Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nie przejmować się "złym światem"

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio dochodzę do wniosku, że świat (a konkretnie ludzie go zamieszkujący) jest straszny. Chodzę do gimnazjum i może stwierdzicie, że co ja tam wiem, niczego nie przeżyłam, ale uwierzcie, że to właśnie w szkole doświadczam (no, może nie JA konkretnie) największej agresji, głównie słownej. Czasami zastanawiam się, czy nie jestem zbyt wrażliwa, ale podam przykład z niedawna - szukałam ofert obozów wakacyjnych. Weszłam na pierwszy lepszy profil biura podróży, kilkam w zdjęcie w tle (grupa dziewczyn w strojach kąpielowych) i czytam komentarze. Chciało mi się płakać, naprawdę. "Pasztety", "Mm, ale loszki", "Ruch...bym". Od razu odechciało mi się gdziekolwiek jechać. Najgorsze jest to, że takie komentarze i zachowanie jest na porządku dziennym wśród moich rówieśników. Przez to czuję się naprawdę nienormalnie. Mam wrażenie, jakbym nie była nastolatką, a dorosłą kobietą, która próbuje pouczać innych. Dziewczynom w moim wieku to imponuje, często same dołączają się do tych uwag, a ja już nie mogę. Ograniczyłam większość kontaktów i rozmawiam o tym z rodzicami, bo oni w miarę mnie rozumieją. Jak mam się nie przejmować takimi sytuacjami i przede wszystkim - gdzie i kiedy znajdę kogoś normalnego, kogoś, kto potrafi drugą osobę pochwalić i docenić, a nie zmieszać ją z błotem?

Gość gość
schudnij albo przytyj to przestanie ci to rpzeszkadzac po prostu w szkolach zawsze sie gnebi tych bardzo grubych i tych bardzo chudych i ogolnie brzydszych, potem mozesz sie wyrobic oczywiscie

Gość gość
Dzięki wielkie za radę! Przecież napisałam, że te komentarze nie dotyczą mnie... a poza tym nawet jeśliby tak było to uważam, że twoja rada jest bez sensu, bo ja nie patrzę na siebie, ale na ludzi do okoła i widzę z czym, a raczej z kim muszą się zmagać na codzień.

Gość gość
rób swoje, nie bierz przykładu z zepsutego świata, nie czytaj gazet, nie oglądaj TV ani wiadomości, bo tam tylko złe wiadomości zawsze

Gość gość
No cóż, taki ten świat. Ludzie w twoim wieku tacy są. Sam pamiętam, jak chodziłem do gimnazjum, to kolesie z mojej klasy łapali za tyłki dziewczyny. Mówili ze by jakąś przelecieli. Ja tam byłem spokojny. Faceci traktują kobiety, dziewczyny często jak obiekty do zaspokojenia, jak przedmioty.

Gość gość
nic z tym nie zrobisz tak bylo jest i bedzie a z twoim podejsciem i przejmowaniem sie tym tylko sie wykonczysz

Gość taki rezultat
rodzice robią kariery aby spłacać kredyty a dzieci wychowują niańki lub ulica

Gość gość
Bzdury świat jest cudowny jeśli myślisz inaczej najwyższy czas aby naprawę świata zacząć od siebie. A puki co znikaj jeśli czujesz zagrożenie nie daj się zabić pijanemu kierowcy nie prowokuj krótką kiecką i w ogóle jak masz zły dzień lepiej schodź do schronu nie wp********laj się między młotek a kowadło żyj po cichu i daj żyć tym co jeszcze mają ryja i chce im się wrzeszczeć i miej nadzieję że cię nie zaje......bią nim świat naprawi się za twoim przykładem powodzenia!/? TROL NACZELNY.

Gość gość
Odpuść, zainwestuj w siebie, nie wygrasz z tym zachorzałym światem.

jak sie nie przejmować światem? stworzyć sobie własny otoczyć się w miarę możliwości normalnymi ludźmi, mieć swoje normalne życie, hobby, przyjemności, cele życ po swojemu i w d... mieć resztę świata

Gość gość
Za poltorej roku moja corka idzie do gimnazjum i wiem ze nie bedzie tak mowic ani sie zachowywac i zastanawiam sie sama jak z nia bedzie. Mysle ze powinnas znalezc sobie kogos podobnego do ciebie i sie zaprzyjaznic z taka osoba i przejdziesz przez ta szkole. ja zawsze bylam wybredna w wybieraniu kolezanek, nie musisz sie z wszystkimi przyjaznic ani wszystkich lubiec.

Gość gość
Tak, Ewa3333 ma racje. Niech cie reszta nie interesuje, moze na taka klase trafilas beznadziejna. Ale to nie znaczy ze caly swiat jest taki, jest piekny. I wierz mi ze one z tego wyrosna i sie zmienia, teraz te wszystkie teksty sa po prostu glupio 'trendy' i nie warto na tej podstawie oceniac calego swiata, a poza tym tak sie nie da ;)

Gość gość
mężatka k***i się z mężem znajomej bliższej czy dalszej mówisz o złych,upadłych osobach,które wyrządzają krzywdę bliskim....spotka ich cierpienie przysięgę się przestrzega i dotrzymuje się do końca życia

Gość gość
jak chcesz nie przejmować złym światem to przeczytaj co Maryja mówi o życiu i szczęściu i miłości w objawieniu z lat 90 - tych . Tam w broszurce dostępnej pod hasłem : Anna - Zaufajcie Maryi PDF od strony 38 wszystko wyjaśnia.