blablabla123123 0 Napisano Marzec 28, 2016 Witam. Jakiś nie cały rok temu doznałem nawet mocny uraz nosa. Dostałem w sam środek nosa z drewnianej deski, przez to miałem bardzo mocny krwotok z niego, natomiast zbagatelizowałem to i nie udałem się do lekarza. Teraz po prawie roku zobaczyłem w lewej dziurce wygrubienie/bąbel (dosyc twardy prawdopodobnie może byc pod nim kośc), natomiast w prawej możliwe że jest ubytek ale nie jestem pewien. I chce was spytac co to może byc? Czy może byc to powiązane z tym urazem i jest to pewnego typu złamanie (lub coś w tym rodzaju?) Może jest to ten cały brodawczak? A może jest to jakieś uczulenie (ostatnio dośc dużo wciągam tabaki...? Zaznaczam jeszcze raz że ten bąbel jest bardzo twardy i na 90%jest pod nim kośc. Dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka19 2 Napisano Luty 19, 2021 Nie wiem co to może być ale około 3 lat temu na wf dostałam pilką do nogi w nos od kolegi dość mocno słabo to on nie kopie trochę pobolał i przestał ale przez około pół godziny leciała mi krew nie chciałam nikomu mówić to koledzy sami poszli do Pana i to powiedzieli coś tam zrobił zakazał mi więcej grać w piłkę nożną z chłopakami i odwiózł mnie do internatu (był piątek ostatnia lekcja) krew przestała lecieć nikomu więcej nie powiedziałam (dłubię w nosie) po tych trzech latach nie dawno przez dwa może dni po kilka razy dziennie zaczęła mi lecieć krew z nosa nie jakoś mocno i zaraz przestawała myślałam że strupa rozdrapałam czy coś (wcześniej dość często tak miałam że leciała mi krew z nosa najprawdopodobniej właśnie przez rozdrapywanie stropów) ale zaczął mi boleć myślałam że przez katar i smarki zaschnięte (nic nie dawało wysmarkanie nosa czy dłubanie) aż postanowiłam sprawdzić w lusterku i zauważyłam w prawej dziurce że coś białego kawałek mi odstaje z przegrody tak jakby kawałek chrząstki jakiejś jest to z samego brzegu i wygląda przynajmniej mi to tak jakby skóra mi się przesunęła i odsłoniła to coś białego w lewej dziurce w tym samym miejscu jest też coś białego ale nic nie odstaje (boli tylko z prawej strony krew po uderzeniu też leciała tylko z prawej dziurki) nie wiem może mi się tylko wydaje że jestem przewrażliwiona ale ten ból staje się uciążliwy da się go znieść ale nosa nie mogę nawet porządnie wysmarkać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach