Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dammmian

Zapis nieruchomości dla osoby nie pełnoletniej .

Polecane posty

Gość Dammmian

Witam. Mam takie pytanie czy istnieje w Polsce taka możliwość aby zapisać nieruchomość obcej osobie nie pełnoletniej . Sprawa ma się tak jestem sam nie mam rodziny za 3 miesiące wyjeżdżam na stałe się do USA .Posiadam duży dom jednorodzinny chciał bym go przed wyjazdem zapisać pewnemu rodzeństwu z pobliskiego domu dziecka ( maja po 15 i 16 lat ) żeby miały gdzie zamieszkać po ukończeniu pełnoletności . Orientuje się ktoś może czy jest taka możliwość ???

Gość gość
Uważam właściwie jestem pewna że można osobie niepełnoletniej zapisać mieszkanie,

Gość gość
Zapytaj prawnika.

Gość gość
oczywiście że można notarialnie zrobić ze swoją własnością co się chce tylko problem dla nich to zapłacenie podatku bo młodzi i nie mają z czego

Gość Dammmian
O podatek to by się nie musiały martwić tylko potem nie wiem czy sobie poradzą z utrzymaniem go do czasu aż nie skończą szkoły i pójdą do pracy .

Gość gość
Do tego czasu możesz go wynająć

Gość PAwełWAWA
Masz gest. Czapki z głów naprawdę

Gość gość
Tylko sprawdź, czy to rodzeństwo faktycznie nie ma żadnej rodziny. Bo jak ma, to zaraz się dowiedzą, że dostali dom i będą grali czułych opiekunów, a do ich pełnoletności opiekunowie mogą dysponować majątkiem. P.S Nie masz kilku stówek na zbyciu? Przydałoby mi się tak z 500 zł, bo święta kieszeń wyczyściły :P

Gość Dammmian
Dzięki za rady . Rozmawiałem kiedyś z ich wychowawcą matka popełniła samobójstwo a ojciec podobno za kratkami i chyba prędko stamtąd nie wyjdzie. W środę idę do kancelarii się poradzić co i jak .