Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to był nietakt?

Polecane posty

Gość gość

Swego czasu byłam na pogrzebie babci. Nie usiadłam w pierwszej ławce za trumną tylko po środku kościoła razem z moim rodzeństwem. Tak może w 8 ławce na 20 W pierwszej ławce siedziała niezbyt lubiana rodzina mojego wujka. Dlatego usiedliśmy gdzie indziej bo dużo złego przez nich działo się w naszej rodzinie. Potem już normalnie szliśmy za trumną a potem na cmentarzu już wszyscy razem. Teraz reszta rodziny wyrzuca nam że zachowaliśmy się nie ładnie. Pogrzeb był na wsi. Czy faktycznie w waszej ocenie jest to nietakt?

Gość gość
tak nietakt !

Gość gość
Nie. Poszliście "odprowadzić i pożegać" babcię a nie na pogaduchy. Nietaktem byłoby gdybyście się przy wszystkich zaczęli kłócić albo udawali kochającą się rodzinę jak tak nie jest.

Gość gość
Dziś przy stole się wywinęła rozmowa i wyszło na to, że jakieś dwie sąsiadki powiedziały naszej mamie i ciotce, że źle się zachowaliśmy, bo nie siedzieliśmy w kościele z rodziną. O to cała afera. Byliśmy z małżonkami. Siedzieliśmy wszyscy razem tylko, że nie w pierwszej ławie. Babcia mieszkała z tamtą rodziną, która potrafiła wszystkich skłócić. Przez to też duża część rodziny (w tym my) nie utrzymywaliśmy z nimi kontaktów.

Gość gość
Niby czasy się zmieniły ale życie pokazuje że wieś pozostanie wsią..zlej temat i miej wywalone na czcze gadanie zaściankowej wiochy.

Gość gość
Pogrzeb był jakiś czas temu. Nikt nikomu nie robił wyrzutów. Po pogrzebie każdy rozszedł się w swoją stronę i zaczął żyć swoim życiem. A tu dziś przy stole taka niespodzianka. Normalnie mnie zatkało. Rozumiem, że gdybyśmy nie przyszli. A tu po prostu siedzieliśmy w innej części kościoła. Inną sprawą jest to, że nasza rodzina jest bardzo skłócona ze sobą. Może jakiś awantur nie było ale nikt nikogo nie odwiedza. Nie chodzi mi o moje rodzeństwo bo tu wszystko w porządku. Raczej o ciotki i kuzynki i ich rodziny. Widocznie na tym pogrzebie był bardzo widoczny podział rodziny.