ;)

Gość gość
Idz na zabieg przedluzania i zageszczania.

Gość gość
Jak mam ochote na mega czyste wlosy to uzywam Joanny Rzepy ;) Ja mam u siebie podobnie z woda, slaba jakos w domu i nawet zalozenie filtra nie dalo za duzo. Myjac w innych miejscach zawsze mam lepsze :o pamietaj tez zeby uwazac na temperature ;) no i mozliwe ze to wina niezabezpieczania wlosow. tu moim zdaniem najlepiej sprawdza sie jedwab :)

Gość gość
No dla mnie istotne żeby włosy były zdrowe i zadbane, nie mówię, że mają wyglądać jak z wybiegu

Gość gość
Na temperaturę też uważam, używam letniej, a spłukuję chłodną. Przedłużanie i zagęszczanie? po co mi to? :)

Gość gość
Jedwabiu używam, z GreenPharmacy :)

Gość gość
No rzeczywiscie pisalas, ze uzywasz, nie doczytalam. Kurcze to ja juz serio nie wiem co mozesz robic zle, cos robisz na pewno. A laminowania probowalas?

Gość gość
a myjesz włosy na długości?

Gość gość
Próbowałam laminowania, ale efekt żaden :(. Nie myję włosów na długosci - kiedyś myłam i to była masakra, włosy suche jak cholera :) Spróbuję dołożyć wiecej silikonów i zobaczymy wtedy :)

Gość gość
A patrzcie, jakie ostatnio mialam dziwnie spuszone i odstające na wszystkie strony. Zdjęcia z rana, dzień wcześniej wieczorem myłam.. Na fotach i tak tak tego nie widać, ale na żywo nawet moja koleżanka 'coś ty zrobiła z włosami'. -http://oi67.tinypic.com/34q5i60.jpg -http://oi66.tinypic.com/qs8ozn.jpg W ogole ja je muszę ciagle rozczesywać, bo się plączą i wyglądają jakbym ich nie czesała.. To znaczy nie robię tego w kółko, bo to i tak nie pomaga, a ciagle czesanie też powoduje szybsze przetłuszczanie, ale wkurzające to jest..

Gość gość
no masz cienkie wlosy musisz uwazac na uszkoenai mechaniczne

Gość gość
paskudne włosy

Gość gość
poczytaj blog anwen

Gość Długie włosy to podstawa
Jestem mężczyzną z prawdziwego zdarzenia i powiem Wam dziewczyny, że kobieta w długich włosach wygląda cudownie, mało tego, nawet, gdy Jej włosy nie są niby zbyt śliczne to nic nie szkodzi, ja zawsze wolę patrzeć na naturalne włosy kobiet niż na farbowane, a już nie wspomnę o perukach i itp. A po za tym, co ja tutaj robię...

Gość gość
a ja bylam juz zalamana stanem swoich wlosow.lecialy przy czesaniu i rano po spaniu znajdowalam na poduszce.stosowalam tez rozne szampony i odzywki ale nic mi nie pomagalo.w koncu kupilam w aptece wyciag z pokrzywy i po kazdym myciu wcieralam w skore glowy ale nie splukiwalam.musze przyznac,ze w krotkim czasie stan moich wlosow sie poprawil.o tym wyciagu z pokrzywy wyczytalam tez w internecie,jakas dziewczyna stosowala i mi tez doradzila.sprobuj moze na ciebie tez zadziala

Gość gość
Po prostu masz taki typ wlosa i musisz sie z tym pogodzic i zadne maski ani inne cuda za wiele nie pomoga. A jak nie to zetnij na krotko,teraz sa modne super fryzurki,ja tez podjelam decyzje i scinam,asymetrycznie chyba,zobacze co fryzjer doradzi.

Gość gość
Na moje zniszczone wypadające włosy zadziałał suplement zakupiony ze strony mocne-wlosy.pl po ok miesięcznej kuracji widać było pierwsze efekty włosy już tak nie wypadały i było widać że są o wiele zdrowsze i ładniejsze

Gość gość
A suszarka z jonizacją by nie pomogła? Ja niszczyłam włosy z powodu codziennego suszenia normalną suszarką. Za mocny strumień zbyt gorącego powietrza i potem na głowie efekt siana. Przerzuciłam się na panasonica z jonizacją i zdecydowanie jonizacja sprzyja moim włosom, kondycja się poprawiła.